Почти цяла София става зелена зона

• 18 999
  • 665
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Скрит текст:
Впечатляваща неграмотност и липса на логика в мисленето цари.
80% от жилищата и стопанските обекти в сградите, разположени в посочените за разширение квартали нямат и няма как да имат свои паркоместа /защото няма площ/. Всички те ще продължът да ползват колите си, както и всичките им  клиенти, жителите от поколения в София,
Скрит текст:
както и вие, които сте дошли 'в столицата', гости, случайно преминаващи, отишли на мач на Герена и др. Единствената разлика ще е, че всички нещо ще плащат на СО.
Проблемите ще си останат, плюс нови - ще започнат някои да си пазят места,  ще плащаме всички ако спрем в квартала в който живеем и сме платили, но извън подзоната, която е определена, ще се редим всяка година в СО да подаваме заявление с нотариален акт и т.н.
Да вземат да не продължават предлагам. Ние останахме с една кола още докато бяхме с бебе и придвижването с бебешка количка беше интересно.

# 76
  • София
Проблемът си е общински, неглижиран десетилетия назад.
Не са хората виновни, не се карайте помежду си за тротоари и паркоместа.
Зоните освен за пари, няма да решат нищо.

Трябва цялостна концепция, не решения на парче.
Няма законово ограничение на брой МПС - та на едно лице, така че, дали Пешо има шест или нито едно не е наша грижа.

# 77
  • София
Знам, че няма ограничение за броя коли и едва ли ще има. Но ми се иска да сложат много сериозно финансово ограничение за втора кола на жилище.

# 78
  • София
Броят ни домакинства в едно жилище.
Защо пълнолетно дете да няма автомобил?

# 79
  • София
Защото няма място. Затова съм против. Който е за, нямам проблем. Всеки има право на мнение, аз казвам моето.

# 80
Защото не живеем в джунгла. Не живеем и в САЩ. Тук има много хора и малко пространство. Несъобразяването с това създава проблеми.
Книжките от зрънчо са отделен проблем. И още по-отделен, че като видя как е паркирана колата, мога да позная с точност 99% дали е от светата троица беневе, мерджан, алди, или от обикновените марки. Както съм виждала да се движи и спира 30годишен баварец , и ламбо не го прави.

# 81
Парите не решават нищо!
И 10 млн.евро да съберем от такси нищо няма да се промени, освен прихода в нечий джоб. Защото, както каза една дама по-назад, например в района на Ситняково -Ропотамо или Гео Милев няма къде да се изгради паркинг (освен ако не премахнат пазара или част от парка, за да изградят подземен и многоетажен паркинг, но дали искаме това). Дори и да направят буферни паркинги някъде, те не стават за живущи, защото няма как всяка сутрин някой да отива с градския транспорт от Гео Милев или Изток до Дружба или Младост примерно, за да си вземе колата и вечер пак да я оставя там. А дори и да стане, представете си какво ще стане с градския транспорт в тези часове, а и с трафика и паркоместата в Дружба и Младост.
Никой, който е ходил на Герена с кола, няма да я остави и да отиде с рейса, за да си спести 2-3 евра.
Правете разлика - в центъра на София живущите са малко, за тях е добре да има по-дълго време зона, за да се спре така  достъпа на неживеещи в центъра и да намират места по-близо до кооперацията си. Дали обаче биха плащали за тази екстра, ( с която си осигуряват удобство и де факто забраняват достъпа на останалите с коли), примерно 5 пъти повече от живущите в другите райони (а не 100€ повече от тези в Изток, дето ще паркират на буфера в Дружба примерно).
Ако не се има предвид колко са живущите в даден район, колко паркоместа има и кога, с каква цел и за колко време влизат и спират автомобили в района, всякакви нови такси и правила са абсолютно безсмислени.
Против съм новите зелени зони и новия времеви диапазон на синята зона, защото новите правила не само, че не помагат, но вредят и ще задълбочат и разширят обхвата на проблема, за всички жители и гости на София.

