Отговори
# 330
  • До хладилника, който обичам
Ей, няма отказване от тая идея, че който ползва споделена локация, по цял ден следи другите къде са, във всяка възможна минута Grinning

Колко хубаво, че никой не ви кара да я споделяте насила.

# 331
Ами, че като не ви се гледа в екрана, сменете телефона с копчета, бре!
Никой не ви кара насила.
Някой като рече, че не обича джипиеси,  и веднага става ясно колко шофира, колко му е ясна градката среда, или колко са му големи децата- не преди 15годишни, а след това идват притесненията...

# 332
  • София
Шофирам и има деца. И какво? Без локациите им съм примряла Laughing

# 333
Ами, че като не ви се гледа в екрана, сменете телефона с копчета, бре!
Никой не ви кара насила.
Някой като рече, че не обича джипиеси,  и веднага става ясно колко шофира, колко му е ясна градката среда, или колко са му големи децата- не преди 15годишни, а след това идват притесненията...

Да, ама те петнайсетгодишните си махат локацията.

Иначе да, естествено, че ще я следя, ако я имаме, иначе за какво ми е. Моята е включена де, и се вижда във вайбър. Ама какво от това, може да съм на калъп с някой колега, или да лежа до бюрого бездиханна, което е по-вероятно.

Все още не виждам каква полезна информация носи, освен може би да си намериш телефона, ако е паднал някъде. Да ти го намерят тоест.

# 334
  • София
Хммм, шофирам и имам (5) деца. При това се налага често да сменим няколко градове и няколко държави. Не изпитвам нужда от джипиеси и локации. Ориентирам се перфектно в градска среда.
Когато ми се е налагало да се движи с джипиес, не ми е приятно, защото не успявам да запомня неща от средата, които да ми служат за ориентир следващия път и така се поставям в постоянна зависимост от устройствата. Достатъчно ми е да погледна картата и да запомня няколко ключови места или улици по пътя.
Когато се е налагало да посрещна някое от големите ми деца, те просто са ми казвали къде са и съм стигнала без проблем.

# 335
  • France
Според зависи. Когато бях в провинцията и аз не ползвах джипиес. Но в мегаполис е полезно, защото ти изчислява най-бързия и най-ненатоварен път. Включително при инцидент или ремонт ме е прекарвал по едни малки пътчета, които няма как да ги знам

# 336
Ползвам джипиес аз,  като има такова нещо, защо да не го ползвам. Нали затова са го направили хората, да улеснява.

Но това е друго, не е като да закичиш фамилията с устройство за проследяване къде се намират. Може и това да е полезно, но засега не успявам да схвана с какво.

# 337
  • До хладилника, който обичам
Да! Следим всички в реално време нон-стоп. Как може да има локация, ако човек не я държи непрекъснато пред очите си, за да гледа всички 157 члена на семейството къде са.
Сериозно, смешни ставате вече с това упорито престорено неразбиране как и за какво хора ползват местоположение на други хора.

# 338
  • София
Бу, не всички казваме, че се следите постоянно.
Коментираме разбиранията и предпочитанията си.
Аз отдавна спрях да коментирам кой как контактува с близките си.
То и ние сме трудни за разбиране, понеже сме си почти постоянно заедно и при разделяне знаем къде е другият и от къде минава, без да е нужно да се гледаме или чуваме. С децата ни е аналогично, защото имат строга програма, която следват, а при нужда звънят/звъним. Това си е до навици и начин на живот.

Филомена, зависи от мегаполиса. София, Рим и Копенхаген не са ми проблем. За малките градове в ясно. Там даже не е проблем да попита човек. В непознат голям град върши работа, да.
На път ползвам наистина, заради ремонтите и задръстванията, но за познато място ми е безсмислено.
Но аз се ориентирам бързо. Виж, съпругът ми се е губил в София в опит да стигне до родния си дом, а вече 2б години, без да му напомня, редовно пропуска първата отбивка за горския ни дом и чак на втората се сеща, та обикаля повече.
До човек е явно.

# 339
  • France
Точно Рим е хубаво да знаеш къде копаят. Тръгваш сутрин за точка Б, но междувременно са затворили няколко улички (имам чувството, че там канализацията е бетер българската) и ако нямаш уейз ще закъснеш за срещата, която агенции от 3 страни я организираме вече 6ти месец. Сигурно ако си на туризъм просто обикаляш и разглеждаш

# 340
  • София
Аз редовно си ползвам локацията и картата. Обаче - не я давам на други хора.

# 341
  • София
Не ходя нито по работа, нито за туризъм. Но нямам бърза работа, когато съм там. И не ползвам градски транспорт. Стигам винаги по-бързо пеша.
Иначе канализацията и метрото, както и автобусите са много по-зле от нашите.

# 342
  • France
Не ходя нито по работа, ... Стигам винаги по-бързо пеша.
Затова и не ползваш Уейз или Мапс. Simple Smile дори за ГТ в Париж гледам в аплитата коя линия е по-бърза

# 343
Аз конкретно не мисля, че споделянето на локация е от ревност, защото за тая цел явно не върши работа, пък и съм За при основателно съмнение човек да не оставя да го правят на глупак.

Но се чудя какво прагматично приложение има, дотук не успях да се убедя в такова. Не виждам и вреда.
Явно семейна особеност,  за каквато е и темата.

# 344
  • France
За някои има, за мен си признавам, че ми е все тази къде точно по пътя работа-офис е ММ.

Общи условия

Активация на акаунт