✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

• 13 358
  • 385
  •   1
Отговори
# 285
Харесвам истинското масло Président.
За Коледа традиционно приготвям тиквеник, една лека въздушна баница - при нея в срезовете слагам разтопено краве масло и Невъзможен сладкиш (Impossible Pie), който винаги става невероятен.

# 286
Коледа за мен винаги е била Вкусът на Баба.

​Няма по-силен спомен от нейната кухня, изпълнена с аромата на тиквеник, пита и сарми. Тези ястия бяха душата на всеки празник и до днес, това е истинският вкус на моята Коледа.

# 287
Баница с късмети. Това е традиция. Баница, ама необикновена 😍

# 288
Коледа я свързвам с аромат на меденки, мандарини, топла баница или питка.

# 289
Разбирасе ,че баклава! С аромат на портокал или мандарини! Това е мирисът на коледните празници! Добавяме и по малки ром...за аромат!

# 290
Вкуса на Коледа винаги го свързвам с аромата на коледни сладки - канела, джинджифил и масло. Simple Smile

# 291
Кажете ни с кое сладко или солено изкушение свързвате най-много празничния дух?

Торта! Празнична, сочна, и вкусна.

Споделете ни повече за него - снимка, рецепта или кратка история, която го прави толкова специално.
Определила съм си правило - всяка година за празниците правя торта по рецепта, която не съм правила. Торта-изненада. Не съм кулинар, но досега не съм имала лоши попадения или изпълнения. Символът на новата рецепта е да посрещнем новата година с нещо ново - предизвикателство и преживяване и да остане сладък вкус. Като пожелание за предстоящото време - всяка година да опитваме нещо ново и да остава спомен, който да ни радва.

# 292
Аз свързвам Коледа с аромата на канела и портокал.
За това винаги за този празник приготвям ароматни меденки.
Споделям с вас моята любима рецепта.
Меки меденки

2 яйца, 80 г захар, 170 г мед, 120 г олио, щипка сол, щипка сода, 5 г бакпулвер, настъргана кора от портокал, ароматен микс (канела, млян карамфил, джинджифил, индийско орехче, анасон...на вкус), брашно до получаване на гъсто кексово тесто. Яйцата се разбиват със захарта, добавя се меда, олиото, настърганата кора от портокал, брашното с бакпулвера, содата, солта и подправките. Сместа се изсипва в пош с кръгъл накрайник и се шприцова като френски макарони в тава с хартия за печене на достатъчно разстояние едно от друго. Ако нямате пош може да оформите с намаслени ръце от тестото малки топчета, които да наредите в застлана с хартия тава. Печете на 180 градуса за 10 минути. След като изстинат се слепват с крем от маскарпоне и мед, или сладко по желание.
Тази година ги приготвих за коледния базар в детската градина на внука и за това ги украсих с весели картинки от ядлив принт, но украсата може и да е само от разтопен шоколад.

# 293
  • Пловдив
Кажете ни с кое сладко или солено изкушение свързвате най-много празничния дух?
Зелеви сърмички, баклава, баница с късмети

Споделете ни повече за него - снимка, рецепта или кратка история, която го прави толкова специално.
Баница с късмети - любимо занимание на моето семейство е измислянето на новогодишните късмети.

# 294
  • Пловдив
Баклава, задължително с масло Президент, коледните меденки и баница, свързам с топли спомени и семеен уют и традиции.

# 295
Две основни- меденки и баница със сиренце...
И двете свързвам с топъл и ухаещ на Коледа дом..

# 296
Коледа свързвам с традиционна питка, приготвена с много любов.

# 297
На Коледа винаги са присъствали баница с късмети, млечна и руска салата, домашно приготвена баклава, а в последните години приготвям ръчно Френска селска торта, за крема на която ползвам крема сиренето на  Président /класическото/ и коледни курабийки.

# 298
  • Бургас
Коледа свързвам с направата на баклава,любима в нашето семейство,която правя само тогава.Още меденки,щолен курабии,ванилови кравайчета .

# 299
  • София
Вкъщи покрай Коледа всяка година се смеем на един Терин. Майка ми го приготви преди няколко години и цялото семейство реагира много негативно, никой не беше очарован, че ще трябва да хапваме това нещо, вместо друго вкусно предястие. Е, един по един "се излъгахме" да го опитаме и от тогава е задължително предястие за всяка Коледа. Вече е на голяма почит вкъщи, макар лошите погледи, които му хвърляхме първия път 😅

Общи условия

Активация на акаунт