Почти цяла София става зелена зона

• 18 836
  • 663
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Градския транспорт е такъв, че често не покрива два съседни квартала. Дружба 2 - Младост 4 е около 40 мин с автобус- метро- метро.
Периферията е някъде доста добре, някъде ужасно зле.
Редута е покрит с един 72. Там е свинщина.
Входовете и изходите на кварталите не са обмислени за този трафик, бизнес зоните също.
Вътре в града, дори влаковите спирки не се покриват както трябва.
Приемат деца през пет квартала в шестия на дг, има нелепици и с училищата.
Разбирам ги хората, не разбирам градоначалниците.
Общински терени има колкото искаш, обаче, общинския съвет е сбирщина в момента и опозиция на кмета.

# 31
  • София
Скрит текст:
Няма нормален транспорт в сравнение с Европа, железници никакви, за да се разтовари градът  и от презастрояване, и от трафик, хората трябва да има как да стигат до него без автомобил,  все пак по някакъв нормален начин, и не става въпрос дори за живеещи на 50 км от София, което в Европа не е никакво разстояние, а за такива и на 10-20 км, което си е в широките граници на столицата.
За болници без паркинги не ми се говори, преди години с малко дете на ръце пред спешното на Пирогов ми се ревеше, спирайки колата втора лента на аварийни и оглеждайки се безпомощно.  Платената зона не е панацея, ако не се прави нищо друго.

За болниците съм съгласна.
Но ако някой живее в село Лозен, например, и работи в София, спокойно може да използва буферните паркинги и оттам нататък да използва градския транспорт. Същото важи за повечето населени места около София.
Истината е, че транспортът не е никак лош, но хората си търсят оправдания. От Студентски град стават направо комични с мантрата "студентите не могат без коли". Днес прочетох абсурдни аргументи, само и само да се оправдае всеки да е на кола.

# 32
За някои нови места може и да се намери довод. Но аз искам да разбера логиката да вкарат Сухата река, Хаджи Димитър и Стефан Караджа в Зелената зона. И защо Младост не е Simple Smile

# 33
  • София
Скрит текст:
Няма нормален транспорт в сравнение с Европа, железници никакви, за да се разтовари градът  и от презастрояване, и от трафик, хората трябва да има как да стигат до него без автомобил,  все пак по някакъв нормален начин, и не става въпрос дори за живеещи на 50 км от София, което в Европа не е никакво разстояние, а за такива и на 10-20 км, което си е в широките граници на столицата.
За болници без паркинги не ми се говори, преди години с малко дете на ръце пред спешното на Пирогов ми се ревеше, спирайки колата втора лента на аварийни и оглеждайки се безпомощно.  Платената зона не е панацея, ако не се прави нищо друго.

За болниците съм съгласна.
Но ако някой живее в село Лозен, например, и работи в София, спокойно може да използва буферните паркинги и оттам нататък да използва градския транспорт. Същото важи за повечето населени места около София.
Истината е, че транспортът не е никак лош, но хората си търсят оправдания. От Студентски град стават направо комични с мантрата "студентите не могат без коли". Днес прочетох абсурдни аргументи, само и само да се оправдае всеки да е на кола.
Буферния на Бизнес парк, където няма места ли?
Транспортът е много добър последните години, но има ужасно много какво да се желае.

# 34
  • София
Няма ли вече предложение за прогресивен данък за над 1 МПС на жилище/лице? Според мен ще се отрази чувствително. За тези със различни номера от Софийска също трябва да има някаква такса, поне за зоните.
Идеално е според мен. Всички таралясници ще изченат надявам се, аз проблеми нямам. Имам няколко гаража. Вдигам цените на останалите гаражи, а в един от тях си държа моята, перфектно.
Да, при нас стана точно така. В Зелена зона съм, преди да стане такава да не казвам колко неща, които някога са били автомобили, заемаха места за паркиране, след като въведоха зона, изчезнаха.
Другото, за което много силно се надявам, е да въведат ограничение за броя автомобили на жилище.

