Паническо разстройство - 66

• 5 910
  • 251
  •   5
Отговори
# 240
За бензото знам че не се спира от раз, за разлика от другите наркотици, само при бензо от рязко спиране може да се умре, при другите е само абстиненция, в момента съм на воден тейпър, който ще продължи година и половина до две.

# 241
Би ли разясни по подробно. Не съм запозната.

# 242
Би ли разясни по подробно. Не съм запозната.
Информация от невропсихиатри и наркозависими от западна Европа и САЩ, казват че кокаин, метамфетамин и другите се спират по лесно отколкото бензодиазепини, защото при тяхното спиране е само абстиненция, докато при бензото хем абстиненция и в последствие силни гърчове и довиждане. Има два начина за спиране на бензо, метода на Аштън за хора които умишлено са се друсали с бензо или са приемали във високи дози, тейпъра е за хора които са го приемали в ниски дози, говорим за години прием. Но само от 6месеца до година си супер зависим

# 243
Нещо с теб се разминаваме и не се неразбираме.
Имах предвид какво означава воден тейпър. Как се случва/ ползва?

# 244
Нещо с теб се разминаваме и не се неразбираме.
Имах предвид какво означава воден тейпър. Как се случва/ ползва?
Зависи кой каква доза е взимал, да кажем че някой е взимал по 4мг на ден, значи разтваря 2 хапчета в чаша вода от 40 мл, хубаво да се разтвори и със спринцовка си разделяш дозата, в случая първо се почва от 4.00, след три седмици се сваля на 3.95, след още три седмици се сваля на 3.90 и така до 0 ако има абстиненция се държи на съща доза, нито се вдига, нито сваля! И не, не се боцка във вените, самата течност я изпиваш от спринцовката в зависимост от дозата ти, останалата част се изхвърля.

# 245
Дозата от 4мг е плашеща. Сина ми беше на 1мг и му казаха, че тази доза се спира в болница.
Относно съвета да не се почва бензо - понякога намаш избор и няма друг начин. Той пие 1мг вече година и половина. От време на време намаля на 0,75мг. , както е в момента. Не мога да си представя 4мг е сериозно нещо .И за какво се пие такава доза?
Димитър , желая ти по-леко да преминеш през това.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 18:49 от Incantrix

# 246
Бензодиазепините се изписват и при неврологични разстройства, например епилепсия.Само те овладяват пристъпите.Познавам човек, който приема цял живот 3 мг дневно клонарекс заради епилепсия.

# 247
4 милиграма...Disappointed Relieved ...Сега го разбирам Димитър...
Човече, много съжалявам... Пожелавам ти да се детоксикираш успешно и да го забравиш този епизод!

# 248
Мили хора, извинявам се за личния въпрос, но как ви е либидото, има ли връзка между либидо и АД? И как се възстановява ниско либидо? Ако можете да споделите, ще съм много благодарна, извинявайте отново:)

# 249
  • Швейцария
Много зле. Има голяма връзка между АД и либидото. Не съм намерила начин за справяне.

# 250
Аз дадох пример с 4мг, аз съм запичнал с 2мг и от 2.00 съм на 1.60, от няколко месеца

# 251
Мили хора, извинявам се за личния въпрос, но как ви е либидото, има ли връзка между либидо и АД? И как се възстановява ниско либидо? Ако можете да споделите, ще съм много благодарна, извинявайте отново:)

Няма защо да се извинявате Simple Smile За това е форума.
Този проблем го има при почти всички антидепресанти.
Както има и средства за справяне с него.
За съжаление не мога да препоръчвам методи, защото не съм лекар.
За още по-голямо мое съжаление не съм срещал достатъчно компетентен терапевт, който да ви препоръчам.

Намерете си добронамерен терапевт и го попитайте за TRT, Tritico, Aivial, Vyleesi, Addyi....има и още...

Той ще прецени как да ви помогне на базата на това жена ли сте или мъж, на колко сте години,
придружаващи заболявания изследвания и т.н.
Дори да не е запознат със самите медикаменти, ако е добронамерен ще се запознае и ще
прецени, кое е най-доброто за вас.

Общи условия

Активация на акаунт