Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 16 597
  • 418
  •   1
Отговори
# 255
katse, Puff718, Coquillage, Hellokitty1993,eleonora_spasova, честито момичета! Heart Бъдете здрави, щастливи и спокойни с вашите бебчета и бързо възстановяване! Flowers Hibiscus

Аз вчера направих много голяма разходка и изминах 11км, а в събота 9км, с идеята да стимулирам скорошно започване на раждането, но резултат няма Grinning А много се надявах да тръгне само. Терминът ми е на 19ти и има вероятност на 22ри евентуално да ме индуцират. Някоя от вече родилите мами била ли е с индукция заради преносване?

Индуциране се прави ако се преноси 7 дни.

На мен лекарят ми каза, че ще изчака 4-5 дни след термин и ако не родя - индуциране с окситоцин. Та, мисля, че индивидуално може би преценяват спрямо случаите. 🤷‍♀️

# 256
Честито на всички родили мами! Бързо да се възстановявате и много да сте здрави вие и прекрасните ви дечица. 🥰

Абсолютно индивидуално е за индуцирането, да. Моето първо раждане беше индуцирано преди термин, в 38г.с. + 4. За да протече успешно просто трябва да има индикации за започнала родова дейност - разкритие, изгладена и скъсена шийка, позиция на плода и др.

# 257
Момичета, спешно търся съвет, препоръчайте ми електрическа помпа за кърма на достъпна цена - до 100 лв.
Аз съм 5ти ден след раждането и кърмата ми все още не е достатъчна за бебо, затова стимулирам с двойната помпа на momcozy m5. Нещо се случи и вчера следобяд спря да ми дърпа кърма първо едната, а вечерта и другата - капка не отива в контейнерчетата, а там където е силикона на вакума е целия мокър от кърма и при отлепване потича.
Та трябва спешно да продължа със стимулациите, за да не загубя и трудно постигнатото. Моля ви, дайте някой друг отзив за canpool, cangoroo, lorelli или нещо др.

# 258
Маргарита, честито момченце! Blue Heart Пожелавам ти днес добре да ти тръгне раздвижването, бързо да се възстановиш от секциото и да можеш да се грижиш за малкия юнак!

# 259
Аз съм със същата помпа - така се получава,ако се размести из сутиена или ако не са закачени частите както трябва, провери това дали е закачено както трябва:

Момичета, спешно търся съвет, препоръчайте ми електрическа помпа за кърма на достъпна цена - до 100 лв.
Аз съм 5ти ден след раждането и кърмата ми все още не е достатъчна за бебо, затова стимулирам с двойната помпа на momcozy m5. Нещо се случи и вчера следобяд спря да ми дърпа кърма първо едната, а вечерта и другата - капка не отива в контейнерчетата, а там където е силикона на вакума е целия мокър от кърма и при отлепване потича.
Та трябва спешно да продължа със стимулациите, за да не загубя и трудно постигнатото. Моля ви, дайте някой друг отзив за canpool, cangoroo, lorelli или нещо др.

# 260
Здравейте! Днес се роди нашият втори син Матей с планово секцио! 💙Всичко мина наред, добре сме и двамата! Размерите му са 3.250/51см💙

# 261
Надежда, честито бебе Матей! Blue Heart Все така да продължавате добре да се възстановявате и приспособявате към външния свят!

# 262
Мили мами,

Да ви разкажа нашата история, след два дни индуциране с хапчета, днес се помолих да ме пуснат на окситоцин, всичко супер само че нямах или поне не се измерваха и не усещах активни контракции от него.  Помолих да стана да се разхождам и докато ходех ми се спукаха водите, веднага ме включиха на тонове и изведнъж пулса на бебка много намаля, закрепи се след 3 мин и пак сложиха окситоцин и лекарката дойде да ме провери дали всички води са се спукали, само че тогава изпадна голямо парче кръв и тоновете на бебето изчезнаха. След това всичко беше като на филм, страшно, спешно суетене …. Казаха да благодарим на Бога, че ни е спасил и е бил с нас. Безкрайно благодарна съм и на бързата реакция на всички лекари във Вита. Така със малко перипетии днес на 18.11.2025 се появи Екатерина!

# 263
eleonora_spasova, MargaritaK, Nadejda12 и Papi_spesr, честити бебчета, бъдете здрави, бързо възстановяване и много гушкане!

# 264
Дойде и нашия ред🎉🎉🎉
Днес се роди нашата дъщеричка Дерия 💕3,340гр. Всичко мина много добре.
Честито и на другите мами. Бързо възстановяване 💐

# 265
Здравейте, на 18.11 се роди и моето момиченце, 3770, 50см.
Честито на всички, бъдете здрави!

# 266
Papi_spesr, Nefi, Flower, честити дъщерички! Gift Heart Бързо възстановяване на вас и прекрасно приказно детство за трите принцеси!

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 09:08 от Fayona

# 267
Честито на всички нови мами!

Papi_spesr важното е, че всички са добре накрая!

Бързо възстановяване и прибиране вкъщи!

Ние другия вторник сме на първи преглед при педиатърката, дано не чакаме много, че си е поликлиника и не искам да пипнем нещо.

Да ви попитам вие с какво занимавате мъниците в будното им време?

# 268
Ние следващия петък също сме на първи преглед при педиатърката, малко по никое време, че малката ще е на 23 дена, но не успяхме да си запишем друг час между взимането на удостоверението за раждането (което го направихме този понеделник) и тогава.

Ние й показваме черно-бели карти за визуална стимулация, правим и леки разгрявания с ръцете и крачетата. Още не сме почнали със стоенето на коремче, но не знам дали не е добре и него да го почнем скоро, че вече ни падна пъпчето и нямаме оправдание да го отлагаме.

# 269
Flower90, Nefi23, Papi_spesr, Nadejda12, MargaritaK, честито на всички! Желая ви бързо възстановяване и прекрасни моменти с бебчетата! Heart
Благодаря Ви за съветите за индуцирането! Аз днес на термин съм само с 1см разкритие и спорадични неболезнени контракции. Прилагам абсолютно всичко, за което може да се сетите, но явно на бебето не му се излиза 😄 Насрочихме дата за индукция за другата седмица, ако до тогава не тръгне само.

Общи условия

Активация на акаунт