Четох, че не е препоръчително да се ползват течни препарати. Не ми стана много ясно защо при положение, че при автоматичното дозиране се слага течен.
Аз досега съм използвала течни в старата пералня. Слагах ги директно в барабана с тази чашка, защото бях чела някъде, че така се предпазва пералнята. Но колко е вярно не зная. Сега какво ще ме посъветвате, да използвам ли наличните течни и ако да как-пак в чашка в барабана ли? Прахообразни нямам много. Какво ще препоръчате да си взема. Бях чела назад, че някои ползват концентрирани прахове, не запомних точното наименование.
Мога ли да слагам белина АСЕ в отделението за омекотител или може да повреди пералнята? На опаковката пише, че се ползва в пералня. От време на време пера дрехи на едни наематели и да дезинфекцирам. Пуснах ги на 70 градуса, но не знам дали е достатъчно.
И последен въпрос. Когато приключи програмата директно отварям вратата. Не намирам бутон стоп. Трябва ли да я изключа от някъде или да я държа в режим на готовност, както е на снимката?
Беля на главата си взех с тази пералня, голямо обгрижване 😀

Преди да имам пералня с автоматично дозиране, бях върл противник на течните перилни препарати, единствено ползвах такъв за вълна и ски екипи.
Нека не прозвуча като щатен сътрудник на Миле, но техните течни препарати са редки, като вода, а масовите течни са пълни със сгъстители, за да си мисли потребителят, че “тоя гел е бъкан с изпиращи вещества”.
Сгъстителите нямат отношение към изпирането, а единствено към отлагането на тази гнус по вътрешността на пералнята.
Съветвам ви да си перете с прахообразни за бяло или цветно. А ако решите — пробвайте течните на Миле, те могат да се ползват във всички марки и модели перални.