В един от предишни постове беше коментирано, че долното нагряване не винаги е достатъчно силно и може да се
ползва функция "пица". Тъй като не съм правила никога пица вкъщи със старата ми печка, при новата какво става - долният нагревател е по-силен, горния по-слаб или има нещо различно. Аз пица няма да правя, но искам да знам, ако при някакво ястие установя, че нещо отдолу не е каквото искам да сменя ли програмата. Лошо е, че ще разучавам фурната с голямо готвене по празниците, но като цяло не съм много притеснена.
Тези 2 големи метални тави почти няма да ми трябват, печенето на 2-3 нива също май няма да използвам, но кой знае. При предишната ми печка, само с 1 голяма тава, същата я оставях на дъното и така ползвах фурната. Знам, че така се забавя времето за постигане на желаната температура, съответно и разхода на ток, но ми беше лесно, ако се наложи да я мия. Тази фурна има катализа отстрани и отзад, дъното винаги може да се забърше след всяко готвене, аз готвя 1-2 пъти в седмицата, но за едната тава успях да намеря място за прибиране, но за втората не виждам къде. Та, ако готвя с нея /без храна в нея/ има ли нещо фатално, освен малко повече разходи?
И последно, за всичко в упътването пише почистване с гореща вода и сапун, това достатъчно ли е?
Продължаваме с издирването на кухненски електроуреди и е ред на печката. Прочетох цялата тема и на база бюджета, с който разполагаме (около 1000 лв.) се спряхме на ето тази фурна: