✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

• 1 099
  • 149
  •   2
Отговори
# 60
За мен най-запомнящите се и важни ястия за празниците са 2:
1. Баклава за Коледа, която майка ми приготвя с много масло, а за аромат добавя лимонови корички и ванилия;
2. Баница за посрещането на Нова година, която отново е с масло. Тегленето на късмети събира цялото семейство.

# 61
  • София
Аз свързвам празника с любимите на дъщеря ми медено- джиндифилови сладки, които приготвяме заедно.

# 62
оите меденки с масло и портокалова коричка

Продукти:
1 яйце
120 г мед
80 г меко масло
100 г захар
350 г брашно
1 ч.л. сода
1 ч.л. канела
½ ч.л. джинджифил
кора от 1 портокал

Как ги приготвям:
Разбърквам меда, маслото и захарта до гладка смес. Добавям яйцето, подправките и портокаловата кора, после брашното със содата. Оформям топчета, леко ги сплесквам и пека около 10 минути на 180°C.
Винаги излизат меки, уханни и изчезват мистериозно бързо — вероятно, защото всички у дома ги чакат с нетърпение.
С нетърпение очаквам и рецептите на peych — Président продуктите са чудесни за празнични десерти и вече си набелязах няколко идеи.
Абонирам се за темата и се включвам с усмивка — дано празниците ни донесат много аромат, топлина и, разбира се, вкусни моменти!

# 63
За мен празничното настроение идва с любимият ми морковен кейк. Правим го за доста празници, но най - вече за Коледа, присружен с чаша чай с канела или шафран.

# 64
  • София
Кажете ни с кое сладко или солено изкушение свързвате най-много празничния дух? - баклава
Споделете ни повече за него - снимка, рецепта или кратка история, която го прави толкова специално. - Няма конкретна история, просто това е десертът, който свързвам с любимата си баба.

# 65
  • Пловдив
Обожавам баклавата /с плънка от тесто, много орехи и масло.../, както и пухкави милинки със заливка от брашно, сол и масло  😊

# 66
Баклава и баница, които майка ми приготвя. Свързвам тези две ястия с нея. Когато бях малка бях свикнала по желание да ѝ помагам в кухнята с приготовленията на продуктите и все още го правя, когато ни се отдаде възможност да сме заедно.

# 67
Коледа я свързвам с руската салата. Тя ми е любима !! Спомням си как с майка ми я приготвяхме и ме връща в едни уникални моменти!

200 г майонеза

- 500 г сварени картофи

- 150 г шпеков салам или шунка

- 2 броя сварени моркови

- 100- г размразен грах

- 2-3 броя кисели краставички

- 2 сварени яйца

# 68
Коледа свързвам с ароматния тиквеник и пухкавата баница с яйца и сирене.

# 69
Какво са празниците без баницата с късмети и питката с паричка? Ароматът им ме кара да се чувствам уютно и носталгично.

# 70
Кажете ни с кое сладко или солено изкушение свързвате най-много празничния дух?
Споделете ни повече за него - снимка, рецепта или кратка история, която го прави толкова специално.

Празниците свързвам със
Сладко изкушение - аромат на канела , баклава и джинджифилово сладки.
Солено изкушение - приготвянето на баница със  сирене. Едно от любимите ни солени изкушения!

# 71
Коледа свързвам най-вече с аромата на прясно изпечена содена питка и любимия ми тиквеник с орехи.

# 72
Кажете ни с кое сладко или солено изкушение свързвате най-много празничния дух?
Коледни мъфини с декорация от коледни звездички.

Споделете ни повече за него - снимка, рецепта или кратка история, която го прави толкова специално.
Историята е, че станаха много красиви , а аз изгубих рецептата !

# 73
Е, как!
Баницата с късмети и коледните меденки.
И двете с масло Президент.

# 74
Коледа свързвам с баница и баклава !

Общи условия

Активация на акаунт