Запознанство с родителите на "само гадже" - да или не?

• 950
  • 49
  •   7
Отговори
# 30
  • София
Според обстоятелствата. Не виждам причина нито да бъде задължително, нито да бъде забранено.

Подкрепям. Формални запознавания и организиране на сгледи - едва ли, излишно в днешно време. Но да се срещнат на празник на някое от децата или на някое събитие - защо не. Моят племенник миналата седмица имаше първа сценична изява, та "нашата рода" се запозна с майката на неговото гадже. Оказа се много готина жена, чудесна вечер си прекарахме заедно всичките майки, лелки и каки, докато младежта подскачаше пред сцената.

# 31
  • София
Боже,колко отговори -не!
Ами защо,бе хора,какво лошо има да познавате родителите на гаджетата на децата ви?
Ами преспективна,непреспективна връзка все пак интересно ми е да се запозная с родителите на приятеля/ка.
Че какво хубаво има? И със самите гаджета не виждам съществена нужда да се запознавам, пък с родителите откъде накъде? Всеки човек има право на личен живот и това, че този човек ни е дете не променя факта. Баща ми нито веднъж в живота ми не си е позволил да изказва мнение по отношение на гаджетата ми, независимо дали по случайност ги е срещал или не. Например. И аз не изказвам мнение. Пък запознаване с родителите, преценки, оценки, ще ги женим ли, ще се одобряваме, абсолютен портал само за вмешателство и проблеми. Има чудесни хора с ужасни родители и обратното. Нито сме в Индия, нито сме част от някаква средновековна аристокрация, но ако бяхме изобщо пък децата нямаше да имат думата с кого да бъдат.

# 32
  • 🌊
Така се стекоха обстоятелствата, че чакаме бебе, а родителите не се познават, на ниво гаджета пък съвсем не виждам защо. Когато бях в малък град не са се запознавали официално, но го има това, че всеки знае всеки.
Някои познати много държаха да се познават и се организираха едни тежки софри, едни снимки за Фейсбука на гаджалъка на непълнолетни, които късаха след 5 месеца и после се гледаха накриво дружно от съседната пресечка.

# 33
Като майка на момче да кажа, че познавам девойката, но не и родителите й. Нейните родители също познават сина ни.
Аз не държа да се запознавам, защото мисля, че това предложение трябва да дойде от младите.
Питах сина дали нейните родители са проявили интерес да се запознаят с нас, все пак девойката остава понякога с преспиване. Той каза, че тя самата не желае да ни запознава, защото определя майка си като хахава. То, ако пък моя син трябва да ме определи, кой знае какво ще каже.
Иначе разбрах, че девойката говори за мен в мое отсъствие като "свекървата". Ще видим ...

# 34
Честито, Чебурашка

# 35
Моите родители и тези на мъжа ми ги запознахме на вечеря преди подписването, за да не се подминат в общината.
За някои младежи е важно одобрението от родителите им на мъжа и на цялата му рода. За мен не е важно, даже напротив, имам лош опит в семейството, където “старите” правят някакви тайни съзаклятия, контролират съвместно живота на младите, спорят по телефона, карат се, после обработват чадото си против лошите сватя. Като се скарат младите пак се звъни по телефона - “твоят син що така направи, що така каза?!”, “ми твоята дъщеря що не готви, що не чисти?!” Хайде няма нужда.
Затова роднините далеч. Мили са ми, обичам и моите, и на мъжа ми, но по-далеч. Живеем си чудесно така.
Като пресни гаджета не съм запознавала родителите си с гаджето, какво остава родителите ни помежду си.

# 36
Когато си ходят на гости един друг и живеят с родителите запознанството е неизбежно, не мисля и че е нещо особено. Нормално е да познаваш родителите на гаджето си ако сте от поне няколко месеца заедно, прекарвате време заедно и ходите насам натам за по няколко дни. Това са били нормалните отношения и на другите около мен, избягване запознаване с родителите обикновено е било ако гаджето се смята за еднодневно или ако няма да им хареса.

# 37
  • София
Темата е за запознанство между родителите, а не на гаджето с родителите.

# 38
Сега видях, че е добавено уточнението. Ми тва вече на годежа се прави обикновено, не мисля да е необходимо чак толкова на по ранен етап

# 39
Непременно трябва да се запознаят. После трябва да станат задължително приятели във Фейсбук, да се намерят де що има кирливи ризи, предишни връзки на гаджето, вредни навици, количества алкохол в противниковата къща, имоти, наследства... А, болести, задължително. Врагът трябва да се изучи навреме, да се подготвят козове как да се цакат кандидат сватовете. После да няма изненади, ама тя, ама той... Подготовка за война е това, не е  майтап (щях да кажа друга дума) работа.
Надявам се да съм бил много полезен.

# 40
  • София
Ами моите пиленца ще направят година скоро, не примирам да се запозная с родителите.

# 41
  • София
Категорично не.
Когато нещата станат сериозни и заживеят заедно и/или планират сватба, тогава.
По стечение на обстоятелствата може, когато е както при нас и втория ни зет, с когото бяха в един клас в гимназията и познавахме родителите. Събирания и общуване обаче започнахме чак след сериозното събиране на децата, особено през кратките им престои в България, когато трябваше да намерят начин да виждат и двата комплекта родители, а не им се искаше да се разделят за дълго, пък и все идваха по празници и не вървеше да избират с чии родители да празнуват.

# 42
  • varna
Голямата ми дъщеря е студентка в чужбина. Живее заедно с гаджето си. Момчето го познаваме, неговите родители също я познават. Ние с родителите не се познаваме, мисля, че не е и необходимо.

# 43
Еее, хора вие изкарахте родителите егати дребнавата паплач : )
Проучвали се болести, проследявали се бивши връзки... Нов роман за Гераците направо.

Ако родител-дете връзката върви добре, за тия важни неща като връзки и любови се говори (ако детето инициира тая работа разбира се)

# 44
Каква е идеята да се запознават родителите?
Маминка на Мунчо иска да одобри родата или мамата на принцесата иска да види от сой ли са сватовете

Общи условия

Активация на акаунт