Отговори
# 360
  • София
Да го кажа така. Миг за себе си със себе си. Ти и мислите ти, тишина и нищо друго.
Другото време за себе си включва останалото.

# 361
Аз след тежък работен ден съм стояла в колата пред нас 40 мин със затворени очи. Представям си как мъжът ми ми звъни да ме пита какво правя и няма ли да се качвам.

Имаше един кратък момент в предишната ми работа, когато и аз съм имала такива моменти. Не съм стояла на паркинга, но ходех поне половин-един час безцелно пеша, преди да се прибера. Имах нужда от време да "превключа" - в работата ми имаше стрес, напрежение, интриги, сблъсък на характери, повишаване на тон. Нито мъжа ми, а още по-малко децата ми, заслужаваха да се прибирам у дома с  "работното" си настроение. За щастие много бързо осъзнах колко разрушителна е тази среда за мен, и след като смених работата си, вече нямах такава потребност. Но я разбирам много добре.

# 362
Това със седенето в колата сама напълно го разбирам и имам подоби усамотявания. Напоследък ходя пеша до някой магазин наблизо, ей така да се проветря и да си издействам някой миг без "Мамомамомамо..." и без да трябва да правя забележка за нещо.

# 363
Много ми се виждат 40 минути затворена в кола, но всичко по хората ходи. Може би само ако е някъде с гледка към вода или някаква много панорамна гледка. И дали аз бих го направила или не, е едно, съвсем друго е да го отричам като начин на разпускане за друг. Не, не го отричам, просто не е моето.

# 364
  • София
Всеки със своите начини за релаксация. Аз съм с разходките. Откакто имам деца, ми е много ценно да мога да изляза и да се разходя без тях. В момента, в който някой мъж започне да ми мрънка какво и защо правя в тези периоди от деня, е изхвърчал.

# 365
Нужда от свързване със себе си се казва. Заземяване.
Ама седенето в колата не е опция.
Заобиколен от шум, мръсотия, метал и нищо живо и естествено...не!
Работа в градина, чистене, подреждане, месене на хляб, плетене.... далеч по-успешно ще е , и много по-полезно.

# 366
Става въпрос да се съвземеш, а не да разпускаш.  

Колегата, в когото се влюбват  постоянно разни жени, внесе  объркване у аудиторията с неразбирането си на това състояние.

# 367
А защо някой трябва да го разбира? Манди явно има нужда от тези 40 минути по начина, по който си е избрала или ѝ е най-лесен. Защо някой трябва да го одобрява и анализира?
Ами и аз обичам всички като заспят, да стана и да пуша в кухнята или на терасата. Съвършено сама. А сега, обяснете ми, колко са вредни цигарите. Satisfied

# 368
Ти си знаеш колко, а ако не знаеш, все ще научиш.
Щом Манди си го споделя във форума, все ще е за нещо- я защото не е чак сигурна, дали й помага този начин, я, за да го валидира...
Няма лошо да се замисли, дали, как и защо...
Защото, не всичките ни действия са осъзнати и полезни.
Като пушенето Wink

# 369
  • До хладилника, който обичам
Зад всеки бодър, весел и ангажиран родител стои сянката му, която изглежда примерно така:

акцентът не е на цигарата Simple Smile)) но абсолютно не вярвам на хора, които нямат нужда от презареждане на батериите и да останат насаме със себе си по някакъв начин.

# 370
Не е нужно да разбираш напълно нещо, чужд опит в случая, за да приемеш, че някой друг може да го прави. И около това се въртят последните няколко страници в темата (може и предишните, но тях не съм ги чела) - не какво точно правят другите, а дали ние го приемаме.
Разбира се, имам предвид приемане на неща, които не засягат и не застрашавят други, но ако има все пак засегнати, те не са против.

# 371
Манди Бо го сподели в контекста на следенето на локация като куриоз, а не за да ѝ дирим сметка защо ѝ е нужно да го прави.
Знам, Ози, знам. Затова ги замених с по-безвредни, но ако не са цигари, все нещо друго ще е. Човек си има някакви защити против "изпушване" или ритуали и при всеки са различни.

# 372
  • До хладилника, който обичам
Напоследък се научих да се усамотявам, като нахлузя слушалките. Обикновено слушам книги. Не чувам околните. Много ми е добре. На околните им е терсене, че не съм постоянно на нисък старт да ги чуя и отговоря, но свикват. Няма общо с общи пароли или споделена локация, но е моето лично пространство, което ревниво пазя.

# 373
Чувството за контрол извира от някои коментари. Grinning Защо така, ами не иначе. Защо имаш нужда от това... Защо не се прибираш веднага… Защо не месиш хляб. BernardaM го е написала много добре, да се отърва от работното си настроение. 
Аз и на спа, и на тренировки, и на разходки си ходех, а и от години събота и неделя не стоя в града, още преди да срещна мъжа си дори, едното няма общо с другото.
Ревоукър го приема като засягане на неговото его, защо партньорката му би имала нужда да стои сама, вместо да се прибере веднага на топло и уютно. Чувството, че всяко действие и всяка мисъл се приема за обида към другия, е много натоварващо.

# 374
Който е решил да не отбира от чуждо мнение, да не се подвизава из форума.
Бу,  много ме кефят ето тези
Скрит текст:
Манди, не се засягай момиче, не ти е по сърце работата, иначе нямаше да си натоварена с работно настроение.

Общи условия

Активация на акаунт