🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 495
  • 633
  •   1
Отговори
# 165
Защо да дават кадри с облепени прозорци и т.н. ?! Стига хора, това не е ББ, а по-скоро сериал.

Защото са положили невероятни усилия да направят нещата истински с това пазене на участниците.
А ние сме се нагледали на стъкмистики, лъжи и фалш.
Когато си се потрудил да направиш нещо истинско - ми покажи го!  Ще те изпъкне пред конкуренцията.

# 166
Току-що ви намерих, а вече установявам, че Глория чете. Използвам случая да кажа веднага: Гло, ти си страхотна. Твоята естественост, импулсивност, интелект и артистичност са глътка свеж въздух в този натъпкан със силиконки и псевдозвездички телевизионен ефир. За мен ти си върхът в пирамидата на праведните. И макар да съм за Бачорски цялостно, ти стискам палци от сърце!

# 167
Мая следи форума още от Острова.
Аз пък искам да питам Ева, Глория или Мая, когато Владо Николов реши да обижда Глория някой дали реагира, дали му направи забележка или всички мълчаха?

Не следите внимателно случващото се… За съжаление аз НЕ бях на импровизираната кръгла маса! Гледах по телевизията заедно с вас какво точно се е случило. Когато се върнах от синхрони беше пълен хаос! Всички се караха и не знаех какво точно е станало, освен че Владо е казал на Бачорски плана ни и е обидил Гло.

# 168
Доколкото разбирам Глория описва хотела в който спят, оттам кадри няма. Но наистина звучи параноично - за книгите разбирам - да не си предават съобщения (имали ли са химикалки?) но часовници, прозорци не разбирам защо са от какво предпазват, освен да психясват учатниците. Интересно ми е и пазачите как фунционират - всеки си има индивидуален и стои като часови денонощно на вратата или охраняват коридора (ако са на един етаж)?

Точно така. За играта няма нито полза, нито причина да не знаят колко е часа даже и в хотелската стая. Видно е, че част от тези мерки не са за сигурност, а за психясване. Знам, че не е приумица на нашата версия, а идва от чужбина, но въпреки всичко има нещо нелепо. То ако идеята е да са изнервени, могат и да им спрат храната и топлата вода като в Биг Брадър.

# 169
  • София
Целта за мерките е да ги объркат, да не могат да преценят кой е до тяхната стая и го чуват нощем да излиза. С маски са и ги разхождат с асансьор нагоре-надолу, за да не могат да се питат кой в коя стая е и да избират предател по такива улики

# 170
  • Другата България
Целта за мерките е да ги объркат, да не могат да преценят кой е до тяхната стая и го чуват нощем да излиза. С маски са и ги разхождат с асансьор нагоре-надолу, за да не могат да се питат кой в коя стая е и да избират предател по такива улики
Именно.
Изобщо не се цели "психясване".
Четох някъде, че така си е по Библия.

# 171
По какъв точно начин липсата на часовник те обърква дали Бачорски или Владо е предател? Като облепят с фолио прозорците, даже не знаеш ден ли е или нощ, да спиш ли, да ставаш ли. Има хора, които трябва да взимат лекарства в определено време, и т.н. Ясно е, че е по библия, ама някои неща не са за объркване, а за изперкване.
Например, конклавите понякога ги правят и след полунощ - кому е нужно това? При добро желание снимачният ден може да свършва и малко по-рано привечер и всичко да става с няколко часа по-назад, за да се наспиват хората. Определено има умишлен елемент на психо напрежение.

# 172
  • София
Доколкото съм слушала по подкасти е с цел пълно потапяне в света на играта и изолация от външния свят.

# 173
По какъв точно начин липсата на часовник те обърква дали Бачорски или Владо е предател? Като облепят с фолио прозорците, даже не знаеш ден ли е или нощ, да спиш ли, да ставаш ли. Има хора, които трябва да взимат лекарства в определено време, и т.н. Ясно е, че е по библия, ама някои неща не са за объркване, а за изперкване.
Например, конклавите понякога ги правят и след полунощ - кому е нужно това? При добро желание снимачният ден може да свършва и малко по-рано привечер и всичко да става с няколко часа по-назад, за да се наспиват хората. Определено има умишлен елемент на психо напрежение.

