Стани богат - тема 29

• 10 114
  • 422
  •   1
Отговори
# 165
Не мога да гледам - тъпото устройство на А1 пак сдаде багажа. Преди около седмица идва техник. Мисля да си им го върна и да карам на антена.

# 166
За Дейтън страхотна издънка, но пък и нямаше идея за Ред Бредбъри, изобщо....

За веждите го предположих, но не бях сигурна. По метода на изключване, молитва на колене, постене - библейски практики, изгаряне на дрехи - също библейска практика, по хигиенни причини, заради зарази. А предвид, че котката е със статут на божество, се търсеше нещо ритуално, извън останалите. Оставаха веждите.

# 167
  • София
В крайна сметка Радо добре си изигра картите днес. Не е важно как започваш, а как завършваш... 😉
Много слаб беше вторият участник. Един от най-слабите този сезон. И то при толкова лесни въпроси.

# 168
Пфуй, жокер за Мохито???  Ми ром + лимон/лайм. Едното е традиционно морско питие, другото има витамин С.
 За Сванте Арениус щеше да ми трябва 50:50.

# 169
  • Другата България
Парников ефект не е ли тук!
За Арениус?

# 170
Мартинито го изключих,понеже има водка в него,но другите само по имена ги знам.

# 171
Изненадана съм - какво общо има Конфуций с Окинава; но ако трябва да отгатвам - яденето, за да не се прекалява...

# 172
Класическото Мартини няма водка, прави се от джин и вермут. Има и водка мартини, но то е вариация.

За конфуцианския принцип залагам на "да яде". В Япония традиционно не се толерира преяждането, а лекият аскетизъм в това отношение.

Изненадана съм - какво общо има Конфуций с Окинава;

Окинава е поддържала тесни връзки с Китай - повечето от старите майстори на окинавското карате (което тогава не се е казвало карате, а само ТЕ) са ходили да учат бойни изкуства и в Китай. И от там вероятно са донесли и филосифията.

# 173
и аз съм за яденето.

# 174
За японците преяждане, лакомия се смята за срамно.

На втория участник много лесни въпроси засега.

# 175
Така е, и много дрънка, ама за сега добре се справя. Просто явно са неговите въпроси. И моите всъщност Simple Smile

Ееее, това за гарваните в Тауър е безсрамно лесно за толкова пари. На други хора колко по-гадни неща им се падат...

# 176
Така е, и много дрънка, ама за сега добре се справя. Просто явно са неговите въпроси. И моите всъщност Simple Smile

Ееее, това за гарваните в Тауър е безсрамно лесно за толкова пари. На други хора колко по-гадни неща им се падат...

Еее, с писателя ми е трудно. Не е Джером, и дотук.

# 177
Не е Артър Конан Дойл - той е лекар. За другите не знам, дори да съм го срещала.

# 178
Аз отхвърлям Джером и Конан Дойл. Бих пробвала 50:50.

Е, той го направи и за мен вече няма съмнения.

# 179
И Булгаков е бил лекар и е мразел професията си. Пиша го само защото е вдъхновяващо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт