Коледа 2025

• 88 544
  • 1 441
  •   2
Отговори
# 870
peych, красота! Heart Eyes
А, ще спра да влизам тук, подвеждам се и само мисля какво да забъркам. Две седмици си бях в къщи и не се спрях.

# 871
  • София
КОЛЕДНИ ДАНТЕЛЕНИ БИСКВИТИ ( LACEYS) - LASE SANDWICH COOKIES (LACEYS) - страхтни!

ИТАЛИАНСКИ РОГЧЕТА - ITALIAN HORN COOKIES - KOLACKI

ДЪВЧАЩА БАДЕМОВА БИСКВИТКА БЕЗ ГЛУТЕН

АВТЕНТИЧЕН БАДЕМОВ МАКАРОН - AUTHENTIC ALMOND MACAROON

и едно ПАНФОРТЕ съм направила, но си няма още пудрата захар и довечера ще го покажа и това е за край на цялото ми приключение

# 872
Момичета и момче, моля, дайте малко акъл, че моят остана някъде по делата и документите Simple Smile
Имам затруднение със слепването на меденките (ще рече човек, че не правя меденки от 30 години, ама сега една особеност ме мъчи) -  за слепването ползвам най-често конфитюр от сини сливи и мармалад. Уж конфитюрът ми е гъст, обаче в действителност има някои парченца сливи и по-рядка компонента, демек сливите или са били такъв сорт - по-твърди, или не са били достатъчно узрели, иначе вкус и аромат има -  снощи слепвах с него, обаче виждам, че частично протича от меденките, а гъстата част си стои в средата. Същевременно мармаладът ми е изключително гъст - за рязане с нож. Много е вкусен и много подхожда на меденките, но пък е твърде гъст и от него не омекват. И сега, питането - какво би се получило, ако смеся конфитюра и мармалада и ги пасирам с цел да получа по-хомогенна и средно гъста консистенция?
Ако не е удачно, да не пробвам, че не ми се иска да разваля мармалада, конфитюра ще го прежаля, имам много от него Simple Smile

# 873
  • Русе
Скрит текст:
Момичета и момче, моля, дайте малко акъл, че моят остана някъде по делата и документите Simple Smile
Имам затруднение със слепването на меденките (ще рече човек, че не правя меденки от 30 години, ама сега една особеност ме мъчи) -  за слепването ползвам най-често конфитюр от сини сливи и мармалад. Уж конфитюрът ми е гъст, обаче в действителност има някои парченца сливи и по-рядка компонента, демек сливите или са били такъв сорт - по-твърди, или не са били достатъчно узрели, иначе вкус и аромат има -  снощи слепвах с него, обаче виждам, че частично протича от меденките, а гъстата част си стои в средата. Същевременно мармаладът ми е изключително гъст - за рязане с нож. Много е вкусен и много подхожда на меденките, но пък е твърде гъст и от него не омекват. И сега, питането - какво би се получило, ако смеся конфитюра и мармалада и ги пасирам с цел да получа по-хомогенна и средно гъста консистенция?
Ако не е удачно, да не пробвам, че не ми се иска да разваля мармалада, конфитюра ще го прежаля, имам много от него Simple Smile

Ще стане. Пасирай ги добре. Ако е рядка сместа, просто я сгъсти до нужната консистенция на котлона на умерен огън.
Може първо да загрееш сместа да се отпусне мармалада и тогава да пасираш .

# 874
Миналата година имах неуспешен опит с пасирането на един конфитюр, който вместо да се хомогенизира, взе, че се втечни и го използвах за друга цел. Затова сега питам и страх лозе (мармалад) пази  Simple Smile
Благодаря, Пейч!

# 875
  • Под сянката на разлистените кактуси
Кубратова, аз бих пробвала първо с много малко количество да видя какво ще се получи. Ако ти хареса, може би прибавяй по малко от рядкото към мармалада докато постигнеш желаната консистенция

# 876
  • Русе
Скрит текст:
Миналата година имах неуспешен опит с пасирането на един конфитюр, който вместо да се хомогенизира, взе, че се втечни и го използвах за друга цел. Затова сега питам и страх лозе (мармалад) пази  Simple Smile
Благодаря, Пейч!

На умерен, слаб огън мармалада се размеква, докато конфитюра можеш да го сгъстиш. Дори можеш да добавиш малко пектин към последния за сгъстяване.

# 877
Миналата година бяхте споделяли рецепти за соленки! Бихте ли споделил че съм ги загубила .

# 878
Скрит текст:
Благодаря, Пейч!

На умерен, слаб огън мармалада се размеква, докато конфитюра можеш да го сгъстиш. Дори можеш да добавиш малко пектин към последния за сгъстяване.
Имам и пектин, но по-скоро се опитвам да отстраня едрите частици, да го хомогенизирам. Ще пробвам с половината количество отначало, благодаря и на теб, Туне!  Предишни години конфитюрът ми от сливи ставаше много хомогенен и достатъчно гъст за слепване, направо идеален за меденки. Сегашният е какъвто е, ще го изядем, не ще го оставя Simple Smile

# 879
  • ново
Миналата година бяхте споделяли рецепти за соленки! Бихте ли споделил че съм ги загубила .
Аз пробвах три вида от страницата на Mikkey. Изядоха се до троха 😀 както впрочем и всички сладки, които бях направила. Следва втора серия.

# 880
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/12/blog-post_14.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_16.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2025/12/blog-post_6.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/12/blog-post_27.html

# 881
Моля някой да ми подскаже рецептата за бисквити спекулос - ако са тези пръвоъгълните с кафява захар и канела.
Благодаря!

# 882
  • пак на Рив Гош
Може ли рецептата за желираните бонбони? Благодаря предварително!
Да, ето тука е: https://www.instagram.com/p/DSahgJgjOcP/?igsh=MWJkd2M2dTZ4OTBleg==

# 883
Здравейте, можете ли да споделите с какво слепвате меденките? Мармалад, желе?
Да споделите и конкретна марка ако може Simple Smile
До сега винаги съм правила с орех отгоре или във вид на бисквитка, но тази година ми се иска да ги слепя с нещо.

# 884
  • In transit
Моля някой да ми подскаже рецептата за бисквити спекулос - ако са тези пръвоъгълните с кафява захар и канела.
Благодаря!
Заповядай: https://www.mycookingcreations.com/2022/11/speculoos-biscotti-alla-cannella.html

Заповядай, Соленки

Хоп Троп, може и с течен шоколад да ги слепиш.

Общи условия

Активация на акаунт