# 35
Да строят паркинги, застрояват и малкото останали свободни площи, не се настроиха на жилища и  офиси..

# 36
И ако някой от чужбина се прибира при родителите си за лятото къде да спре ? Или да взимат да наддават за гаражите и да видим кой от къде какво ще закупи. Защо 4 часа макс? Има хора нагости. Къде и как да спират ?

# 37
  • София
Където спират и досега в платените зони във и извън България.

# 38
за по 4 часа и след това ??? дим да ги няма. супер сме!

# 39
  • София
А, в някои градове е за по-кратко. А и гостите не ме интересуват точно толкова, колкото и те не се интересуват от мен.

# 40
  • София
Скрит текст:
И ако някой от чужбина се прибира при родителите си за лятото къде да спре ? Или да взимат да наддават за гаражите и да видим кой от къде какво ще закупи. Защо 4 часа макс? Има хора нагости. Къде и как да спират ?

Буферни и охраняеми паркинги - за тези, които са на гости.

# 41
Нали имаше някакви "ограничения"за броя на колите - за първа кола - една сума, за втора - двойна, за трета - тройна.
Цените за паркомясто на лични автомобили все още са много ниски:
Цена на годишен винетен стикер (за първи автомобил)   150   / 100   
Цена на годишен винетен стикер (за втори автомобил)   300 / 200.
Аз плащам за паркинг 100лв на месец, а в зелена зона ще се плаща 100 лв на 6 месеца. Защо се протестира...
Може би наистина трябва да отпадне ограничението от 4 часа за зоните. И сега има начин да се заобииколи, но е безмислено.
Според мен задължително трябва да изчезнат паяците и да спре това разхищение на ресурси. Вместо да харчат пари за паяци, гориво и заплати и да повреждат колите на хората, да лепят по една глоба на предното стъкло с отбелязан час и готово. Както е по цял свят. Като веднъж плати нарушител глоба по 30 или повече евро на всеки започнат час, следващия път ще се замисли къде и дали да паркира.

# 42

Според мен задължително трябва да изчезнат паяците и да спре това разхищение на ресурси. Вместо да харчат пари за паяци, гориво и заплати и да повреждат колите на хората, да лепят по една глоба на предното стъкло с отбелязан час и готово. Както е по цял свят. Като веднъж плати нарушител глоба по 30 или повече евро на всеки започнат час, следващия път ще се замисли къде и дали да паркира.
Всъщност, паяците вдигат само неправилно спрели коли, основно такива запушващи улици и гаражи. И не обикалят безцелно, трябва да се извикат, дали от служби, дали от ползвател на гараж, примерно. (който мисля и такса им плаща за целта, при повикване)
Всички останали получават точно фиш на стъклото и/или скоби, които се махат, когато платят.
Цената за махане на скобата от първи януари ще е точно 30 евро.
Предлагате нещо, което отдавна се прилага Simple Smile

# 43
Не е вярно, че не обикалят "безцелно". Обикалят и още как, освен когато ги мързи и се излежават в колите. Нали ги гледам в центъра. Имат си и пешеходци с едни машинки, които обикалят, проверяват и дебнат като хиени кога ще ти изтече часа, и ония със скобите идват за секунди.
Що не дойдат на бул. Гоце Делчев да вдигат смотаняците купуващи си банички сутрин в най-големия трафик. Пречат и на колите и на автобусите, и образуват брутални задръствания.

Всъщност идеята ми е да се махнат не само паяците, а и скобите. Варварски са.

# 44
  • София
Вече 2 дни се чудя правилно ли е или не е. Реално за мен 100 евро или 500 евро на година не ме бъркат . Но мисълта ми е дали решението е правилно по принцип , а не за мен какво значение има . Не мисля , че е правилно . Защо ? Само си представете семейство пловдивчани идват днес по работа в София . Какво да направят ? Да дойдат с автобуса или да пускат денонощно смс-и? Има ли достатъчно паркинги и възможност за комфортен транспорт за тези пловдивчани ? Не мисля че има , това го казвам за тези , които сравняват как било в Амстердам или Токио . Ние не сме добре уредени , за да правим целия град зона . Ако някой не е съгласен , нека се аргументира . Или как зоната ще спре паркирането в зелените площи ?

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 22:44 от thedentist

Общи условия

Активация на акаунт