Семейни отношения и готвене

• 966
  • 68
  •   3
Отговори
# 60
  • На изток от Ада
Кой знае , може друга да намери тя да готви.

# 61
  • Paris, France
Казва, че не може да готви и край - от там нататък това е изключено като вариант, все едно е без ръце и няма как изобщо той нещо да направи.За да видите обективно ситуацията може би трябва да отбележа, че мие чинии постоянно, пуска пералня и сушилня, сгъва дрехи.За мен по-скоро е проблем самия скандал, който е абсолютно ненужен и обидите.
Няма значение кой колко прави. У нас от самото начало готвя, пера, простирам, суша и сгъвам дрехите аз и това не ми пречи. Мъжът ми ме дразнеше, че след ядене скачаше да мие чиниите, но се разбрахме и понякога успявам да ги наредя в миялната преди да ги е измил. И след четвърт век заедно още ме дразни леко като хукне да мие чинии.

Това, което те дразни сега, ще е нетърпимо след общо дете. Проблемът е в скандалите, които лесно могат да прераснат във физическо насилие. Нашите неразбории започнаха след раждането на първото ни дете. Всеки от нас е имал триене с другия, с негов родител, със собствен родител. ОК, преодолява се, но не и ако от началото не се разбирате за битовизми.

Високо протеинов режим е много лесен за готвене. Грабваш една тенджера или мултикукър с налягане, един air fryer и има даже уреди, които сами режат продукти за супата, директно в купата и я бъркат и пасират. Вечерта мариновам месо или риба и на следващата вечер само хвърлям да се изпържи.

Ако конфликтите ви бяха дали да идете на кино или да гледате филма у вас, имате шанс. За храненето не се ли разберете от началото, конят е отишъл у реката.

И аз съм дете на разведени родители, но и половин час не бих търпяла мъж с подобни изисквания. Ниско си сложила летвата.

Раздели се с него и го остави да си готви и реже салатите! Аз като мома даже не се съгласявах да живея с мъж ако не поеме цената на общото домакинство и категорично отказвах да домакинствам. ОК, аз обичам да готвя, но 2 или 3 пъти седмично, примерно. След децата няма как да не готвиш.

Не си трови хубави, момински години в скандали и неудовлетворение!

# 62
Такова отношение защо търпиш?
Защо търпиш обиди и унижения.
При положение, че и ти работиш.
Такова нещо не се търпи. И се показва.
Един, два пъти, на третия куфара и кой откъде е.

Имала била страх от изоставяне Joy
Ох, не мога...
Ми изостави го ти тогава, елементарно е.
Работиш отговорна работа, без пари не се останала.
Приключвай тая мъка.
И мислиш да раждаш на тоя. Бягай докато не те е вързал. Бягай.

# 63
Както го научиш, но в случая е притеснително отношението, а не причината. Аз бих реагирала още първия път и съответно няма да намери сготвено повече от мен. Щом си допуснала да те третират, като готвачка, перачка и т.н., търси проблема в себе си и защо не си поставила граници. Ако по принцип е такъв характер вече избора е твой дали да продължиш и защо.

# 64
То да не намери нищо сготвено при това отношение е най-нормалното и най-малкото.
То даже манджата на главата му трябва да се изсипе направо.
И не само отношението му е притеснително. Притеснително е нейното поведение.

# 65
Хм, предполагам че щом осем години си с него, не винаги се е държал по този начин. Иначе нямаше да издържиш. Вкъщи досега никой не ми е викал за това, че след работа не е сготвено.
Ако в краен случай няма нищо за ядене, или поръчваме, или си пържим едни яйца набързо, или мятаме нещо във фрайъра да изпечем. Понякога купувам готвена храна от кулинарните магазини. Варианти има, но някои хора са по-разглезени и претенциозни откъм ядене. Лошото е при теб, че това негово отношение няма да се промени от тук нататък. Няма смисъл да си хабиш нервите повече.

# 66
Скъпа авторке, проблемът не е в разпределението на задълженията и кой какво правил, а в психическия тормоз и чувството за задължение, за определянето на твоята важност и личност на базата на броя манджи в месеца.

Аз също готвя у дома, защото умея и обичам, мъжът ми не готви. Понякога нямам муза. Не съм чула гък да каже, даже и физиономия не съм видяла. Ако не ми се готви поръчваме, ядем навън или мъжът ми прави сандвичи и салата. Не е нормално животът ти да се върти около неговото ядене и да трепериш всяка вечер как ще реагира. Когато срещнеш мъж, който ще се държи добре и с манджа, и с намазана с масло филия ще усетиш разликата. 

Мъжът е ходещ червен флаг. Голяма жена си, не можеш да стоиш с някого заради вашите. Като толкова го харесват им го прати да си го гледат. Не всички съвети и мнения на родителите са полезни, някои са си доста вредни. Честно казано не мога да си представя родител да съветва дъщеря си да стои с някакъв социопат без приятели, който я тормози, слабак е в леглото, демек и дете трудно ще направи, крещи за манджа и даже и брак не й е предложил, нито жилище е осигурил за 8 години!

# 67
В отговор на годините търпение вече съм с постоянна тревожност, работя с психолог ежеседмично и започнах да се замислям дали това напрежение не е в основата на всичко.Това е и причината да пусна тема.Според моите родители той е много свестен,идеален няма,щом не пие,пуши и излиза е номер 1.Ако заговоря за раздяла: Ти до кога ще ги сменяш?

Нали родителите ти бяха разведени, а преди това баща ти е упражнявал насилие върху вас, сега защо дава мнение за твоята връзка единодушно с майка ти.

# 68
Не се разделяй с него! Спаси друга жена да не попадне в твоя капан! Бъди великодушна.
Нищо ти няма, днес ще блъска вратите, утре теб, но пък е свестен, мама и комшийката го харесват! Какво повече ти трябва?

Общи условия

Активация на акаунт