# 82
Във всеки голям град е трудно с паркирането. Няма лошо да имаш колкото коли си искаш, стига да можеш да си плащаш. Тепърва всичко ще става все по-скъпо. Предвиждам бум на скутерите, както съм виждала в други страни.
И в Будапеща цените са подобни, и по-високи. Също и в Букурещ, проверих.

# 83
Във всеки голям град е трудно в центъра. И има ограничения за колите на домакинство. Това е разбираемо.
Тук ще се ограничават жилищни зони, извън център! И плащането на такса за тях никакво предимство не носи.
И всеки, който живее в някой от тези части на София, а посещава възрастни родители в друга такава част, ще плаща зелена зона, дори и да има 30 постоянно празни места. Просто си представете квартали с панелни блокове и зелена зона паркинга пред тях.

# 84
  • София
Във всеки голям град е трудно в центъра. И има ограничения за колите на домакинство. Това е разбираемо.
Тук ще се ограничават жилищни зони, извън център! И плащането на такса за тях никакво предимство не носи.
И всеки, който живее в някой от тези части на София, а посещава възрастни родители в друга такава част, ще плаща зелена зона, дори и да има 30 постоянно празни места. Просто си представете квартали с панелни блокове и зелена зона паркинга пред тях.
Да ходи с ГТ, вместо да увеличава трафика и замърсяването с колата си.
Аз ходя с ГТ при майка ми, а тя даже не е в зона. Вече свикнах без кола, въпрос на желание и навик е.

# 85
Продължаваме да дъвчем едно и също. Новите зона в някои квартали няма да решат никакъв проблем. За тези, които се радват на зоната до Герена - ще ми е интересно да чуя как се чувствате след като я въведат и как елементарна доставка до дома ви на каквото и да е било ще се превърне в проблем. Ако пък правите ремонт на жилище - ще видим и кои майстори ще идват и по кое време ( и това съм го играла в Зона). Ако пък си въобразявате, че ще се направят обществени паркинги - припомнете си какво се случи с обществения в Надежда - разпродадоха под масата абонаментите преди деня на официалното откриване. В района след моста Чавдар движение и паркиране има само вечер, когато живущите се връщат от работа, тогава се усеща липсата на места за паркиране, но с какво Зоната ще реши този проблем - та тя е през деня?
За протокола - нямам кола, карам Spark ако ми се наложи. Ползвам почти изцяло Градски, защото на мястото, на което работя няма как да си оставя колата - зона е. Новата Зона ми пречи, защото мястото на което живея (в близост е до Герена) го намирам за гъза на географията, като цяло целия район е мизерен. Родителите ми идват често на прегледи в София - налага се. От сега се чудя какво ще правим с колата след месец юли, защото в целия район свободни места на 3те частни паркинга, които знам - няма. Дори и за 1 нощувка.

# 86
  • София
Никакъв проблем не са доставките.
Майсторите също паркират и си плащат.

# 87
Никакъв проблем не са доставките.
Майсторите също паркират и си плащат.

Живяла ли си някога в Зона?

# 88
  • София
Скрит текст:
Идеално е според мен. Всички таралясници ще изченат надявам се, аз проблеми нямам. Имам няколко гаража. Вдигам цените на останалите гаражи, а в един от тях си държа моята, перфектно.
Да, при нас стана точно така.
В Зелена зона съм,
Скрит текст:
преди да стане такава да не казвам колко неща, които някога са били автомобили, заемаха места за паркиране, след като въведоха зона, изчезнаха.
Другото, за което много силно се надявам, е да въведат ограничение за броя автомобили на жилище.

# 89
Значи скъпия паркинг ще реши проблема с това, че някой си складира кола, която е извън движение на улицата? Или че паркира в Зелените площи? А къде е общината да следи?
Ако мислят през Зоните да ограничават броя на автомобилите, то трябва да направят стикерите и почасовото паркиране в пъти по-скъпо. Но няма да го направят - все пак сме електорат. По-добре да се взимат по малко парички от всички, че да не го усещат.

Общи условия

Активация на акаунт