В момента чета... 97

• 442
  • 18
  •   3
Отговори
  • София

Предишната тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1798821

ВАЖНО!
Желателно е, когато споделяте впечатление от дадена книга, да внимавате как го правите. Това предупреждение не цели въобще да ви откаже от споделяне или питания, напротив! Но често, все още под въздействието на емоцията от прочетена книга, се прибързва в споделянето. Нека коментирането на ключови моменти, развръзка, убиец и въобще всичко, свързано със съдържанието, което би разкрило важна информация, да бъде поставяно в скрит текст!

# 1
Благодаря за новата тема. в момента свалих от един руски сайт Бътлъровия джихад на Брайън Хърбърт ( сина на франк хърбърт). действието се развива 10 хиляди години преди събитията описани в оригиналната книга Дюн, която ми е любима. Няма стила на писане на баща си, но засега става за четене и развлечение.
Започнали са заснемането на втори сезон на сериала Дюн. Сериалът е по  книгата „Sisterhood of Dune“, на Брайън Хърбърт и Кевин Андерсън.

# 2
Благодаря за новата тема! 💐

Аз прочетох “Нещо много лошо” от Дж. Т. Елисън. Знаех си, ме накрая ще ме разочарова. Иначе е приятен трилър с интересни герои, донякъде. Останалото слагам в спойлер, защото ще си позволя да говоря за сюжета.

Скрит текст:
Аз ли станах капризна към трилъри, не знам. Главната героиня - клише. Журналистка, много страдала, много борбена. В същото време, разбира се двама влюбени в нея. Първият е гаджето ѝ, вторият е шефа ѝ. 🙄 Разбира се, супер добра журналистка е, просто върха. 👌 Дъщерята Дариан - бунтарка, крие връзката си с охранителя, вдетинена. Тя си го написа това, че е вярно, донякъде Колумбия и живота я оправдават. Третата дъщеря Кира - за нея нищо. Живее в ранчо с много челяд и животни. 😄 Уж я преследват Райли, уж е опасно, накрая просто убиха гаджето ѝ и това беше .. до средата беше много интересна, после обаче като започна уж “разплитането” - много фантасмагории. Много. Нелогични действия, обрати уж има, пък то те нямат никаква връзка с историята. Няма да задълбавам. Според мен, малко и аз имам проблем с четенето някак, така че малко с едно око да се чете. 😬😁 Този Мейсън се оказа син на бащата на двете “изгубени” дъщери. Тоест Нокс има 3 деца, за които не подозира и лежи 20 години за убийство, което не е извършил … Този Мейсън какво отмъщение дири и защо, така и не се разбра … някак недоизпипана ми беше и цялата история като една хамалогия… Много неща се знаеха, разбраха, но ги дъвкахме доста страници. Това е от мен … Не беше лоша, особено до средата, но не бе и уау.

Чудя се с коя да продължа - Малинверно, Белези от рая, хотел Птиците, на Лорет Ан Уайт за моста .. не знам. Имам и една на Хелън Фийлдс - Мъжът от сенките. Може и тя да е.

# 3
  • София
Аз ти предлагам да не е тя. 😂

# 4
Благодаря за темата! Разкази на Йовков чета.

# 5
Бертран и Лола чета, но трудно ми върви и може и да я зарежа

# 6
  • София
Благодаря и аз за темата Blush
Продължавам с "Притихналото езеро".

# 7
Благодаря за темата!

Чета “Календарния убиец” на Фитцек, доста тежка ми идва, не трилър частта, а разказите за домашно насилие и изследването на нарцисизма при партньор и родители.

# 8
  • София
Тия книги на приордър веднага ли ги пращат? Или поръчвам сега и получавам след месец?

# 9
  • София
Благодаря за темата!

Чета “Календарния убиец” на Фитцек, доста тежка ми идва, не трилър частта, а разказите за домашно насилие и изследването на нарцисизма при партньор и родители.
Аз прочетох наскоро "Пациентът" на Фитцек. И там сцените са доста тежки. Приготвила съм си и "Календарния убиец", но явно книгите му са с такива сцени.

# 10
Благодаря за темата!

Аз прочетох наскоро "Пациентът" на Фитцек. И там сцените са доста тежки. Приготвила съм си и "Календарния убиец", но явно книгите му са с такива сцени.
Аз реших да пропусна Пациентът, защото разбрах, че доста кървава за моя вкус, четох “Терапията” и тя ми допадна.

Няма спор, че наистина нацелва психологията, но са си тежки.

# 11
Тия книги на приордър веднага ли ги пращат? Или поръчвам сега и получавам след месец?

Трябва някъде да пише датата на издаване, след нея се получават обикновено.Примерно за "Жигосаният" на Колибри пише, че ще се издаде на 05 декември 2025. Проверете в детайлната информация на книгата, на страницата на издателството й.

# 12
  • София
Приключих "Коледни желания в Пудинг Хол". Това беше най приятната коледна книга, която съм чела от много време насам. Давам и 4.5/5. Разбира се имаше неща, които ме подразниха и не ми бяха достоверни, но пак казвам като за Коледна книга е супер - има си драма, малко сладост и
Скрит текст:
щастлив финал.
.

И искам да ви призная за книжния си гаф на годината. Laughing Като видях, че Рута Сепетис има нова книга  веднага я взех, толкова я харесвам като автор, че си казах няма как да не харесам и тази. Grinning А то какво се оказа, че било наръчник за писане на книги... Sweat SmileSweat SmileSweat Smile Отдавна не се бях излагала така, но така  така съм я взела, ще си я прочета сега между две коледни книги. Grinning

# 13
Благодаря за темата.
Чета “Тайната на тайните” на Дан Браун и тъй като скоро не съм чела трилъри ми е интересна. Усещането ми е, че самият стил на автора ми е много познат. Това е като, когато си купиш някой парфюм, който си пръскал преди години и тогава ти е омръзнал. Сега като го помиришеш си казваш, че е много хубав и като си го купиш, ти омръзва бързо, толкова ти е познато усещането за него. Дано не се случи и с книгата така.

# 14
Благодаря за темата!
Прочетох ,,Трите живота на Аликс Сен Пиер" и съм разочарована. Идеята е хубава - разглеждат се причините за трагедиите по време на Втората световна война, колко нелепа и лесно предотвратима може да е смъртта на група хора. Но не успя да ме докосне. Повърхностна, плоски герои с неубедителни мотиви. Ключовите ситуации ми се сториха твърде нагласени.
Единствено финалът успя да ме изненада донякъде. След ,,Тайната на Диор" очаквах повече, може би това също допринесе за негативните ми впечатления.
Започвам ,,Но и аз" на Делфин дьо Вдигам,надявам се да ми оправи вкуса.

Общи условия

Активация на акаунт