Как да избегнем гости, които не искаме

• 4 603
  • 78
  •   1
Отговори
# 60
Близките са следните: Сестра ми ( въпреки, че по време на бременността и докато бях в болницата не ме пита как съм ). Не се бяхме чували от 6-7 месеца, тя ми е сърдита от преди това именно заради малоумни роднински взаимоотношения. Тя беше обидена на майка ми, че не ходи всеки ден при нея след като роди, на мен че не ходя подчертавам всеки ден и въпросната нагла леля за която говоря я настрои едно хубаво към нас. Казва и, че си гледа детето чисто сама, което е задължение според мен на всяка майка, не повод че си повече от друг. Изтъква и някакви неща, абе енергиен вампир. Лош човек е леля ми. И ми се подиграва, че бебето не спи, че мъжа ми помага в кухнята, че бебето е космато… заради това спрях да и дигам телефона от седмица и се чувствам по-добре наистина. Но за сестра ми ме боли, искам да сме близки, но тя толкова ме мрази и ми тежи това. Иначе братовчедките ми са нахалниците със звъненето по телефона.

# 61
  • София
Е, щом са твои роднини изобщо да не ти пука, че ще се разсърдят. Да се оправят.
Бебето било космато, що за идиоти.

# 62
Ако ти се иска да оправиш взаимоотношенията със сестра си, едно гостуване би било добър вариант. Ама това е само ако държиш да имате взаимоотношения без да очакваш промяна в нея, защото сестра ти няма да се промени и все ще си мисли, че някой й е длъжен. Или я приемаш, или не.
Странно е, че сестра има по-близки отношения и подлежи на настройка на леля си, вместо на сестра си и майка си, ама хора всякакви. Иначе с лелята, която ми се подиграва и с досадните й деца не бих имала никакви скрупули да им кажа, че не ги ща сега, ако имам нужда от тях, ще ги повикам по джиесема.

# 63
че бебето е космато…

Rolling Eyes кой човек с всичкия си ще коментира така бебе?!?

# 64
Да аз също бях в шок, когато ми се изтърси това. Обидих се, за всяка майка детето и е най-красивото на Света. Още повече кажа ли ни мъжа ми какви ги дрънка, той както си е чешит… за това искам да избегна срещите. И да, прави сте, за какво да се чувствам неудобно, че не искам някой в МОЯ дом. Трябва да съм по-остра. Благодаря от сърце, желая ви весели бъдещи празници! Нека Коледа ви донесе само любов и здраве в сърцата и домовете ви! ❤

# 65
Тя па откъде знае, че бебето е космато.

Всъщност много бебета имат меко, фино окосмяване, на моето на гръбчето имаше една сладка ивичка тъмни косми като хиенче, или гепардче. После опадат.

# 66
Па са и грозни едни сини или червени сбръчкани  маймунки, не стават за манекени, ни грим носят ни нищо.. Трябва да мине време да  ти харесат.

# 67
Ами, понеже и аз и таткото сме така да се каже богато окосмени сама явно си е направила извода😀😀😀
И да, новородените не е тайна, че особено първите дни не са онези сладки бебета от снимките в интернет, но така не бих позволила на когото и да е да говори за детето ми.

# 68
Не можеш и да я спреш, явно е зла жена и ще си говори както си иска. Тя не ти е искала разрешение да ги приказва тия неща,  така че единстваното, което можеш да направиш е поне да не ги чуваш.

Най добре изобщо не контактувай с нея.

# 69
Иронична бях ,бебе като бебе.  Не се ражда с грим да се харесва. Даже има  мазнина по него да кажем, че не знам какво  е. Но тя не е била на раждането.
 Има друго - на седмицата ,дори 10 дни  ,че ни изписваха на 5, леля на мъжа ми вика дай този смрад да го видим, очите ми на понички, това красиво бебе ,нали е моето...после обясниха ,че не се "Цъцри" над бебе за уроките.  Та да не би  и при вас така, не се радваш открито.
 Това го пиша два часа ,че планово спират тока.

# 70
  • Deutschland
В някои села в България наричат бебетата с грозни думи, уж против уроки. Да, ама като чух че дъщеря ми е грозно бебе, па тлъсто, па свинесто, пък като отворих една уста, не е истина какво им чуха ушите. Мъъъ, то било против уроки. Мен обаче това изобщо не ме интересува.

# 71
Цвету, значи те имат право да говорят глупости, а ти нямаш право да кажеш, че не приемаш гости? Казваш и да не ти пука. Направило ми е впечатление, че точно хората, които са най-груби с другите, са най-тънкообидни. Ами, да се оправят, не можеш ти да си товариш психиката заради досадни и нахални особи.
За сестра ти явно ти е мило, с нея има смисъл да си по-деликатна.  Има опасност обаче да се окаже, че и деликатността не помага.

Светли празници на теб и семейството ти! Nature Star2

# 72
Мен пък такива балкански сръдни и отчуждения ме дразнят много, но всичко по хората ходи.
Cvetu, радвай се на бебенцето си сега, пък като се почувстваш малко по-спокойна, пробвай да поговориш със сестра си. Може и на нея да ѝ тежи, че сте раздалечени, но от инат да не го признава или да не знае как да подходи. Ако пък нищо не се получи, поне знаеш, че си пробвала.

# 73
Дето не става, не става. Уважението винаги е  двупосочно ,другото е използване, разни други неща, няма информация, но и завист има между близки, ако не  е  едно е друго.
 Да си вменяваш вина  и вредно, за всички случаи в живота, не си отговорен за другите. Това научих за толкова години живот.

# 74
Да, съгласна съм с Бор_яна. Като не става, не става.
Роднинските връзки са чудесни, ако човек изобщо има такива. Ако с роднината нямате никаква “връзка”, а отношения като с инспектор, идващ на проверка у вас, и усещаш повече враждебност, отколкото любов и топлина, то за какво ти е?

Общи условия

Активация на акаунт