Почти цяла София става зелена зона

• 19 042
  • 665
  •   1
Отговори
# 615
Имаше статистика, че като цяло има отлив на пътници в ГТ. А метрото е повод да махнат много наземни линии. Аз не искам да пътувам с него, но съм принудена, защото ми махнаха по-бързия и удобен трамвай.

Какъв отлив??? Той е препълнен! Беше празен през лятото. И метрото е препълнено.

Вярно е, че повечето автомобили в задръстванията са с 1човек.

Нали правиш разлика между броя хора, които го ползват и намаляването на колите и мотрисите и закриването но цели линии?

# 616
  • София /Абсурдистан
А аз искам да върнат маршрутките. На мен ми бяха супер удобни. И не само на мен.

# 617
Защо са свалили толкова превози, трамваи, маршрутки , автобуси? Единствена причина - ремонт или нерентабилност. Ако има пътници би трябвало да са действащи. И да не се правят на луди, като намалят удобствата на личните коли, да увеличат други удобства.

# 618
  • София /Абсурдистан
Е с маршрутките имаше там някаква политическа история. Но беше много удобно.

# 619
Винаги е политическо с вкус на пари, явно не могат да ги разделят. Не вярвам на друго.

# 620
Винаги е политическо с вкус на пари, явно не могат да ги разделят. Не вярвам на друго.

Не е политика, а борба между кланове. В другия случай виждаме монополни или олигополни структури. И договорени цени вместо свободна конкуренция.

# 621
Защо са свалили толкова превози, трамваи, маршрутки , автобуси? Единствена причина - ремонт или нерентабилност. Ако има пътници би трябвало да са действащи. И да не се правят на луди, като намалят удобствата на личните коли, да увеличат други удобства.

Сериозно? Аз за маршрутките нищо не казвам, иначе трамвай 9 беше достатъчно пълен и минаваше на 3 минути, но да, нямало как да е така. Това, че съм за зоната, както вече казах, не означава, че всичко с ГТ е ок. Спаси София достатъчно са говорили по този въпрос.
Направо орежете всички линии, в които хората не са претъпкани като в консерва, минават близо до метрото в някаква част от маршрута си, въпреки че са съвсем различни като транспорт и спирките им са различни и после защо имало отлив. Страшно мислене, няма що. По принцип, който иска зона, иска и по-хубав ГТ.

# 622
  • София
Слонът в стаята е, че София е пре-тъп-ка-на. Инфраструктурата на този град не е предвидена за толкова хора. Ресурсите на този град не са предвидени за толкова хора. И улиците са задръстени, и градският транспорт е задръстен. Просто не може постоянно да се строят нови и нови кооперацийки, за да прииждат нови и нови хора. Трябва да има някаква граница. По-некадърно, некомпетентно и най-вече арогантно управление на СО не съм виждала досега. Те са дори над решенията на всеки съд. Никакви закони не важат за тях, освен собствените им.

# 623
Другият слон е, че кооперациите са на и над 50% необитаеми. Третият слон е, че в провинцията условията на труд са отвратителни. Четвъртият слон е, че в София има какво да се желае за налагане на ред.
А петият слон е, че масово хората искат за другите правила, за себе си изключения. Старите софиянци мрънкат срещу новите кооперации, но няма проблем те самите да събират наем от няколко жилища. Първите нанесли се някъде мрънкат срещу зоната, но няма проблем те самите да паркират свободно и безплатно. Шофьорите на стари коли мрънкат срещу стандартите и затварянето на центъра, но няма проблем да карат ‘класическа’ трошка. И т.н. Всеки иска за него да се направи компромис - ми не става. Или правилото важи за всички, или е анархия. И тази анархия я създават онези, които са за малко, на които им се полага, които питат ‘е кво толкова ся’, което е шестият слон.

# 624
... Четвъртият слон е, че в София има какво да се желае за налагане на ред. ...
Което е слончето на слона , че там скапаха цялата инфраструктура и концентрираха раб. места в големите градове. Не беше така.

# 625
Никой нищо не е концентрирал. Живият свят търси по-добри условия и мигрира в тяхна посока, в т.ч.и хората.

# 626
И ти си 100% сигурна че е така? И че си била в достатъчно градове в провинцията , в които преди е имало предприятия и градовете са се издържали добре, а сега има само скелети на рушащи се сгради и ако се заговориш с местните ти обясняват кой къде какво работил, как било и какво станало ...
Нарциса, форума е интересно място за чат и спор и убиване на време. Но хората живеят и реално.
Защото като ги пишеш такива стейтмънти ... а аз познавам хора, знам какво реално са преживели и преживяват и то не на едно място, и съм говорила с хора ... ами единственото , което мога да направя е да не те взимам вече насериозно. Не знам доколко ти е приоритет, но ако се интересуваш мненията ти да имат тежест за някой, различна от забавна клюка, премисляй нещата преди да ги напишеш.

# 627
Ама тя е права. Където заводите са били жизнеспособни още ги има. Където е нямало, но има икономическа логика, се появиха нови. А където заводите са били икономически неефективни ги няма. Или трябва с част от данъците да се поддържат и губещи заводи???

# 628
В допълнение към горното, да напомня, че имаше жителство, имаше зле платени, а за някои и неплатени бригади в заводите, имаше и случаи тип тоалетна хартия в кренвиршите. Когато ограниченията изчезнаха, хората отидоха там, където е добре. Не където ги убеждават, че е добре. Хартията в кренвиршите не знам дали още я има, но предвид къде са част от заводите, много вероятно да.

# 629
Нар. власт веднага след 9.09.1944г. е създала големия хаос чрез засилената индустриализация по съветски образец.
Милиони селяни са станали граждани и работници в градовете. Баща ми казваше, че някакъв руснак "освободител" го е предсказал, когато са ни окупирали.
Като са им заграбили земята и добитъка и изнудили да влизат в ТКЗС, заплащането е било отчайващо слабо! На работниците в градовете плащали много повече.
Тогава се е появило и жителството. Имаше го във всички големи градове, но най-трудно се получаваше софийското.
За разлика от други държави, в столицата бяха струпани най-много неща. Заводи, институти, университети, театри, музеи, болници......И сега е така.
През 60-те колите са били малко. Нар.власт не е предвидила драстичното им увеличение през 70-те и 80-те и не е мислила за паркирането им. Можело е да се поучи от напредналите държави.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 13:31 от vl

Общи условия

Активация на акаунт