Стани богат - тема 29

• 10 149
  • 422
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Аз мислех, че гургулица и гугутка е едно и също - излиза, че не е? Някои стари хора казваха така на гугутките, май че и дядо ми. Иначе и аз мисля, че гугутката е вид гълъб, ето я:

Гривякът е доста различен и е малко по-голям. Преди година-две ММ и малкият домъкнаха един от улицата, изглеждаше немощен или болен, но след няколко дни отлетя нанякъде; чудих се тогава, защото друг гривяк не съм виждала в града.

# 151
Май е едно и също, но в Гугъл като напиша гургулица излиза една с по-шарени крилца. Освен това, не съм сигурна, че тези са прелетни - мисля, че съм виждала през студените месеци.

# 152
  • Пловдив
Да, и латинското име е различно във втората част. Гугутката и според мен не е прелетна, това шареното не знам.

# 153
Уффф, Дионис беше най-логичното. За него са се правели първите "карнавали", когато хората се кичели с бръшлян, напивали се, танцували и славели бога на виното.

# 154
Филмът беше корейски.

# 155
Разбира се корейски. Всеки с интерес към бойни изкуства го знае.  Даже има лаф "лети като Хон Гил Дон".

За Белчев не знаех, няма да спекулирам, че си мислех за Стамболов като най-ранен.

За екслибрис знам, това е личен знак за маркиране на книги.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=5a1ec5f … g_tM&vssid=mosaic

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 18:46 от Черна станция

# 156
Такива печатчета (екслибрис) могат да се поръчат - по собствен проект.

Тук трябва да е сметалото - абакус.

# 157
Хром, разбира се.

# 158
Уфф, жокер за абакус ми е доста странно.

Хром, разбира се. То другите опции бяха абсурдни.

# 159
  • Пловдив
Да, абакусът е известен, ама на някого може да му звучи като онова с У от въпроса за ихтиса. Wink

Неръждаемите стомани са хром-никелови и дори се класифицират според съдържанието на хром и никел, а никела го нямаше, но явно той не е обръщал внимание на това.

Стамболов беше единственият вариант - Пенчо умира 1914, а Филов, Ляпчев и Стамболийски всички са след това.
Това е логиката, иначе кой да знае на Христо Белчев биографията - днес той е известен повече заради Мара. Wink Нищо, че има кръстена улица на него.

За Хон Гил Дон филма не съм го гледала, ама съм чувала бъзици, че това била севернокорейската авиация. А и името звучи корейски.

За Дионис не знаех и не ми се видя логично, купони в негова чест - да, ама на другите може да им пеят хвалебствени химни. Всъщност не чух добре дали въпросът насочваше към вино и купон.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 21:35 от Магдена

# 160
  • Русе
"Абак" - древно сметало. Това го знам от времето, когато решавах кръстословици.
Стефан Стамболов е най-големият държавник на Третата българска държава. Мислех, че всеки познава биографията му и знае за атентатите срещу него, нелепа жертва на един от които става Христо Белчев, защото убиецът Димитър Тюфекчиев го помислил за Стамболов. ВМРО в България е използвана за политически убийства.

# 161
  • София
Еее, развали малко впечатлението.
Как може да не знае за Дионис. Аз даже се шокирах, че това е въпрос за 10 000 лв.
Честити и 5 хилки.

Слаб мъж.
Везенков е, можеше да мине и без жокер. Още един безсмислен жокер. За Хон Гил Дон. КНДР бе човек, тц тц.
Ха, това изключително рядко се вижда. Ники Кънчев да даде отговор и той да се окаже грешен... И то за слаб участник на ниска сума, така че явно не върви тази конспирация, че не играе той, а продукцията и си избират според играч и сума...

Момчето и то не се знае къде се намира. Той сигурно не е чувал за думата екслибрис, камо ли да я свърже с нещо...

# 162
Уцели с Волтер участникът, ама как успя датира Ницше преди Фридрих Велики и така да го изключи, не знам Joy

# 163
Много интересен въпрос за котката. Или гладуват,или се молят?

# 164
Аз си спомних за романа "Фаворитът", а там Екатерина Велика говореше за Волтер, пък Фридрих и е съвременник и така заложих на него.

За котката - най-демонстративно и в същото време не струващо нищо е това с веждите.

П.П.

Никой не пише и продължавам с редакция Simple Smile

Странно, че не му светна за Дейтън. Отговори толкова добре на други въпроси...

Не ми хареса това за желязото. Да, при 3000 градуса кипи, тоест почва да се изпарява, ама бая трябва да се чака докато се изпари. А дотогава хем ще е течно, хем ще се окислява. Тоест имаме и трите неща според мен. да бяха писали "започва да се изпарява"...  Официалният термин е "температура на кипене".

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 18:53 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт