Нашите кухни - тема 101

• 1 073
  • 45
  •   8
Отговори
Добре дошли в 101-ата тема за нашите кухни!

Старите теми
Скрит текст:
100-та тема  99-та тема  98-ма тема  97-ма тема  96-та тема  95-та тема  94-та тема  93-та тема  92-ра тема  91-ва тема
90-та тема  89-та тема  88-ма тема  87-ма тема  86-та тема  85-та тема  84-та тема  83-та тема  82-ра тема  81-ва тема
80-та тема  79-та тема  78-ма тема  77-ма тема  76-та тема  75-та тема  74-та тема  73-та тема  72-ра тема  71-ва тема
70-та тема  69-та тема  68-ма тема  67-ма тема  66-та тема  65-та тема  64-та тема  63-та тема  62-ра тема  61-ва тема
60-та тема  59-та тема  58-ма тема  57-ма тема  56-та тема  55-та тема  54-та тема  53-та тема  52-ра тема  51-ва тема
50-та тема  49-та тема  48-ма тема  47-ма тема  46-та тема  45-та тема  44-та тема  43-та тема  42-ра тема  41-ва тема
40-та тема  39-та тема  38-ма тема  37-ма тема  36-та тема  35-та тема  34-та тема  33-та тема  32-ра тема  31-ва тема
30-та тема  29-та тема  28-ма тема  27-ма тема  26-та тема  25-та тема  24-та тема  23-та тема  22-ра тема  21-ва тема
20-та тема  19-та тема  18-та тема  17-та тема  16-та тема  15-та тема  14-та тема  13-та тема  12-та тема  11-та тема
10-та тема   9-та тема   8-ма тема   7-ма тема   6-та тема   5-та тема   4-та тема   3-та тема   2-ра тема   1-ва тема

Материали за кухня, аксесоари, домакински електроуреди и мивки

Безплатни програми за създаване на 2D / 3D модели на кухня /иконите са връзки/
ИКЕА
HomeByMe
Masomi

Prodboard
FloorPlanner
KitchenPlanner

Coohom
ALNO KPL
Homestyler

SketchUp
Foyr Neo    
Cedreo 3D

Planner5d
/1 седмица безплатно/
Sweet Home 3D
KitchenDraw
/20 часа безплатно/

Специализирани търговски изложения

Експомебел
ежегодно месец март или април
31 март - 03 април 2026г. IEC
Техномебел
ежегодно месец март или април
31 март - 03 април 2026г. IEC

Интериорен справочник за кухня
Скрит текст:

Източник: maistorplus.com

# 1
  • София

Здравейте, като продължение и от предишната тема да се похваля с новата ни, почти готова кухня. Salex fenix - зелен

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 17:37 от TEREZA83

# 2
TEREZA83, честито! С какви размери са горните ти шкафове?

# 3
  • София
Пандора, аз бих направила така, както ми харесва, независимо от модите. Ти такова гръбче едва ли ще намериш, има едни плексигласови пана, които се лепят, и като ти омръзне, отлепяш го и слагаш нещо друго.

Аз моята кухня я започнах с щорите, които поръчах заедно с дограмата. Пода на кухнята и коридора ще бъдат в greige - купен е гранитогреса.
Обаче не знам как да процедирам за кухнята - да поръчам модулна или по поръчка. Модулна е по-безболезнено, но няма голям избор на цветове. Мебелите по поръчка как се определя цената? Има цена на плоскости, рязане, кантиране, обков, транспорт, монтаж. Клиентът наясно ли е кое колко струва като поръчва кухня по поръчка?

# 4
  • София

Здравейте, като продължение и от предишната тема да се похваля с новата ни, почти готова кухня. Salex fenix - зелен
Честита!
Но коя част е зелена? На моят екран е бежаво с нещо мн тъмно - сиво/черно/кафяво?

Силвър-зависи какъв е майстора и как се разберете, те си имат и отстъпки и тн, не знам дали ще ти даде точна сметка едно по едно, слага си и за това, че той се занимава с уговорки, транспорти и разбира се за труд...
Моят ми е познат, каза ми цена, аз казах, че ме устройва, беше усезаемо по-ниска от икейска, така пе не ме е вълнувало кое колко му излиза на него, той ми остави повечето си отстъпки, иначе нямаше да е точно това цена. За вратичките ми обяви отделна цена, там трябваше да си избирам между модели.. И за разни дреболии... А плота си го купихме сами и плочките ест ни ги лепи плочкаджия. Но предполагам ако си изискваш подробна разбивка, ще намериш фирма или майстор, които да ти предоставят.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 18:12 от Angel_Dust

# 5
Честито и от мен за новата кухня и със здраве да се ползва! Ма не виждам ни един готвач в нея, за кога чака?!   Simple Smile
И при мен цветовете изглеждат бежово и тъмно сиво, но допускам, че светлият цвят е светло сиво-зелено. Колкото монитори, толкова и цветове почти...

# 6
  • София
Долната част е зеленяво

Шкафовете са 45/105см

https://kuhnidialog.com/%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8/fiorela

# 7
  • София
😂 😂 😂 Да отидох да го търся, пак не излиза на твоята снимка сега е синьо сив... Сложен за снимане е явно

# 8
Сега по-ясно се вижда къде точно е зеленото - не на горните, както отначало възприех, а на долните шкафове Simple Smile
Сега го виждам като шалфей, пък така ли е, ти си знаеш, важното е да ти харесва на теб.

# 9
  • Melmak
Честито за новата кухня, хубава се е получила!

Мандаринка писа в предишната тема, благодаря и на нея. Бяло, бледо бежово и подобни няма да е. Непреходно или вечно модерно, нека си бъде, но не е за мен.
Сигурно си права, Силвър, а и мъжа ми много се дразни на шареното, не, че ще седне да се кара с мен, но сигурно ще се откажа. Кухня не правим всеки ден, хубаво е да е стилна. Гранитогрес не сме купили още, но се ориентирам и аз към greige, както писах.
Тъмна кухня не искам.
Чета навсякъде, че мат много се цапа. Вярно ли е?

Иначе вратите ще са гладки 100%! Желание за фрезовани нямам никакво. И тази кухня на 30 г (сегашната) е с такива фрезовани… омръзнало ми е да ги гледам! Свекър ми се шегува с мм, добре направи първо се жениш, после ремонт. Иначе първо ремонт, жената не го харесва и айде пак ремонт! 😁😁😁

Ако не е зелена може би това е другия вариант.

# 10
Моите шкафове за матови, но е боя с лак мат, не се цапат повече от други, почистват се лесно. То не е само до финиш мат или гланц, евентуално полумат, а до качества на повърхностния слой. Затова може да прочетеш и противоположни мнения относно замърсяване и поддръжка както на мат, така и на гланц покрития. Съветвай се със свекъра си, вземи и мостри от различни покрития и пробвай кое как се държи на замърсяване и почистване.

# 11
  • София
Не е лошо като вариант, вратите масив ли?
Майка ми има една с някакво ала дървестно покрити, обаче.. Има релеф и за мен е адово чистенето.
Иначе надали е твоето зелено, но с такова светло дърво ми станаха симпатични, с бяло гледах, но не ми харесват... Имаше и мн красиви варианти с месингови дръжки и смесители.

Ако отидеш към нещо мн светло като това(абстрахираме се от стила на шкафовете), с бялото, не шарено а почти монохромно стои, но пак е с цвят...

Все пак питай мъж ти за цвят на него някой допада ли му... Между цвят и шарения разлика има все пак..
А нещо в сивата гама? 😂 😂 😂 Нали сивото не е цвят според хората🤪

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 18:55 от Angel_Dust

# 12
Аз направих сива кухня в най новото жилище, защото ми беше мерак. Сега бих сложила един цвят. Малко след дъжд качулка.

В старата тема имаше снимки на модулни кухни и на поръчкови. Доста голям скок е. Модулните са нисък клас (според мен), а поръчковите могат да са от нисък до супер лукс.

# 13
  • София
Мъхъм, аз също като цяло предпочитам едноцветни, по-точно имах предвид с какво дърво, ако се слага за гръб, плот, маса,  бих съчетала. Но пък ако такъв тип кухня би била компромис между двамата, защо не...
🤷‍♀️
То вероятно всъщност колебанията й идват от реакцията на мъжа, но аз съм за компромисите.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 19:10 от Angel_Dust

# 14
  • София
Уикенда бяхме в Салекс и вече го бях решила, но исках да видя и цвета на живо, за да си затвърдя - харесах за шкафовете цвят кашмир гланц като винаги съм си представяла светъл гръб и плот, но с мъжа ми харесахме гранит, който на мен направо ми чернее, има готини жилки вътре, но не мога да си представя на кашмир да ''плесна'' гръб и плот черни. Мъжът ми твърди, че на места имало зеленикави нотки, аз не виждам такова нещо, но той е влюбен в тоя гранит и ме навива за него. Търсих в интернет как изглеждат светли шкафове с тъмен плот и гръб.. Миииииии.
Освен това много съм притеснена за поддръжката на това чудо - в момента на заварено положение сме с черен мат плот и си личи даже къде съм бърсала с парцала, камо ли черен гланц. Обясниха ни, че тези по-светлите части на камъка с подходяща лед лента, монтирана в шкафа, свети много леко и приятно, но ме е страх да не стане циганийка.

Кашмир гланц
Скрит текст:

Черен гранит

Скрит текст:

Гранита има и матов вариант. Притеснила съм се, че остават петна, но хората от магазина ни казаха, че досега недоволни клиенти не са имали, но ако се притесняваме, можем да го импрегнираме. После някъде слушах, че ''правилото'' било мат с гланц или обратното, но не и както искаме ние да го направим всичко да е гланц. Има ли такова нещо или всичко е въпрос на вкус?

Общи условия

Активация на акаунт