Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 16 569
  • 418
  •   1
Отговори
# 285
Взимате ли някакви витамини за след раждане?

Здрасти,  аз в момента пия разтворим магнезий защото още преди бременността имах проблеми с крампи в прасците. Освен него пия и омни биотик пандата, която така и не отворих докато бях бременна.
По принцип съм чувала, че е добре витамините за бременни да продължат да се пият и след раждането - така мисля да направя и аз като ни свърши пандата - ще си взема още от витамините които пиех.
Чувала съм също, че е добре да се увеличи приема на Калций, защото много намаля когато майката кърми (не си спомням точната причина). 😊

# 286
Здравейте, да, аз взимам витамин, които ми бяха изписани още в началото на бременността от АГ - комбинация от витамин Д, Б12 и фолиева киселина. Вземам си ги всеки ден:)

# 287
Аз мисля да си взема Прегнакеър като родя.
Иначе сега пия ШС 2,3,5,7 и Магнерот, както и витамин Д. Пре мама дуо пиех до онзи ден, на свършиха и не съм взимала нови.

# 288
Странно ми е, че пиете магнезий. По принцип се избягва толкова скоро след раждане, защото пречи на матката да контрахира, а тя трябва да контрахира, за да се прибира обратно.

Аз все още си пия останалите прегнакеър витамини за бременни. Като свършат, ще взема варианта за кърмене.

# 289
Аз още не съм родила, в 37 г.с съм и го пия все още, защото имам стягания и схващания.

# 290
Аз пия биозин още от началото на бременността, започнах към края да пия и Омнибиотик панда, за перисталтиката и сега продължавам. Пия и за кърмене pregnacare (даже не знам дали помагат за нещо, но гинеколога каза да ги пия, ако искам), мисля да ги спра след третия месец. Отделно витамин Д и магнезии, пак от бременността си ги пия и сега си ги продължавам.

# 291
На мен лекарят ми каза да си продължа с витамините за бременни след раждането - Pregnacare original са последно, че предишните нещо много трудно ги намирах. Също си пия и биозин, даже май сега пак трябва да почна по два - така правя при риск от заразяване. Аз ще полудея просто от страх  пак, понеже мъжът ми явно е пипнал грипа и сега е хремав, но като го знам, това е само началото. Страх ме е и за мен и бебето, понеже всеки момент може да родя, всъщност утре ми е терминът. Страх ме е и че той, ако е болен, понеже винаги се влачи дълго, няма да може да си гушка бебето и да изгради първоначална връзка, въобще всъщност не знам какво ще правя без него, ако нещо стане и трябва да се изолира, ние всичко планирахме заедно да си правим и да не разчитаме на бабите, аз дори до болницата не мога да ида без него, толкова свикнах да сме си заедно в това 🤦‍♀️
Снощи бяхме на тонове, но лекарят ми така и не успя да дойде, една друга лекарка ми пусна записа и после разчете, че имам контракции, като с моя лекар по телефона се разбраха, че уж нямам нужда от допълнителен преглед и ще ме изчакат. Усетих съвсем леко, но не бяха някакви силни, затрудних се да ги запиша и проследя и после спряха. Но от притеснения заради смотания грип не успях да спя, главата адски ме боли и направо не знам къде съм.

# 292
Имам питане, искам да си пусна изследвания след раждането, но се чудя какви да са. Някакви предложения?

# 293
На мен ендокринологът ми поиска за 6 седмици след раждането да изследвам ПКК (пълна кръвна картина), кръвна захар, ТСХ, ФТ4 и витамин Д. Трябва обаче да отбележа, че може и да е специфично за мен, тъй като имам инсулинова резистентност от преди бременността, по време на бременността щитовидните ми хормони се бяха разбъркали и бях на л-тироксин, а витамин Д си го пиех и преди и сега, за да го държа в граници.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 16:59 от Fayona

# 294
И аз съм с подобно, развита инаучинова резистентност по време на бременността, но в интерес на истината в възможно и преди това да съм имала, просто да не стм я изследвала. Идния месец ще си ги пусна, преди прегледа при гинеколога  след 40тия ден. И за ендокринолог си записах час за януари, да видим дали положението е същото. Благодаря!

# 295
gadolina, за ИР според мен изчакай, ако ще правиш натоварване с глюкоза. Особено, ако и кърмиш. Ако лекар ти ги иска - да, но аз лично натоварване не бих направила толкова скоро след раждане.
Скрит текст:
Аз на 26.11 съм пак на тонове, вече ще съм 38 г.с. Имам сериозни притеснения вече, чисто психологически. 😄 Поддържам контакт и с АГ и с акушерка. И двамата ми казват, че няма как да ми изтичат водите по малко, обаче в моята глава е точно така. 🤣😬 Хем не ми тече нещо постоянно, но имам сякаш едно леко течение, микробиология в две лаборатории - чиста. Да ви кажа искам да родя по-бързо само заради тия филми в главата си. 🤣 Предишният път на тоновете всичко бе наред, предполагам, ако е имало нещо са щели да кажат .. не знам вече. Извинете за досадата, все едно и също… Sad

# 296
Натоварване няма да правя, ако не каже лекар, по скоро искам да пусна общите изследвания и на тяхна база, лекар да прецени

# 297
LieToMe, последния месец преди раждането и аз бях със силно воднисто течение и също като теб за чудих това води ли са, не са ли. Понеже по време на раждането усетих какво е да изтичат по малко околоплодни води (имах спукване някъде високо и съответно не изтекоха изведнъж) та те уверявам ако са води ще разбереш! 😅 няма как да сбъркаш. Просто такова воднисто течение явно е нормално….

# 298
Наистина, изтичането на околоплодните води се отличава, и аз потвърждавам. 😀

# 299
И аз съм в отбора със засилено водни течение още от Септември. Тогава много се бях притеснила, течението още го има и вече е доста повече, ама водите ми все са в норма.Четох на доста места, че е нормално и да се увеличава с напредване на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт