Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 24 521
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Не съм чувала за конкретен офис със съвсем волна програма кога се работи, стига да се отработят 8 часа за денонощието. Знам, че някъде по света съществува по принцип, но къде и кой - не знам. Навсякъде има някакви слотове за начало и край, които са в границите на стандартните начало и край за света Simple Smile 8-10 до 17-19 (с час обедна). Такива, да дойда в 11 ч и да си тръгна в 20-21, не се случват и не се гледа с добро око. Отделно и твоят личен слот се заявява и не се сменя всеки ден по лично усмотрение, трябва да е съгласуван.

# 226
  • София
Скрит текст:
Моето впечатление е, че понеже до вчера са били на една нога, сега ѝ е неудобно да го санкционира. И той го знае.
Явно е душичка. Тя, не той. Но в дългосрочен план ще навреди. Ще свикне, нормално е.
Не виждам нещо супер изненадващо в ситуацията. Но ѝ руши репутацията.

Не знам как търпите някой да си говори от колата в движение. Мен това много ме дразни и дори на шеф бих подметнала, какво остава на подчинен.

Кечърче, ще си позволя да коментирам.
Синьото: тежка е царската корона. Като искаш да си тийм лидер, пийпъл мениджър, то трябва да имаш топките да си обективен, тук и сега. На мен ми се наложи да демоутна близък приятел, така е честно. Загубих си приятелството, но не можех да толерирам неправилно работно поведение. Аз съм сложена да следя за реда, да мисля обективно за представянето на хората, а не да съм майка Тереза и да проявявам разбиране за хорските проблеми.На работа сме на работа, миналото не влияе, представянето е това, което трябва да я интересува. Тук и сега.

Зеленото: да, виждам я, че не ѝ иде отвътре. Но с това си поведение демотивира всичките си останали подчинени, дава им ясен знак, че могат да правят точно каквото си искат, че тя няма да вземе никакви мерки. Аз ако съм на тях - почвам същото поведение, щом за Х може, значи може и за мен. Да, тя е добричка, мила възпитана. Обаче, за да има ред в екипа ѝ трябват и топки, за да си покаже рогцата. Не може да е само бяла и добра, защото ще ѝ се качат на главата.

Лилавото: до гуша са ми дошли - аз сега не мога да гледам екрана, щото карам. Ми на работа си, к'во правиш в тая кола, трябва да си си на бюрото. Да е изключение - разбирам, ама иначе си е нагличко. Щото всички срещи онлайн не се планират сега, за след 5 мин, повечето са от предния ден.
[

Съгласна съм с коментарите ти напълно. Има хора, които узряват по- бавно за това поведение.

Аз хем съм била заместваща за малко време, но колега, който знам, че не си върши работата напълно и си ходи по лични ангажименти, си го чейсвах постоянно. В резултат на което не си говорихме близо година. След това, понеже вече не съм в този екип, нито ще ме сложат да замествам сегашния ТЛ, си подобрихме отново отношенията. Но ми беше тъпичко.
Той е готин човек, и а акъл, но не е добър работник в това, което прави. За по- творческа работа е направен.
Както и да е, отплеснах се. Действително е демотивиращо за другите.

Аз Коледно съм доволна от ТЛ-а ни. Организира ни, постара се за всички, поне празника да караме като хората. Подари ни на всички хубави подаръци.
От колежката, която е във вечна борба за надмощие, пък получих гел за акнетична и мазна кожа. А моята е като порцелан.
Толкова е дребнаво и евтино злобно, че чак е смешно.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 14:50 от The Catcher in the Rye

# 227
Не е въпросът изобщо дали някой се е успал до 9 или до 10 и половина... Неспазен ангажимент или задължение е това и толкова. А дали е спал или е блял или нещо друго е вършил - това си е лично негов проблем и на никой друг.
Ако на договора му не пише работно време а че почва когато си иска, разбирам. Но предимно не е така.

# 228
  • Melmak
Не съм чувала за конкретен офис със съвсем волна програма кога се работи, стига да се отработят 8 часа за денонощието. Знам, че някъде по света съществува по принцип, но къде и кой - не знам. Навсякъде има някакви слотове за начало и край, които са в границите на стандартните начало и край за света Simple Smile 8-10 до 17-19 (с час обедна). Такива, да дойда в 11 ч и да си тръгна в 20-21, не се случват и не се гледа с добро око. Отделно и твоят личен слот се заявява и не се сменя всеки ден по лично усмотрение, трябва да е съгласуван.

Добре, къде написах да се идва в колкото искаш? И аз това казвам, ако има слот от 8 до 10 да се идва, а днес се успиш и вчесто в 9 отидеш в 10 не е драма.

# 229
Аз също съм отработвала закъснения, дори при точен старт на работното време. Смятам, че това е изключително добра практика, която именно премахва излишното драматизиране при леки закъснения дали поради успиване, или заради проблеми с градския транспорт.

# 230
Има и в БГ компании, в които няма значение в колко точно идваш, стига разбира се да си на линия за срещите. Имаш да направиш 40 часа за седмица, дали днес ще работиш 2 часа или 8 е без значение, стига да си направиш часовете и да не трябва да се гасят пожари.

# 231
Аз съм работила във фирма в която нямахме работно време, искаше се работата да е свършена.

# 232
  • София
Аз също не гоня никого, но да ми каже, че не може да си свърши работата, защото е на университет, защото е останал хоум, че детето е болно и му пречи и от сорта тъпотии се напрягам много. Не, защото съм дребнава, а защото това просто не е ОК като поведение и не бива да се приема.

Аз също съм отработвала закъснения, дори при точен старт на работното време. Смятам, че това е изключително добра практика, която именно премахва излишното драматизиране при леки закъснения дали поради успиване, или заради проблеми с градския транспорт.

Много съм ОК с това, но ме притеснява терминът "излишното драматизиране". Ако става дума за малко закъснение - 5-10 мин, никой и няма да го гледа. Ама после някой идва в 11 и ми казва - ама аз нали си го отработвам -да, отработваш си го, но на мен си ми потрябвал в 9 за нещо спешно преди 11. Ако не се реагира - даже не се счита за нужно и да се уведоми, че ще дойде на обяд и с цялата си наглост се заявява - ама аз си имах лични ангажименти. Да, имаш си, ама имаш и уста и телефон и можеш поне да се обадиш, че няма да те има половината ден.  Реакцията е нужна, не защото е особоно важно да се сцепи минутата, а защото човек трябва да си знае границите и докъде може да се стигне. Старите хора са казали - Апетитът идва с яденето, с други думи - ако не се реагира на първото - второто идване в 11, после следва това, че вместо служителят да си дава сметка за проявената толерантност, мениджърът става длъжен винаги да проявява разбиране и се стига до този младеж, с който Рачето се бори.

# 233
Това отработване не навсякъде е възможно и не говоря за фирма тип Татко и син ЕООД.

# 234
............... Та при всеки е различно и индивидуално. Като нямаш деца е лесно да си легнеш рано (ако не излизаш по барове), но ето моето снощи два часа и половина я молих да легне и да заспи.
Много ми е неприятно когато в бизнеса се напомня и натрапва, и въобще се споменава, намеква, оплаква, оправдава, и.. (ще се сетя и за други глаголи), че някой видиш ли бил имал деца, и-и-и - затова, понеже, и защото.
Хора, децата си ги създаваме за наша лична употреба, и удоволствие, и радост,и каквото се сетите още. Колегите, фирмата и бизнеса не трябва дори да чуват за тях, те нямат отношение към работата. Значи, кофти ни е като ни питат на интервюто -"имате ли / планирате ли да имате деца", нали? Дискриминация, и олеле. А като влезете във фирмата ги веете високо, като че ли тези които нямат са ви длъжни или са с по-малко права.Не ме интересува, че някой има деца и не се е наспал, или не е имал време да се подготви за нещо, или детето му е било болно, или че бърза да го вземе от градина, училище и т.н., и ще претупаме срещата и обсъждането/разрешаването на някакъв казус.
Един мой Директор има 3 деца, и отделен собствен бизнес. Е драйфа ми се като постоянно озвучава офиса с историите си. Заради нея не изпълнихме коректно един проект, защото бързаше за някъде.... и сега аз страдам с доработката. (б я с н а-с ъ м ) Като имаш деца и ходиш на работа - имаш и заплата, осигури си гледач, помощник, плащай си да ти помагат, и бъди професионалист в офиса.