Съгласна съм, още повече, че сутрин се събират на закуска, а вечер има един часовник, който показва часа и след това ги прибират в хотела. Тъпо е да не им дават да гледат часовете, но доколкото зная, това е един зловещ метод за изтезания в миналото, а и дори в не толкова далечното минало. Когато човек е затворен в червена стая и няма понятие за ден и нощ, психиката му изневерява и е по-склонен да признава разни неща. В контекста на предаването, това е един вид част от парадигмата праведен/предател, но все пак смятам, че се прекалява. Не е необходимо чак такова изтезание.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 16:37 от Janelle

# 174
Не смогват по-рано да правят снимките, не става толкова лесно, колкото си мислите. Къде-къде по-несъбитийни предавания се просочват също по нощите.
Със сигурност го има и психо напрежението, за да влязат в играта, но не е за да побъркаш хората и да ги караш да правят сцени като в ББ. По-скоро да се потопят в действието.

# 175
  • София
Ако виждат през прозорците свободно, първо ще могат да виждат силуети на предателите, второ ще могат да си обменят някоя дума с друг праведен, примерно, че единият вижда едно през прозореца, а другият същото и явно са съседи. Ако не чуваш съседа ти да излиза през нощта, значи е праведен. През облепени прозорци предполагам, че пак се е виждало дали е сутрин или е нощ.

За лекарствата, малко хора пият лекарства нощно време, те се прибират в хотела към 1 и стават сутрин рано, когато ги будят, така че не мисля, че е такава драма. През деня има екип с тях, помагат им с тези неща. Няма да ги оставят да умрат...

Смислени са мерките, за да можем да виждаме игра в Бонония, а не догадки от хотела, кого си чул през нощта.

# 176
Какво значи "не смогват"? Гледаме 90 минути от 18 часа снимки, тези кадри и от по-кратки часове могат да се докарат. Всичко е въпрос на организация. Те не си и говорят 18 часа само за играта, даже в чуждите версии имам усещането, че понякога им казват "хайде, сега обсъждайте играта, че снимаме", така изкуствено почват някои дискусии. Там и приказките на кръглата маса ги спират по знак на водещия, а при нас е "Владооо, готови сме!". Laughing
Прибиране в 1ч и ранно ставане - ами няма нужда от това, тормоз си е, съгласен съм с Janelle.

# 177
  • София
Точно за това кастът трябва да е много прецизен. Да не се гледа кой е готин, известен, красив...
Тук видяхме разликата между волейбола / футбол, баскетбол../ и художествената гимнастика /шах, фигурно пързаляне/... JoyJoyJoy
Нека не обобщавам - сигурно има и различни представители - важното е психологическия каст!!!

# 178
Точно за това кастът трябва да е много прецизен. Да не се гледа кой е готин, известен, красив...
Тук видяхме разликата между волейбола / футбол, баскетбол../ и художествената гимнастика /шах, фигурно пързаляне/... JoyJoyJoy
Нека не обобщавам - сигурно има и различни представители - важното е психологическия каст!!!

Е, това, че си "нервозно кюфте" не означава, че си глупав. Примери в нашата версия има, няма да споменавам, сами ще се досетите. Освен това аз не виждам нищо лошо да се обсъждат и "нощните бдения на поп Вечерко". Wink В крайна сметка ако сме живели в средновековието и в замък, то във всички случаи през нощта сме щели да виждаме от прозореца на стаята си разни сенки, които се промъкват наоколо...бррр, страшничко си е било.

# 179
Аз не заемам твърда страна относно свръх ограниченията. От една страна разбирам защо продуцентите искат да ограничат страничните фактори, които могат да повлияят на играта, но специално в нашия сезон е нелепо да се вкарват участниците в чак такива филми, а в същото време продуцентите да не са ги форсирали да подпишат брутални договори с наказания за външни уговорки. Да, ясно е, че винаги ще се намерят достатъчно нагли хора да се опитат да вземат нечестно предимство, но аз такова нещо не съм виждала да се излиза и директно да се говори как еди си кой се разбрал преди снимането на предаването с еди си кого да си пазят гърба. На фона на позволението това да се случи, че и да се разказва в подкасти, то да ги филмираш, че дори и часа да не знаят колко е, според мен е излишно.

Във връзка на това, че някой си е наумил да измами, ще го стори при всякакви ограничения - в новите сезони на американската Къртица, победителят от един от сезоните беше обвинен от други участници, че успял да влезе в Инстаграм от браузъра на смарт телевизора в един от хотелите. Оттам отварял профилите на всеки участник и си набавял информация кой какво е завършил, семеен ли е, какво реално работи и прочие информация, която се оказва ключова за определянето на крайния победител, защото печели този, който не просто е успял да познае кой е къртицата, но и може да отговори на конкретни въпроси за живота им, обикновено научавайки чрез социална игра и/или печелене на изпитания за информация. Така че измамите и опитите за тарикатлък не са стриктно балкански Joy колкото и да ограничаваш участниците, обикновено все ще се намери начин за нечестно предимство.

Общи условия

Активация на акаунт