✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

• 13 251
  • 385
  •   1
Отговори
# 345
За Бъдни вечер всички традиционни постни рецепти от трапезата. А коледа свързвам с всичко, което съдържа канела, джинджифил и любов ❤️

# 346
Тиквеник, пълнени чушки,погача.

# 347
Баница с тиква , любима на Коледа . Всички се борим с тиквата , кой бели , кой стържи , кой пече .
Използваме готови кори за баница , настъргана тиква , смлени орехови ядки, канела ,захар и масло , една настъргана
ябълка . Завиваме на рулца със смес на вкус и печем върху хартия за печене на 180°

# 348
Коледа е един от най- светлите български празници!
Усещане за топлина, уют, задоволство от споделените мигове с близките хора...

# 349
  • София
Питката и баницата с късмети.

# 350
Меденките са неразделна част от Коледно - Новогодишните празници в нашия дом. Всички ги обожаваме!
Както и любимото ни руло с орехови блатове, крем маскарпоне с бял шоколад и банани 🎄✨🎅

# 351
  • ВАРНА
За този сезон, любимото ми е тиквеник.
Един пакет кори за баница,
настъргана тиква - 700-800гр.,
половин чаена чаша захар,
2 суп. лъжици канела,
чаена чаша нарязани орехи,
олио за намазване,
40-50гр. масло President.

Разбърквам тиквата със захарта, орехите и канелата. Мажа по две кори с олио и слагам плънка, навивам и редя в тавата. Отгоре слагам малки парчета масло. Пече се до готовност, за почти час, след това ръся пудра захар.

# 352
  • София
Коледни сладки. Миришат ми на уют и на семейство. Всяка година ги правим - обикновени с масло и захар и няколко капки ванилия.

# 353
Нова коледна традиция е направата на меденки със сина ми. Ще ги правим за 2ра година по тази рецепта:

Коледни меденки

📝 Необходими продукти:

За меденките:
   •   100 г масло (меко)
   •   100 г кафява захар
   •   1 яйце
   •   3 с.л. мед
   •   1 ч.л. сода бикарбонат
   •   1 ч.л. канела
   •   ½ ч.л. джинджифил
   •   ¼ ч.л. карамфил
   •   1 ванилия
   •   ~350 г безглутеново брашно

За шоколадовата глазура:
   •   150–200 г натурален шоколад
   •   1 ч.л. кокосово масло или масло (за блясък)

# 354
Коледа я свързвам най-вече със семейството заедно по празниците.  Както и с аромат на канела,портокали , баница , тиквеник.

# 355
Коледа се чувства прекрасно в компанията на българската баница и любимата баклава приготвени с любов и разбира се масло Президент. Heart

# 356
Коледа свързвам с аромата на канелени сладки ,за приготвянето на който ми помага моята внучка .И докато се забавляваме и правим всичко в хаос ,аромата на пекани канелени сладки се носи у дома .

# 357
Имам една рецепта за маслени бисквити с канела, които са по-хубави дори от Бискофф, те са много коледни за мен с аромата, който се носи от тях.
Баклавата също ми е коледно изкушение.

# 358
Питка с паричка и баница с късмети – защото около тях всички се събираме. Децата търсят паричката, а ние с нетърпение отваряме късметите. Много смях, емоции и истински празничен дух.

# 359
Коледа я свързвам с аромат на портокали и канела, коледните курабийки, меденки и най-вече родовите срещи със семейството от всички краища на света. Коледа е емоция, уют и топлина!

Общи условия

Активация на акаунт