💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 12 (24.11 - 30.11)

• 183 236
  • 3 336
  •   1
Отговори
# 75
Може би връщам темата малко назад, но тъкмо слушах и четох мнения за последния епизод на момчетата от Надкаст.
Чудя се — има ли изобщо „неморална“ стратегия в Игрите? Ако приемаме, че действията на Пекин и коалицията да елиминират силните играчи е ОК, тогава защо провокациите и изказванията на Алекс, че жените са слаби и опростяват хубавата игра, да се смятат за лоши? Особено при положение, че стратегията му проработи и той успя да ги изкара от ритъм.

За мен Пекин е страхотен стратег, но беше надхитрена в собствената си игра — и то напълно елементарно. Алекс ѝ вкара чувство за вина и тя рухна. А на арената… все още не мога да си обясня как загуби точно тази битка, при тези играчи.

# 76
Фаворитите ми са Калин и Чикагото. Тях искам да видя на финална тежка битка. Сапунджиева и Николета ми бяха любимки от жените. Качества на арената имат, но първата се оказа твърде страхлива, а втората твърде глупава и сами се прецакаха. Пекин имаше топки и така привличаше шубелиите около себе си.
Сега чакаме да видим как Мирослав изведнъж ще изплува от декорите и ще стане герой Joy

# 77
  • София
Чудя се — има ли изобщо „неморална“ стратегия в Игрите?
За мен Пекин е страхотен стратег, но беше надхитрена в собствената си игра — и то напълно елементарно. Алекс ѝ вкара чувство за вина и тя рухна.

Разбира се, че има неморална стратегия, но това не означава, че е забранена. Морал се проповядва, ама не в реалити и който си мисли, че моралът е някаква константа, много се е объркал. Ако питате Пекин, вероятно тя ще Ви каже, че е играла най-морално от всички.
Пекин не е стратег, но има мисъл за стратегия. Комплексите обаче и пречат да я изгради. Още бая боб има да изяде, ако иска да се нарече стратег. Иначе имаше желание, спор няма.

# 78
  • София
Благодаря и аз за темата!

В анкетата на 1 въпрос веднага гласувах за Калин. Имах колебания за втория глас, но отиде за Чикагото.
Ииии колкото и да не искам, на въпрос 2 отговорих фикуса.

# 79
Проблемът на Пекин беше, че се обгради с твърде слаби играчи, съответно последваха глад, загуби и стана един порочен кръг. Не може коалиция само от жени. То се доказя сезони наред. Трябва да е смесена, ама и мъжете вътре да не са мишленца като Ванката, Миро и Томи. Честно казано жената по едно време нямаше и много опции.
Но да си представим за момент коалиция между Пекин, Ръждавичка, Траян, Чикагото. Нито един слаб, нито един страхлив. Одобрение щяха да имат достатъчно. Дори да имаше с тях и една Радостина. Проблемът е, че силните обикновено имат и голямо его и всеки иска да ръководи.

# 80
outcast, те надкастърите са отявлени привърженици и защитници на играта в стила, в който игра Пекин. Не съм изненадана, че са разочаровани от отпадането й. Но определено, това не е основание да мрънкат за Александър, в смисъл да мрънкат, ако не го харесват окау, но за това, което каза и направи той, не мисля. Той наистина я надигра в нейната игра. Просто подхода му беше по- прям, незавоалиран, може би дори суров в изказването си, но проработи. Никой не е разклащал Пекин преди това, а тя също много умело вменяваше вина на хората, когато иска, а за останалите беше просто лицемерно подкрепяща до момента, в който дадения играч й е непотребен вече и го бута директно под влака.

# 81
Аз мисля, че на тях им е казано, че той трябва да спечели. Затова го и къткат, въпреки определено смотаната му и грозна социална игра.
Защо Траян специално ще го придърпва да го пита за Канада? Защо Крис и Ивайло при все, че ги предаде най-долно, накарая го "искаха на финал", че и Иво посъветва Калин да правел коалиция с него. Има нещо супер нагласено там и имам усещането, че гледаме едно голямо театро. Онзи ден гледах "Бягащия човек" - ами на моменти точно за ИВ се сещах. Наистина остава само да уморят някой от глад в името на рейтинга.

