Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 16 589
  • 418
  •   1
Отговори
# 270
С бебето оставаме в болницата защото я приеха в неантологията.Видели са я посиняла и реагирали веднага подозират инфекция аз бях и с хрема до раждането и по време.
И спряла да диша за кратко на антибиотик кислород и не се знае на 100% какво е причинило това .Побърквам се и ми казаха че добре че е станало в болницата а не вкъщи...
Оставам като придружител иначе с мен всичко си се възстановава.
Също повръщаше доста и не й дават мляко ами венозно витамини

# 271
Hellokitty1993 Дано бързо да се оправи малката и скоро да се прибирате вкъщи! Kissing Heart

# 272
HelloKitty ужасно страшно звучи! Бързо да се оправя малката.
В този дух- ако нещо се случи вкъщи, към кое спешно трябва да тичаме? Линейка едва ли ще дойде навреме...

# 273
И моето момче се роди вчера. Успях да родя естествено, с малко шевове, за което много се радвам.

Ходя си вече и се опитвам да разбера къде се намирам. 😀

# 274
HelloKitty ужасно страшно звучи! Бързо да се оправя малката.
В този дух- ако нещо се случи вкъщи, към кое спешно трябва да тичаме? Линейка едва ли ще дойде навреме...

И аз това мисля.Живея не наблизо от спешни неантологии..

# 275
Nefi, Flower90, Libraing, честити бебчета! Да растат здрави и щастливи и бързо възстановяване на вас!

Hellokitty1993, стискам палци всичко да мине бързо и скоро да сте си вкъщи! 🍀

# 276
Hellokitty, добре, че е станало в болницата наистина. Нека всичко да е наред с малката Исабела и съвсем скоро да сте си всички вкъщи! Flowers Four Leaf Clover

Виолетка, в София само спешното на Пирогов работи с деца. За другите градове не знам, така че майките трябва да си проверят.

Libraing, честито юначе! Blue Heart Бързо въстановяване на теб и скоро да се гушкате вкъщи!

# 277
Момичета, аз нещо го закъсах с гърба. Както си спах преди два дни, се събудих с доста силна болка на плешката, рамото и врата от лявата страна. Вчера беше сравнително поносимо, през деня не ме болеше, но през нощта не можах да мигна. Днес през деня също много ме боли, не мога да легна на никоя страна, единствено като съм права, ми е една идея по-добре. Пих магнезии, парацетамол - никакъв ефект. Във вторник съм на преглед, ще ми пускат и тонове. Ако не се оправя, направо не знам как ще издържа половин час да лежа там. Нерв ли прещипах, какво се случи, направо не знам.

# 278
Момичета, аз нещо го закъсах с гърба. Както си спах преди два дни, се събудих с доста силна болка на плешката, рамото и врата от лявата страна. Вчера беше сравнително поносимо, през деня не ме болеше, но през нощта не можах да мигна. Днес през деня също много ме боли, не мога да легна на никоя страна, единствено като съм права, ми е една идея по-добре. Пих магнезии, парацетамол - никакъв ефект. Във вторник съм на преглед, ще ми пускат и тонове. Ако не се оправя, направо не знам как ще издържа половин час да лежа там. Нерв ли прещипах, какво се случи, направо не знам.

Освен някакви упражнения за разтягане да видиш или йога, плюс нещо за мазане за локално обезболяване? От типа на волтарен ми позволяваше моят АГ, като имах проблеми.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 00:26 от ale12345

# 279
Ние следващия петък също сме на първи преглед при педиатърката, малко по никое време, че малката ще е на 23 дена, но не успяхме да си запишем друг час между взимането на удостоверението за раждането (което го направихме този понеделник) и тогава.

Ние й показваме черно-бели карти за визуална стимулация, правим и леки разгрявания с ръцете и крачетата. Още не сме почнали със стоенето на коремче, но не знам дали не е добре и него да го почнем скоро, че вече ни падна пъпчето и нямаме оправдание да го отлагаме.

Fayona могат ли наистина толкова рано да се започнат стимулациите с черно-белите карти? Аз не знам защо си мислех, че се прави когато бебче вижда повече - към 2-3 месец. Реално има логика да се започне от рано, просто не се бях замисляла кога във времето се случва това.

# 280

И аз бях така - 2 пъти. Плексит. Много ми помогнаха топли компреси, ако имаш паучове за гърди, които се затоплят ще ти е доста удобно. Увивах се с нещо памучно като хавлия около врата, за да обездвижа и да имам опора на шията, дори когато спя. Най-вече нека ММ да те масажира с олио за тяло след топъл душ. И двата пъти мина за 2 дена, но го карай бавно внимателно и не се движи много - главно седнала с опора на гръбнака и шията и си намери поза, която те облекчава от болката. Надявам се да не те подвеждам със съвети, но това което описваш звучи твърде познато.

Леки разтягания, от които не те боли много също ще помогнат.

Тоновете може и седнала да ги правиш - аз така настоявах, понеже ми ставаше лошо от тежестта на корема.

Дано ти мине бързо🥹

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 05:29 от hey.anne

# 281
Fayona могат ли наистина толкова рано да се започнат стимулациите с черно-белите карти? Аз не знам защо си мислех, че се прави когато бебче вижда повече - към 2-3 месец. Реално има логика да се започне от рано, просто не се бях замисляла кога във времето се случва това.

На самите карти пише от 0-3 месеца, та решихме да ги пробваме. Малката се заглежда в 2-3 карти и бързо й омръзва, та може и наистина да е рано, но продължаваме да я пробваме, че не знаем иначе с какво да запълваме будните й часове.

# 282
Ние ползваме от книгите Точната книжката 0-3 месеца, понякога се заглежда друг път не, но опитваме. Слагаме я по корем да седи или да я развеждаме из вкъщи или навън с количката като цяло това са ни активностите.

# 283
Днес бях на тонове и преглед.Имам си контракции.Дано изкарам до 28, когато ми е секциото.Това, което ме притесни е че кръвното ми беше високо 137/102.Лекаря ми изписа Допегит. Каза ми по 3 пъти на ден да следя кръвното и ако продължава така да отивам да ме приемат в болница.

# 284
Взимате ли някакви витамини за след раждане?

Общи условия

Активация на акаунт