Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 11 306
  • 328
  •   1
Отговори
# 135
Скрит текст:
Момичета, не мислих, че ще пиша пак в тази тема, но до мен достигна информация, която ме вцепени.
Общ познат ми съобщи, че бащата се е заканил на всяка цена да получи той правата над детето.
Подкосиха ми се краката, плача и не мога да поема дъх, задушавам се и умирам от страх. Sad
Скрит текст:
Не знам какво да сторя….. минава ми мисълта дали не е добре да избягам в чужбина. Sad
И какво точно значи "на всяка цена".  Стига глупости. По-скоро ще вземе сам правата, ама на куково лято.
Не се сърди, но си лапни-шаран с разклатени нерви. Казал-рекъл някоя глупост и ти се връзваш. Я, прочети пак темата и съветите в нея.
Пази си нервите - важно е за теб и за бебето. Спри да слушаш общи познати (по-точно клюкари).

# 136
Светулчица, за съжаление това е реалността. Нищо не измислям, за съжаление всичко е реално- адът, в който ме е вкарал, тъй наречения баща.
Вчера бях на консултация и бебето ми вече е 900и няколко грама, поне това ме успокоява, че вече има шансове да оцелее, ако ми се случи нещо. Sad
Бащата на детето не е питал как е детето и дали всичко е ок с него, но не е пропуснал да се закани, че ще ми го вземе.

# 137
  • Paris, France
Аха, невена, нещо като споделено родителство?
За съжаление неговите закани са той да е основния упражняващ и аз да му плащам издръжка, това бяха заканите. Даже ми беше развял една пълна връзка с ключове и ми каза, че аз няма къде да заведа детето си, а той е много имотен и затова него ще избере съдът.

Ох. Споделено родителсрво, да. Основен упражняващ правата няма как да стане през първите 2-3 години, а после ще е още по-трудно. Писаха ти и юристи. Никой съдия няма да отнеме сучещо бебе от майка му, освен при много сериозна заплаха за здравето на детето и даже и тогава е трудно.

При споделеното родителство никой родител не плаща издръжка на другия ако детето е по равно при двамата.

Права е biborana. Точно лапни-шаран с разклатени нерви си в момента и това не е добре за тебе и за детето.

Спри да го мислиш! Наистина спри!

Вече е късно, но ако се беше държала строго с въпросното леке, сега щеше да го е страх да не му оставиш бебето и да избягаш и нямаше да те заплашва с лишаване от родителски права. Ти явно си показала слабите ти места. Обърни плочата и кажи на всичките ви общи познати, че ще го скъсаш от дела за издръжки и ще държиш да гледа и бави детето ежедневно. Да видиш как ще обърне плочата.

# 138
  • Далечният изток
Е, те тия като него знаят как да играят по най-тънката струна - в случая - за една майка това е детето. Всички знаем, че той го прави само за да я тормози, но тя е млада и наивна и му се връзва.
Момиче, как да ти го обясним с думи прости, че да го разбереш?! Няма да ти вземе детето. Нито ще го вземе, нито може да гледа кърмаче, нито може да го кърми, нито нищо. Ни-що! Нарочно ги разправя тия глупости на хора, за които знае, че ще ти кажат, и по този начин само и единствено целѝ да те тормози. Защото знае, че като една бъдеща майка най-големият ти страх е някой да не ти вземе детето. Той реално не го иска, нито иска, нито може да гледа едно новородено, което има най-голяма нужда в първите си месеци и години от майка си. Той иска да се страхуваш. Дано разбра какво ти говоря.

# 139
Аха, невена, нещо като споделено родителство?
За съжаление неговите закани са той да е основния упражняващ и аз да му плащам издръжка, това бяха заканите. Даже ми беше развял една пълна връзка с ключове и ми каза, че аз няма къде да заведа детето си, а той е много имотен и затова него ще избере съдът.

Ама да се заканва колкото си иска, теб какво те интересува какво се е заканил като 100 човека ти казаха, че няма да стане това. И защо говориш с общите познати? Казахме ти как става- криеш къде ще раждаш за да не го припознае и това е. Той пари да води дела няма да даде.

# 140
Със сигурност и аз осъзнавам колко нелепи са всички тези заплахи, но в момента съм по-уязвима и чувствителна, заради перспективата той да отнеме детето ми. Някак много ме е наплашил, защото знам, че той действа много умно, обмисля всичко предварително, а и няма да направи грешка, която да го компрометира в съда един ден.
Когато съм опитвала да го опровергая, че няма как да му се получи, той само поклаща глава и казва “ще видиш дали няма да стане”; “аз получавам това, което искам” и т.н.
Дотолкова съм се филмирала, че и аз самата не знам кое до колко е истина, и кое е реална опасност за мен и детето ми.

# 141
Със сигурност и аз осъзнавам колко нелепи са всички тези заплахи, но в момента съм по-уязвима и чувствителна, заради перспективата той да отнеме детето ми.
Няма перспектива да ти го отнеме. Няма съд в България да присъди пеленаче на баща. Успокой се.