# 82
След Игрите, почти всички участници имат здравословни проблеми, така че на Продукцията здравето не е техен приоритет....

# 83
outcast, те надкастърите са отявлени привърженици и защитници на играта в стила, в който игра Пекин. Не съм изненадана, че са разочаровани от отпадането й. Но определено, това не е основание да мрънкат за Александър, в смисъл да мрънкат, ако не го харесват окау, но за това, което каза и направи той, не мисля. Той наистина я надигра в нейната игра.
Аз също съм фен на този тип социална и стратегическа игра покрай Сървайвър, но обективно казано Пекин сама се прецака и направи доста стратегически грешки. Тотално си объркал играта ако мислиш, че с тази стратегия можеш да спечелиш Игри на Волята - така не се игра за мен. И тук не става дума за жени и мъже.

Алекс тук дойде в обречена позиция, опита с благото, но когато не му се получи атакува психически, което за мен е единствения му шанс, но е по-добро отколкото Ивайло, който сведе глава и се депресира. Какво се очакваше да направи Алекс, да приеме съдбата си на бушон? Не може да отречем, че ги надигра в собствената им игра, независимо дали нарочно или без да иска.

# 84
  • София
Допълвам се по отношение на "стратега" Пекин - самата тя в онзи мега глупав подкаст, който е някаква пародия на подкаст, каза, че в живота тя не обича да поема отговорност и предпочита да бъде водена. Това доказва, че тя не е стратег, защото всеки стратег има за цел да води, дали скрито или явно, но иска да бъде следван, а не воден напред. Затова и стратегията не успя, защото не беше доизмислена, а само идейна проекция, без визия за следващите стъпки - ако еди-какво си, аз ще направя еди-що си и т.н. Т.е. липсва визията за worst case scenario, best case scenario и т.н.

# 85
Благодаря за темата на Дявола и Сони!

Любимци Калин и Алекс
Въпрос 2 - Ръждавичка. Оплела е кошници на всякакви места.

Трима човека са гласували за любимка Радостина? Много ми е интересно да чуя какво и харесват. Не за да се заяждам, наистина ми е интересно какво положително се вижда в нея.

Новите ще ги игнорирам.
Темата стана неприятна

# 86
  • София
Може би връщам темата малко назад, но тъкмо слушах и четох мнения за последния епизод на момчетата от Надкаст.
Чудя се — има ли изобщо „неморална“ стратегия в Игрите? Ако приемаме, че действията на Пекин и коалицията да елиминират силните играчи е ОК, тогава защо провокациите и изказванията на Алекс, че жените са слаби и опростяват хубавата игра, да се смятат за лоши? Особено при положение, че стратегията му проработи и той успя да ги изкара от ритъм.

За мен Пекин е страхотен стратег, но беше надхитрена в собствената си игра — и то напълно елементарно. Алекс ѝ вкара чувство за вина и тя рухна. А на арената… все още не мога да си обясня как загуби точно тази битка, при тези играчи.

Продължавам да смятам, че Пекин се отказа. Тя е достатъчно умна да сметне 2+2, може би дърдоренето на Алекс я подсети, че има живот и след играта, "семейство, приятели и колеги", а Ралица явно и показа на съвета, че защитната мрежа вече я няма. Пекин си прецени рисковете и ползите, изчисли че няма да спечели играта и хвърли кърпата за да извлече най- доброто от ситуацията. Умна жена е тя и аз така бих направила. Всяко оставане и ден повече в играта щеше да й донесе само негативи, изми си образа като се самономинира и бай-бай, излезе чиста.

