Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 19

• 12 434
  • 275
  •   1
Отговори
# 45
Напротив, глобяват ги. Пред мен глобиха куриер на Спиди на ул. Кракра, обясниха му и защо.

И не, териториите със зони не са останали без майстори и ремонти. Има как. Не може майсторите да бъдат причина анархията да продължава.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 10:37 от Moderator1

# 46
  • София
Интересно ми е кога ще почнат да глобяват всякакви неандерталци от други държави дето идват тука и започват да паркират по тротоарите… Тях кога?

# 47
Като собственик на имот в зона, който подлежи на ремонт е редно самия ти да осигуриш престоя на автомобила на твоя майстор. Дали ще му предоставиш твой гараж/паркомясто към жилището, дали ще му наемеш такова за времето на ремонта, това зависи изцяло от теб и е твой ангажимент.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 10:36 от Moderator1

# 48
Като собственик на имот в зона, който подлежи на ремонт е редно самия ти да осигуриш престоя на автомобила на твоя майстор. Дали ще му предоставиш твой гараж/паркомясто към жилището, дали ще му наемеш такова за времето на ремонта, това зависи изцяло от теб и е твой ангажимент.

Напълно подкрепям! Но Ганьо това не може да го разбере - все чака държавицата да се погрижи за него, да му измете пред входа, да му осигури безплатно паркомясто за 25 годишната трошка, че и за трошката на евентуалните му майстори, пък какво точно е "паркомястото" - дали в калната площ зад блока, върху разбития тротоар или в кръстовището - няма значение.
В нашата кооперация в момента тече ремонт на общи части - ами осигурили сме достъп до вътрешния двор. В новите сгради има паркоместа  към сградата - въпрос на организация и координация със съседите е. Ако няма как, ще се уговори с майстора да му се плаща зоната или платен паркинг някъде. Решения винаги има, ама на много душички им харесва да си живуркат в кочината и нищо да не се променя.

# 49
В зона - бивша зелена, от предишната промяна вече е синя, да си кажа - има само 1-2 паркинга, частни и платени около нас, но няма места. Платени са на месечен абонамент (единият е претъпкан с работещи в голяма болница, пазачите дори не пускат "чужди", само за докторите било).
Но майстори съм викала, идвали са да работят - едните стояха повече от позволеното паркиране с СМС, казаха, че си имало начини. Те си знаят как.
Аз няма как да им осигуря ПМ извън улиците - аз/кооперацията няма такива.

# 50
Има места, на които изобщо няма паркинги. Не ми е ясно как ще използват колите си работещи в Красно село и Борово, например, които са далеч от център, но пък планувани за зелена зона. В някои европейски столици паркирането е платено навсякъде, но има опции за закупуване на абонаменти, дори от лица, които не живеят в района, тук не знам да има опция за такива.

# 51
  • София
Плаща се паркиране за конкретна зона и не важи за останалите, то и няма логика да е друго.
Удължаването на паркиране в зона става като плащаш с талони и после със смс-и.
Изцяло подкрепям новите условия.

# 52
Само дето ще отпаднат и талоните и няма как да стоиш повече от определеното време! Също нямам против да се плаща, но при положение, че няма паркинги, в случай че ти се наложи да стоиш повече от 3 часа би следвало да има начин и хората извън тези квартали да имат право да си купуват стикери - примерно само уикенд или само дневен или седмичен/месечен, нещо като с винетките да бъде!

# 53
Само дето ще отпаднат и талоните и няма как да стоиш повече от определеното време! Също нямам против да се плаща, но при положение, че няма паркинги, в случай че ти се наложи да стоиш повече от 3 часа би следвало да има начин и хората извън тези квартали да имат право да си купуват стикери - примерно само уикенд или само дневен или седмичен/месечен, нещо като с винетките да бъде!
И аз така мисля. Разбирам за супер център да е забранен престой повече от 2 часа.
Но за студ град или Дианабад, ако си плащаш не виждам проблем да останеш 6 часа.
Също и някаква отсъпка за цял ден или седмица.

Ганьо няма проблем да си плаща, ама парите да отиват за нещо справедливо и за всички.
А не плащаш в центъра или студ град, а с парите се купуват 100 автобуса и тролея за Княжево и други села и паланки (като преди това повечето са откраднати от верига съмнителни фирми).
Ако Княжево има нужда от автобуси, да си купи.
Ако аз ползвам кола, очевидно с моя транспорт нещо не е наред и има нужда от подобрение. Логично, нали?

# 54
Много вълнения, много нещо.

Посоката с платено паркиране е ясна от поне 5 години.
И да ще се плаща, и да трябва ти да помсилиш къде, ще си паркираш МПС-то.
Няма как държавата да се грижи за този битовизъм.
Уви, тук соца не си е тръгвал. Сигурна съм в това вече, след последните два дни четене на коментари.

# 55
И аз така мисля. Разбирам за супер център да е забранен престой повече от 2 часа.
Но за студ град или Дианабад, ако си плащаш не виждам проблем да останеш 6 часа.

Ганьо няма проблем да си плаща, ама парите да отиват за нещо справедливо и за всички.
А не плащаш в центъра или студ град, а с парите се купуват 100 автобуса и тролея за Княжево и други села и паланки (като преди това повечето са откраднати от верига съмнителни фирми).
Ако аз ползвам кола, очевидно с моя транспорт нещо не е наред и има нужда от подобрение. Логично, нали?

Това изобщо не е вярно! Не можеш да си представиш колко пътуващи с кола имат много удобен градски транспорт и въпреки това не го използват. Дали е логично или не, това е отделен въпрос.

# 56
Някой има ли запознат, ако се абонирам за зона в Ст град, за целия ст град ли ще ми важи зоната?

При нас е зелена зона от няколко години, всичко е разделено на участъци по няколко улици, и винетката важи само за тях. Примерно, ние сме граница на две такива подзони. От нашата страна на улицата важи винетката за паркиране на хора в нашият блок, от отсрещната страна на същата улица - не.

# 57

Това изобщо не е вярно! Не можеш да си представиш колко пътуващи с кола имат много удобен градски транспорт и въпреки това не го използват. Дали е логично или не, това е отделен въпрос.
Ми аз може и подводница да си имам, ама с моите пари трябва да се извършва работа, която обслужва мен. Другото е комунизъм и социализъм.

Някой има ли запознат, ако се абонирам за зона в Ст град, за целия ст град ли ще ми важи зоната?

При нас е зелена зона от няколко години, всичко е разделено на участъци по няколко улици, и винетката важи само за тях. Примерно, ние сме граница на две такива подзони. От нашата страна на улицата важи винетката за паркиране на хора в нашият блок, от отсрещната страна на същата улица - не.
Ужас и безумие. Поне да беше на цял квартал. Значи хем уж плащам винетка в моя си квартал, хем като отскоча до лидл, била или фантастико през 3 пресечки (или да нагледам наемателите) ще трябва да плащам и зона почасово за същия квартал.

# 58
Тутанкамон, аз съм от тези. Имам супер удобен транспорт от всеки вид. Буквално съм до метро, тролей, трамвай, автобус и въпреки това, пътувам с колата си.

# 59
Ще се абонираш за зелена зона, ако имаш адресна регистрация в студенски град иначе си гост.

Общи условия

Активация на акаунт