Но ако му разрешиш доброволно, да го припознае, ИМА ВЕРОЯТНОСТ да продължи да те тормози ЧРЕЗ ДЕТЕТО.

Той няма интерес към детето и гледането му. Има нужда да те тормози. Има си диагнози за тези хора, но аз не съм специалист.

Избягвай общи познати, не казвай къде ще раждаш или блъфирай, за да не ти цъфне в родилното.

# 142
Ивелина, то в коя седмица стана вече? Лъки е права, такава перспектива няма, освен това колкото и умно да действа ти бъди по-умна и не комуникирай с него. Няма нужда да го опровергаваш изобщо даже ако случайно се засечете и ти каже нещо отговаряй му с "да, добре" и не показвай страх, даже може да му се измееш и да го попиташ "ама ти все още мислиш, че детето е твое така ли, май не си ме разбрал, че се виждам и с друг" и изчезвай от там и повече не продължавай разговора. Скоро ще те смени с друга жертва и ще забрави за теб и бебето.

# 143
Злодеида, влизам в 7м. Той има предположение къде бих родила, но аз обмислям раждане в по-малък град, в същата област. Не мисля, че би се сетил. А и някак не го виждам да виси пред болницата 10дни преди и след термин.
Предпочитах секцио, той и така е информиран, но предвид, че цялата тежест около подготовката за бебето е върху мен, аз 1000лв излишни нямам. Така, че това е още една подробност, която той не знае.
Мисля, че да скрия раждането ми е най-малката грижа.
Предвид всички тревоги и неразположения е възможно и преждевременно раждане при мен.
Страхувам се да не открие родителите ми и обмислям да ги инструктирам/ при евентуално посещение/ да викнат полиция, защото, ако се стигне до саморазправа това може да ми навреди на мен.

# 144
  • София
Ивелина, момиче, моля ти се, престани. Цяла бременност си съсипа с тези глупости. Разбирам, че се притесняваш, но ти просто отказваш да излезеш от филма. И ми се струва, че на първо място това е, защото отказваш да приемеш, че бащата на детето не се интересува от това дете и упорито фантазираш, че чак иска да го вземе. Истински късмет ще е ако детето изобщо има шанс да познава баща си, но силно се съмнявам. Шанс да ти го вземе няма, всички ти го казахме многократно.

# 145
Бояна, за какъв късмет говориш? Стига с тези масови психози как детето трябва да си познава и двамата родители. Да, това е най-добре, но не и когато един от тях е психопат. Психопата е опасен за самото дете.
Иве, ако се стигне до саморазправа това няма да навреди на теб, а на него. Още по-добре ако има жалба срещу него за каквото и да е. Отиде ли при родителите ти веднага да звънят на 112 и да викат полиция и след това да попадат писмена жалба. Да видим като е много силен дали ще му е добре да има жалба срещу него. Все пак от писмените доказателства няма по-добро.

# 146
  • София
Бояна, за какъв късмет говориш? Стига с тези масови психози как детето трябва да си познава и двамата родители. Да, това е най-добре, но не и когато един от тях е психопат. Психопата е опасен за самото дете.

Първо, ние не знаем дали е психопат, знаем, че е див селянин. Второ, да, психопатът наистина е опасен за детето, но това, че няма да го познава го прави в пъти по-опасен, отколкото ако го познава. Това дете ще стане пубер и ще потърси този психопат и тогава ще е наистина в опасност, не ми се дават примери, че не са мои и не е редно.
Та, вкарването на паника и истерия е ужасно и тя си го прави сама. Трябваше отдавна да забрани на всички да и говорят за него, да и предават "информации" и да се филмира.
Рационално погледнато няма никаква опасност в момента. Не е женена за него, няма като какъв просто да се появи и да припознае детето без нейното съгласие, но дори да го направи от това не следва нищо. Никой няма да даде бебе на хипотетичния му баща, който дори не живее с майката. Ако я заплашва физически може и ограничителна заповед да вземе и в нея ще влиза и бебето.

# 147
Така е, доста се е психирала от този. Повече спокойствие трябва.

# 148
  • София
Така е, доста се е психирала от този. Повече спокойствие трябва.
Именно, репликата за късмета се отнасяше към това, че и тоя "късмет" няма да има, камо ли някакъв хипер мачо да вземе и да гледа бебе...Даже адвокатите по тия закани или като заразписват едни сложни и подробни режими на лични отношения мигом и от опит предполагат, че бащата изобщо няма намерение да погледне това дете. И тук всяка седмица има нова тема в стил той заплашва да ми вземе бебето, пък взети бебета може да е имало по соц време от някакви партийни клечки, но в наши дни не съм и чувала.

# 149
Не е казано да ходиш да раждат, чак толкова далече. Може Сърбия примерно. Вземаш акт за раждане от там. В България може да изчакаш няколко месеца и чак тогава да извадиш. Пак ще ти изплатят парите за раждане. Обаче всичко е свързано с някаква сума пари и подкрепа от някого. По-лесно е в някой малък град в България. Като цяло не препоръчвам да живееш  в един град с него. Родителите ти не могат ли да те подкрепят финансово.

Общи условия

Активация на акаунт