Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 4 285
  • 155
  •   6
Отговори
# 150
Според моята акушерка - по около 15 мин на всяка гърда е достатъчно. Аз имам свръхпродукция и гледам да редувам по една страна на хранене та го оставям по-дълго, за да може да изпразни гърдата и да стигне до “задното мляко”, което било по-богато на мазнини и засищало…

# 151
Добро утро! Роди се и моя бебок тази сутрин 3270 50sm
Планово секцио,за сега сме добре упокйката не ме е отпуснала още. Желая на чакащите пухкав финал❣👼🏼

# 152
И на мен ми казаха по около 15мин, не винаги успявам, защото госпожицата заспива и не успявам да я събудя повече. Последните вечери също и вечерното хранене ми е трудно, защото много бързо заспива, хем е хубаво, че спи, хем се чудя яде ли достатъчно.

# 153
И аз да се отчета , днес в 8:55 се роди моята принцеса Елия, 51 см, 3.300. Всичко мина гладко и по план 🩷

# 154
След като накърмя, продължава да изтича мляко, как да процедирам, какво да си купя, колектор и да я събирам или протектор за да не ми цапа дрехите

# 155
Шуши и Mary13aa, честити бебчета! Да са здрави и бързо възстановяване на вас!

Момичета, много полезни съвети давате за кърменето, благодаря и силно се надявам да ги прилагам! Тъкмо имаше онлайн лекция за кърмене на  Future health, но я пропуснах, че от много будене снощи съм заспала по никое време. Иначе на една от предишните, които съм слушала, бяха споменали да не се замразява и запазва млякото от първите дни и да се дава на по-късен етап, понеже било адаптирано за съвсем новородено бебенце откъм състав. Имало случаи, в които на етап захранване (6 месеца) даването на такива замразени коластри на бебето водило до т.нар. бебешко акне, което е симптом на новородените, т.в. един вид регресия. Не знам дали се изразих правилно 🙈 но най-добре да питате акушерка или консултант по кърмене, ако имате наблизо дали и как да съхраните и после да ползвате млякото от първия месец.

Аз снощи имах доста контракции, изтеглих си даже едно приложение да си отчитам, че нешо не знам как да ги броя.. и накрая то ми каза да стана да се разходя или да взема душ, защото явно били нерегулярни и не водели до никъде 😂 и така си и беше

Общи условия

Активация на акаунт