# 235
Аз имам две. Малки.
Изключително ми е неприятно като чуждите деца влизат по срещи, чуват се как врещят, и прочие. Представям си колко ще съм щастлива, ако прецакаме нещо генерално заради нечии деца. Иначе и аз търча с тях нанякъде, имам 100 ангажимента, боледуват и какво ли не. Но не ми афектират работата. Е, вземала съм болничен, когато ситуацията налага, но генерално така се организираме с бащата, че децата нямат досег и влияние върху работните ни ангажименти. Трудно е, направо ми излиза душата понякога, но знам, че никой не ми е длъжен, тия деца са си мои, и професионалните ми ангажименти са нещо, което не е свързано с тях.

# 236
Минахте тотално в другата крайност.
Децата не може да са причина да не се изпълняват служебни задължения, да се закъснява системно и прочие лиготии, за каквито четохме тук, както и не носят права, но залитането и в другата крайност не бива.
Дори и в "Татко и син" ЕООД има разбиране към човешките ситуации.
И ще ме извинявате, ама нещо никак не е в ред във фирмата, ако генерални провали се случват, защото Х липсва един час. Дразни ви, че е заради детето, но ще го нахейтите ли, ако си е тръгнал с линейка?
И въобще чета из корпорациите за нечувана извън тях недисциплинираност и в следващия момент идват тези постове.

# 237
Здравейте, Simple Smile
Имам питане за LinkedIn. Имам питане за отбелязване на повишения на предни работни места. Simple Smile

Повишиха ме на настоящата работа в експерт. Въпреки че заплатата няма корекция. Сменят ми се и олекват отговорности. Simple Smile Не ми е за пърти път и се чудя дали би било ок да отбележа сходни повишения на предходни позиции в платформата. Има ли смисъл според вас? Най-малкото прави добро впечатление. Моята активност и с колеги не е много жива в тази мрежа, но се оказва полезна понякога Simple Smile

# 238
Линейката в твоя пост е крайността. Аз не говоря за линейки.
Казваш минус един - два часа работа не са проблем. По проект, който се прави 1-2 пъти в годината и е важен. Добре. Ако си толкова ларж, и взимаш 25е /час, що не платиш същата такса на час на детегледачка няколко пъти в седмицата, че не се сещам... А, о, да, парите, за екскурзията до Италия, и таксата за частното училище. Все забравям, но ми се напомня постоянно.
Минахте тотално в другата крайност.
Децата не може да са причина да не се изпълняват служебни задължения, да се закъснява системно и прочие лиготии, за каквито четохме тук, както и не носят права, но залитането и в другата крайност не бива.
Дори и в "Татко и син" ЕООД има разбиране към човешките ситуации.
И ще ме извинявате, ама нещо никак не е в ред във фирмата, ако генерални провали се случват, защото Х липсва един час. Дразни ви, че е заради детето, но ще го нахейтите ли, ако си е тръгнал с линейка?
И въобще чета из корпорациите за нечувана извън тях недисциплинираност и в следващия момент идват тези постове.

# 239
Абсолютно никъде не казвам, че е все тая дали ще е минус един час. Имах пред вид, че куца организацията, ако всичко виси на косъм (на един час).
Не работя в корпорация, ако ми се наложи да изляза за час, обаждам се и излизам, без да обяснявам за дете или за друго излизам. Нито аз,нито някой около мен прекалява. Ако на моето работно място (и не само на това, а на всички, на които съм била), някой си позволи от цитираните тук ситуации, ще си търси нова работа скоропостижно. Извън тоя свят всеки според натюрела и атмосферата споделя за деца и лични неща, ама без да му хрумва да търси права от цялата работа и следователно без да се дразнят другите от това.

Общи условия

Активация на акаунт