Отговори
Велина Томова е сертифициран експерт "Животозастраховане" съгласно наредбата на Комисията за финансов надзор. Самата тя е и майка, чиято професионална мисия е посветена на финансовото спокойствие на семействата с деца.

Като човек, който разбира тревогите и надеждите на всеки родител, нейната цел е да промени възприятието за животозастраховането. Тя го разглежда не като продукт, а като стратегически план за увереност – най-сигурния начин да защити бъдещето, което родителите градят за своите наследници.

Велина специализира в подкрепата на родители, като им помага да:

• Изградят сигурна финансова ​основа: За да гарантират, че големите планове за децата им ще се сбъднат, каквото и да поднесе животът.
• Планират умно спестяванията си: Чрез гъвкави решения, които посрещат всеки следващ етап – от образованието до големия старт в живота.
• Превърнат несигурността в предвидимост: Чрез ясни и достъпни стратегии за спестяване и застраховане, които носят спокойствие в ежедневието.

В тази тема можете да ѝ задавате въпроси, свързани със спестовни и инвестиционни въпроси "Живот", като например:

• Какво точно представлява застраховка "Живот" и каква е разликата със спестовния влог в банка?
• Колко ще ми струва? От какво зависи месечната премия, ако съм на 35 години и имам две деца?
• Имам застраховка "Живот" към ипотеката, защо да си правя още една?
• Искам да спестя за образованието на детето си, но се притеснявам от инфлацията. Вашият спестовен план защитава ли парите от обезценяване?
• Покрива ли моята полица "Живот" заболявания като рак или инсулт? Каква е разликата между основно покритие и допълнителни клаузи?

Всяка седмица Велина ще отговаря лично на въпросите ви в темата.

Темата е част от проекта "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от #консултация в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.

#СпециалиститеГоворят #застраховане #финанси #семеенбюджет

Правила на консултативните теми във форума

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 17:12 от Пeтя

# 1
• Колко ще ми струва? От какво зависи месечната премия, ако съм на 35 години и имам две деца?

• Покрива ли моята полица "Живот" заболявания като рак или инсулт? Каква е разликата между основно покритие и допълнителни клаузи?

# 2

Здравейте!

Вноските по застраховките се определят от различни фактори - възраст, продължителност на договора, им или няма допълнителни покрития. Затова използваме калкулатори, с чиято помощ бързо определяме каква е вноската. Можем да сметнем и обратно - колко трябва да внася човек, ако иска обезпечението да възлиза на 50 000 евро например.

Застраховките "Живот" към ипотеката защитават имота, а не семейството ви. Ако титулярът на кредита си отиде, близките му просто няма да плащат ипотеката, но няма да са финансово обезпечени. В допълнение, много рядко хората знаят точно какво включва застраховката Живот през банката, нито са попълнили прилежно здравен въпросник. Това залага "капани", които в бъдеще могат да се окажат пречка и застрахователя всъщност да не изплати ипотеката. Още повече, че тези застраховки са рискови - ако на човек не му се случи нищо, парите от застраховката "изгарят". При спестовните и инвестиционните застраховки "Живот" сумата се трупа в годините и я получавате обратно.

И да, има застраховки Живот, при които ви се изплащат средства за лечение на тежки заболявания или се изплаща цялата сума, ако човек получи инфаркт и се възстанови от него. Понякога тези обезщетения са част от основната програма (като при Граве), друг път могат да се "поръчат" допълнително към основната програма, т.е са допълнителни покрития. Можете да ги включите или не, по желание.

Ако имате вече сключена застраховка "Живот", но не знаете какво точно имате, е важно да разберете - така ще знаете наистина срещу какво сте защитени. Мога да помогна при разчитане на документите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт