Между майка ми и приятеля ми

• 6 278
  • 202
  •   9
Отговори
# 180
Темата не е за и против брака.

Така е, но е за и против липсата на уважение в семейството. Уважението към новите членове в семейството.

Ако един човек не те уважава, няма да започне да го прави “автоматично” след брака. За това цялото това обсъждане на брака и кой имал подпис няма никакво отношение към темата.
Тук дори ги изкараха, че са съквартиранти, честно казано познавам доста женени двойки, които живеят като съквартиранти (буквално в отделни стаи и не си говорят) ама за пред хората нали са женени. Та, подпис семейство не прави.

# 181
Като чуя някои дето са заедно от 100 години и с по едно две деца да се наричат приятели ме избива на смях, после ги имам за някакви невръстеняци. С подпис, без подпис щом живеете заедно и гледате деца сте мъж и жена, не момченце и момиченце гаджета.

Абсолютно. Мен даже ме напира да питам „Ти от всичките си приятели ли раждаш деца?“, реципрочно „На всичките си приятели ли правиш деца?“.
Поне да уточняват „интимен/на приятел/ка“, че да са наясно хората.

# 182
  • Пловдив
Ок, не е приятел, ама не е "мъжа ми", не е "съпруга ми", кое е правилно?
Моя партньор?!?!

# 183
Според мен „партньор/ка“ е съвсем коректно, макар че нямам нищо против и „мъж/жена“. Дори и „съпруг/съпруга“ не ме притеснява – нито ще ме скандализира, нито ще тръгна да им проверявам актовете за граждански брак.
Напълно съм съгласна с тези, които твърдят, че подписът не прави семейството, а вътрешното усещане за отговорност към човека до себе си.

Напоследък не стана ли модерно „жената до...“, „мъжът до...“, поне в медиите? Laughing

# 184
Няма нови членове, а ново семейство.
Извинявам се. Новите членове във фамилията.

Моя партньор?!?!
Човека с който си делим сметките, може би?

Иначе и аз съм съгласна, че ако се вземете с кретен, дали има подпис или не, много разлика няма да има.

# 185
Цитираните думи един възпитан човек не би трябвало да ги казва за никого и на никого, семейните връзки или липсата им нямат никакво значение в случая.

# 186
  • Пловдив
Според мен „партньор/ка“ е съвсем коректно, макар че нямам нищо против и „мъж/жена“. Дори и „съпруг/съпруга“ не ме притеснява – нито ще ме скандализира, нито ще тръгна да им проверявам актовете за граждански брак.
Напълно съм съгласна с тези, които твърдят, че подписът не прави семейството, а вътрешното усещане за отговорност към човека до себе си.

Напоследък не стана ли модерно „жената до...“, „мъжът до...“, поне в медиите? Laughing
Мъжът до ... хм бива, едно мъгляво-неопределено. Бива.

Мъжът до мен, Благоверния....

# 187
  • София
Моя партньор?!?!

Е защо да не е "мъжа ми"? Мъж и жена с децата им в обща къща са "мъжа ми" и "жена ми", какви да са, добри познати? Аз с моя мъж съм от 16 години, имаме 3 деца, общи имоти (щото съсобственост и без брак възниква, представете си), общи сума галимации, планове и проекти, как ли няма да си кълча езика да се чудя как да го нарека. Партньор е правилно, но малко префърцунено в устна реч. "Мъжът до", "жената до" пък е тотален абсурд, типична журналистическа из...цепка. Също разни благоверни, милота, зайковци с подпис или без.

# 188
Мъжът ми и жена ми е правилно. Ако някой държи да се разграничава като по-висш етап, може да нарича своя "съпругът ми", така никой няма да остане в неведение, че имат брак.

Тия уточнения ми напомнят как на времето имаше хора, предимно жени, които много държаха, ако някоя е неомъжена, да я наричат госпожица, а не госпожа.

# 189
Моя партньор?!?!

Е защо да не е "мъжа ми"? Мъж и жена с децата им в обща къща са "мъжа ми" и "жена ми", какви да са, добри познати? Аз с моя мъж съм от 16 години, имаме 3 деца, общи имоти (щото съсобственост и без брак възниква, представете си), общи сума галимации, планове и проекти, как ли няма да си кълча езика да се чудя как да го нарека. Партньор е правилно, но малко префърцунено в устна реч. "Мъжът до", "жената до" пък е тотален абсурд, типична журналистическа из...цепка. Също разни благоверни, милота, зайковци с подпис или без.

+1

"Мъжа ми" , "жена ми". Напълно нормално и напълно вярно. С брак, или без. Аз съм омъжена, но не казвам "съпруга ми", а "мъжа ми". Той щеше да е мъжът ми и да нямахме брак.

# 190
Оспамихте темата.
За свекъра и тъщата говорехме, много задълбахте в брачни отношения.

Който е преценил да живее без брак е наясно със особеностите, и си е негово решение.

# 191
  • Пловдив
Тия уточнения ми напомнят как на времето имаше хора, предимно жени, които много държаха, ако някоя е неомъжена, да я наричат госпожица, а не госпожа.
В момента "госпожица" наричат сами себе си не само неомъжени, но и разведени в частност жени над 30 и даже над 40. Предполагам, защото се възприемат като момичета.
По едно съдебно дело пък един наричаше вдовицата на чичо си ли беше, на братовчед си ли, с която не бяха в добри отношения - "госпожицата". Не знам защо. Той самият не беше млад, тя също не беше някоя млада вдовица тип Ана Никол Смит, а средна възраст жена.

# 192
Ами като са разведени са си точно госпожици, т.е неженени жени, независимо от годините си.
При нас неженените се титулуват Мис, независимо дали са разведени или никога не са били женени. Аз бях Мисис като бях женена, след като се разведох съм пак Мис. Не се имам за момиче отдавна, но не съм и женена, че да се титулувам госпожа.

# 193
Ами като са разведени са си точно госпожици, т.е неженени жени, независимо от годините си.
При нас неженените се титулуват Мис, независимо дали са разведени или никога не са били женени. Аз бях Мисис като бях женена, след като се разведох съм пак Мис. Не се имам за момиче отдавна, но не съм и женена, че да се титулувам госпожа.
И при нас в щатите е така.Неомъжените учителки в училище са Мис, нищо че някои са на по 50 години. Етикет.

# 194
Същия етикет и при нас, Лъки. А да не говорим за рускините, които и на сто години да са, искат обръщението към тях да е девочка. Лели и баби били само на собствените си племенници и внуци. За всички други са девочки.

Общи условия

Активация на акаунт