Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 9

• 2 709
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, някой ползвател на Whirlpool дали има случайно?
За апартамент под наем искам да сменя плота надран от наемателя.
В момента е този:

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-teka-ibc-63100-bf
Обмислям да взема този АКО е със стъкло SC:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-whirlpool-wls7960ne

Вилемина, може ли и ти да споделиш мнение? бюджетът е този, понеже ще се прихваща от депозита, а по-скъп уред не виждам смисъл да монтирам.

Благодаря предварително!

# 31
Здравейте!
Имам нова кухня, в която липсват само котлони. Избор между индукция и газ, надделя в полза на газта . Моля, да споделите модели и марки за газов плот за вграждане,  от,които сте доволни. Благодаря предварително!

# 32
  • София
Здравейте, някой ползвател на Whirlpool дали има случайно?
За апартамент под наем искам да сменя плота надран от наемателя.
В момента е този:

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-teka-ibc-63100-bf
Обмислям да взема този АКО е със стъкло SC:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-whirlpool-wls7960ne

Вилемина, може ли и ти да споделиш мнение? бюджетът е този, понеже ще се прихваща от депозита, а по-скъп уред не виждам смисъл да монтирам.

Благодаря предварително!

Моя близка има Уърлпул, но по-стар модел - работи отлично вече 4-5 години.

Двете марки ползват индукционна техника от един и същи доставчик, така че не би трябвало да има особена разлика в качеството. Ако стъклото на Уърлпул-а е Шот, това ще супер, но и иначе той има доста предимства:
- повече зони + сдвояване
- по-лесен контрол чрез отделен плъзгач за всяка зона
- 18 степени на мощност с/у 9 на Тека-та и др.

# 33
Благодаря ти! Именно заради по-добрите параметри реших да се допитам.

# 34
Здравейте!
Имам нова кухня, в която липсват само котлони. Избор между индукция и газ, надделя в полза на газта . Моля, да споделите модели и марки за газов плот за вграждане,  от,които сте доволни. Благодаря предварително!
Бихте ли се аргументирали защо избрахте газ пред индукция?
Цял живот съм използвала газ /от няколко месеца индукция, като имам единичен котлон и четворка плот/ и виждам само негативи от газта.  Като започнем с това, че е опасна, минем през мръсотията, която остава около гнездата след готвене и стигнем до опушените тигани, които се скапват за норматив....съвсем сериозно  - не бих си го причинила никога повече, дори да ми подарят газов плот.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 20:00 от •mimoza•

# 35
Здравейте, купихме фурна от Технополис:
Фурнa за вграждане BOSCH HBG578EB3 71, А+, ТЕЛЕСКОПИЧНА СИСТЕМА, ПЛАВНО ЗАТВАРЯНЕ, ПИРОЛИТИЧНО ПОЧИСТВАНЕ
Снощи мъжа ми я монтира, днес сутринта я е пуснал на програма с вентилатор по инструкциите (преди първоначално ползване за готвене). Преди малко я отворих и при нас има парченце от "вата".

# 36
Добре, че сте го снимали. Аз писах на представителство на Бош и ме насочиха към сервиз, който още чакам, за на проверят естеството на проблема. Не разбирам как ще се провери, но явно е някакъв производствен проблем.

# 37
  • София
Фурнa за вграждане BOSCH HBG578EB3 71, А+, ТЕЛЕСКОПИЧНА СИСТЕМА, ПЛАВНО ЗАТВАРЯНЕ, ПИРОЛИТИЧНО ПОЧИСТВАНЕ
Снощи мъжа ми я монтира, днес сутринта я е пуснал на програма с вентилатор по инструкциите (преди първоначално ползване за готвене). Преди малко я отворих и при нас има парченце от "вата".
Скрит текст:

Да, прилича на технологичен остатък, вероятно се получава при перфориране на изолацията и монтажа на вентилаторната ос. Явно затова инструкциите изискват пускането на програма с вентилатор. Аз бих пуснала програмата още веднъж, за по-сигурно.

Добре, че сте го снимали. Аз писах на представителство на Бош и ме насочиха към сервиз, който още чакам, за на проверят естеството на проблема. Не разбирам как ще се провери, но явно е някакъв производствен проблем.

Вероятно ще огледат стените и тавана на камерата. Отворите, през които би могло да попадне такова парченце, не са толкова много. Възможно е да свалят задния панел, за да погледнат и там.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 01:59 от Vilemina

# 38
При мен на практика излезе на второто пускане на вентилатора, та не е изключено да има и още. Вилемина, възможно ли е от такива остатъци дори и да не се появяват парченца, все пак във фурната да продължават да се промъкват и циркулират отделни власинки от тази вата?  Ако не се окаже технически проблем, де, а просто остатък.

# 39
  • София
При мен на практика излезе на второто пускане на вентилатора, та не е изключено да има и още. Вилемина, възможно ли е от такива остатъци дори и да не се появяват парченца, все пак във фурната да продължават да се промъкват и циркулират отделни власинки от тази вата?  Ако не се окаже технически проблем, де, а просто остатък.

Ако има още, те ще са зад задния панел, така че като го свалят, ще се видят и отстранят. Иначе и вентилаторът би трябвало да издуха всичко след 2-3 пускания за по-продължително време, достатъчно мощен е.

Би било опасно, ако човек поглълне цяло такова парче вата, но не мисля, че власинките представляват някаква заплаха. Като деца неведнъж сме си играли с приятелки със стъклена вата и не сме пострадали.

# 40
И аз имам такива спомени, даже доста по-груба беше ватата, но пък не сме я яли😄. Благодаря ти! Една приятелка също с нова фурна от друга марка сподели за бели власинки при първо пускане, та изглежда не е чак толкова рядко срещано.

# 41
  • София
  Добре де, а като има такова замърсяване не може ли да се пусне пиролизата, за да изгори всичко излишно?

# 42
Пиролизата гори мазнини, не изолационна вата.

# 43
Скрит текст:

Да, прилича на технологичен остатък, вероятно се получава при перфориране на изолацията и монтажа на вентилаторната ос. Явно затова инструкциите изискват пускането на програма с вентилатор. Аз бих пуснала програмата още веднъж, за по-сигурно.

Вероятно ще огледат стените и тавана на камерата. Отворите, през които би могло да попадне такава парченце, не са толкова много. Възможно е да свалят задния панел, за да погледнат и там.

За всеки случай сега я пуснахме още веднъж на програма с вентилатор. При първото пускане сутринта след изтичането на зададеното време фурната продължи да свети и да работи вентилатор. Върнах бутона в изключена позиция и чак тогава угасна. Така ли трябва да е? Питам понеже старата ни фурна на около 15г. AEG след изтичане на зададеното време се изключваше без да се налага да я изключваме от бутона.

# 44
Според мен, зависи от настройката. Аз бях настроила само таймер (не настройка за край на програмата) и също върнах бутона в изключена позиция. При тази настройка и моята 15г AEG  работеше така. В това отношение не виждам разлика.

Общи условия

Активация на акаунт