Паническо разстройство - 66

• 2 035
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
Само цитирам се
Има възможност и за онлайн консултация.

# 76
Здравейте!
Не съм се включвала отдавна, но ви следя.
Понеже засегнахте ИР, аз не съм се изследвала, но вече 9ти месец не приемам медикаменти и все още се боря с излишни килограми и най-вече сравнително голям корем. Тези от вас, които са с такава диагноза с какви симптоми са?

# 77
И аз не съм се изследвала, вероятно имам. Бях на ендокринолог октомври заради холестерол и тсх. Каза -засега съм ок.
Но килограми и корем имам.
Като не пиех хапчетата не съм сваляла. Т.е отслабнах но когато изпаднах в стрес период, преди когато си бях ок си държах килограмите.
Сега ми намалиха дозата наполовина на золофта и флуанксол но промяна няма.
Аз не забелязвам симптоми на ИР освен корема но и съм в перименопауза.
Храната принципно ми е проблем,заради това че съм била булемичка, анорексичка и идеята за диети и строги ограничения ме подлудяват.

# 78
Симптоми на ИР не са само килограмите и големия корем.При не взети мерки се стига до диабет и всичките му последствия.Диагностиката не е сложна и скъпа.Има две теми във форума и много друга достъпна информация.Всеки сам решава какво да прави с тялото си.

# 79
Аз бях около 47кг като започнах лечението някога. Станах 53 за периода, в който пиех медикаменти. Сега съм малко над 50кг, но аз съм ниска и най-добре се чувствам под 50. Супер трудно свалям, откакто пих лекарства, но най ме притеснява големия корем, който виждам прибран може би само сутрин след сън. Малко да хапна и се издувам като бременна в 6ти месец.

dt, ясно ми е, че има теми и информация, не падам от Марс. Просто тук се говореше и реших да попитам. За пореден път се включвам в тази тема и някой ми се "сопа" отсреща.

Весели празници, бъдете здрави и Добри!

# 80
При мен симптомите на ИР са точно несваляне на килограми, въпреки опити за това, което е много нетипично за мен. И много лесно качване също, както по-засилен глад. Направих обременяване с глюкоза и се оказа, че нещата са по-зле отколкото инсулин на гладно показва. Та моя съвет е, ако имате съмнения да се изследвате, не е за пренебрегване, води до преддиабет и диабет, ако не се вземат мерки. Simple Smile

# 81
Kamille252,аз няма как да знам какво ти е ясно и какво- не.И за пореден път подскачаш като ощипана мома за нещо което е само в твоята глава

# 82
И аз да се включа с въпрос.По какъв начин медикаментите допринасят за развитието на ИР? От стреса не се ли отслабва принципно? Аз бях станала кожа и кости преди АД.Сега съм качила 4-5 кг., но и хапвам една идея повече от преди.Към момента не са ми проблем килограмите, но знае ли се.

# 83
Доколкото четох при флуанксол конкретно може да настъпят някои метаболитни проблеми, които ако си предразположен или по-застоял, си оказва влияние. При мен е комбинация от фактори, но мисля, че и това се е отразило.

# 84
Аз съм 80+, не особено висока.
Едни 17 кг ги свалих от стрес и върнах за година и половина.

# 85
А, техните доводи какви бяха?
Не мога да ти дам схема, сори мотори (буквално) въри при друг някъв по така... сещате се да търся някав изкукал, нямам думи

Общи условия

Активация на акаунт