И специално за outcast, ако смяташ като мен, може да обсъдиш с аудиторията си дали Пекин не свърши черната работа на фикуса и обра народното недоволство, което той трябваше да получи. Защото Пекин още първата седмица не искаше да номинира Калин, няколко пъти го каза, но Мирка с гробовния си глас каза "няма проблем ние имаме 3 гласа, стигат да го номинираме". Даже не попита и не даде възможност на двете патици да си кажат мнението. Припадащия, с гадната усмивчица, че не му пречи да стои на изолатор, а уж беше на умиране. Като се върна победител от четворната елиминационна, се изтърва пред Пекин "аз съм много силен", " аз съм скрита лимонка", ама няма кой да зацепи, нямааа.
#lo6omie

# 87
Добро утро! Събудих се преди  малко и установих, че ни най-малко не ме интересува кой печели. Желая на всички здраве!

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 12:32 от victoria vassileva

# 88
За мен Пекинката и дори Радостина са в час и знаят кой ще бъде бутан до финала.
Помните ли като ги събраха и станаха безименни и трябваше да номинират някой. Тогава Мирка с половин уста и немощно навел глава се самопредложи и двете (особено Пекин) в прав текст казаха "Ама как ти, нали си финалист". После Пекинката нещо замаза. Ивайло и Крис гледаха умно и бяха много отчаяни къде са попаднали и защо са наказани. Пекинката е била подкована и за коалиция (не вярвам за Радостина да е главата, защото тя беше блатна и хвана последния влак да влезе в играта на племената) Пекин вече имаше коалиция и командореше със Сапунджиева (която все повтаряше, като ехо след Пекин казаното, като зомбирана беше) Да, жал ми е такава сега да я гледам, виждам потенциал в нея, но ...помня и как колеше и бесеше с Пекинката и хич не ми беше приятна, за достойнство да не говорим. Та Пекин още с влизането си Доктора я разпозна , че прави коалиция и така беше от разговорите с ветеринарката. После , като питбул захапа, привлече глупавия Иван, изложи всичките в коалицията си, докато не дойдоха двете патици - Николета и Радостина и си попълни редиците. Защо пазаше през цялото време Миро, дори не го питаше , съветваше с него, просто той беше закотвен и пазен по подразбиране. Никога не го предложи като мъж да защити момичетата и коалицията, никога капитан (да не стане някой гаф) , винаги скрита лимонка и слял се с пейзажа.
И да, мисля, че искаха Алекс да отпадне, а не Пекинката. Как щяха да направят следващата битка не знам, може би изометрия ..нещо само по 4 да играят от съюз... Не вярвам и че жилетката му е била 15 кг. А защо бяха по 2-ма номинирани на съвет, еми...то вече след избухването на Алекс нямаха очи да пуснат само по 1 за номинация. Може би са искали Калин-Александър да има двубой , много искаха Калин да се махне още от играта с Ивайло (за мен беше направена за Ивайло с помненето на кофичките и леките елементи до тях) Просто не са очаквали, че Ивайло ще ги изиграе и е прозрял схемата, ако беше победил Калин , щеше другата седмица и той да излезе и защо тогава да съсипе момчето и им сбъдне плана. Но...продукцията и плана се пропука още при Ивайло и той е герой за мен. Показателно е , че само 2 кофички позна и ходи поне 100пъти да отваря за покер играч със завидна памет (а той и на пъзелите беше страхотен и с мисъл бърза) , това е невероятно и смешно просто. Дори Калин се усети. Номерът е бил да падне Калин, първият път не успяха, искаха после с Александър да мине номера, ама вече ставаше ...безобразно и самите момичета  дори бяха шокирани чак с такава помия да се залеят. Пекин не и дремеше, ама след словото на Александър (което можеха и да не излъчат, ама то беше толкова явно, че така ги попари и нямаше как след това да дават кадри от съюза ) Та пожертваха Лапунов, искаха и Калин (двамата най силни претенденти на Миро) , ама с Калин не се получи, заради Ивайло, после и Алекс ги закова и така... Пекин знае кой е победителя . Калин ще го преметнат накрая някъде по трасето с нещо съм сигурна.

# 89

Общи условия

Активация на акаунт