Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 16 693
  • 753
  •   2
Отговори
# 735
Здравейте, за първи път днес съм на тонове и честно казано умирам от скука🤣. Бебето се премести 50 пъти и съответно в един момент спря да отчита за момент и се прекъсна линията на няколко пъти и се налага да седя още 20 минути, за да направим нов запис. Схванах се цялата от това лежане и въобще не е моето. Дамите, които вече ходят на записи в каква поза седите, за не се схващате. Аз съм почти изцяло по гръб и е ужасно неудобно?

# 736
Може да пробваш в ляво странично положение, при мен веднъж се наложи тъй като не хващаха добре тоновете като бях по гръб.
Момичета, какво е мнението ви относно замразяването на стволови клетки? Някоя от вас ще замразява ли и избрала ли е тъканна банка?

# 737
  • Melmak
Ох, днес ми звъняха тези от cell genetics. Там правих пренаталния и се сетиха днес да ми напомнят, че и стволови клетки съхраняват. Не мисля да ползвам тази услуга, нито при тях, нито изобщо.

# 738
И ние не смятаме да замразяваме. Първия път дарихме стволови клетки на тъканната банка към Александровска. Ако има възможност, и този път бих го направила.

За позицията по време на запис на тонове за мен това да лежа по гръб е абсурд - става ми лошо и имам чувството, че ще припадна след 5 минути макс. Само настрани лягах и така нагласяха колана.

# 739
И ние няма да съхраняваме стволови клетки. И първия път не го направихме.
Вие къде (ще) ходите на тонове? Нямам нито една удобна частна болница наблизо, тоест все ще се пътува донякъде, ама въпроса е къде... В Токуда мисля че се чакаше много, а и вероятно са вдигнали цената от преди 5 години. Тогава искаха по 50 лв на запис. Този път нямам допълнително здравно и си следя разходите. Тоест имам, но в чисто мъжка фирма следенето на бременност не е приоритет Grinning
Относно следенето по ЗК, аз съм супер доволна от моя проследяващ. Мисля че е въпрос на човечност. Подозирам че ме е вписал како рискова бременност. На абсолютно всеки преглед ми пуска ехограф. Пускал ми е кръвни и урина абсолютно всеки месец без последния. Чак ми досади да ходя да ми боцкат Grinning Даже ми пуска и щитовидните хормони, защото имам писмена препоръка от ендо да ги следя.
По думите на сестрата в кабинета, стига да имаш писмено доказателство, тоест амбулаторен лист от конкретен специалист, може да ти изпише всякакви изследвания.

Усещам, че и често имам желание за сладко и по-точно шоколад.

Същата работа съм и аз Grinning А не трябва, заради ИР, нооо напоследък не успявам да удържа. В продължение на 2 седмици откраднах 10-тина шоколадови бонбона от тайното хранилище на дъщеря ми, което си пази от хелоуин Joy

# 740
Coasterka92, имаш огромен късмет! Попаднала си на читаво АГ. Повечето се правят на разсеяни или поемат повече пациенти, отколкото трябва. Не знам защо масово се отказват направления. Вероятно предпочитат платено. 
Аз тази бременност знам какво и как да си следя, само го обсъждаме набързо с АГ-то и сама си ги пускам. Всеки път ме питат и настояват да кажа име на лекаря при който се следя, но аз отказвам. Оказа се, че лекарите получават % от всяко изследване, което са ти назначили и са те пратили в точно тази лаборатория. Въобще с тези болници е голям бизнес и май не е проблем самата система, а това как се злоупотребява с нея.
Хубаво е да чуеш, че има и читави.

# 741
И по-рано бях писала, че и аз съм възмутена от цялата глупост с направленията, и се чувствам далеч по-ощетена, отколкото когато не бях бременна. Стискат си ги, пазят си ги, неясно за кого, ако бременните не са приоритет. И го казвам неслучайно, преди са намирали всякакви вратички да ми пускат всевъзможни изследвания по каса, сега си плащам като поп, понеже даже тсх им се свиди да пуснат по каса. А аз следя и всички други показатели на щитовидната + витамини. Единствено следящия ме гинеколог е читав и човекът пуска много повече от това, което се изисква от него, понеже е професионалист, но чак ми е неудобно да му прося повече направления и изследвания. Остана едно последно доене за тонове(което е направо безумно) и приключвам с тоя кошмар. То бременността ми излезе по-скъпа, отколкото покупките за бебето, колкото и грозно да звучи. Късмет е, че имам възможност чисто финансова да се следя, въпросът е какво правят всички жени, които нямат такава възможност, а имат заболявания и усложнения... Молят се на привидението явно да родят здраво бебе и баят да оцелее.

Педиатър за бебето така и не мога да намеря, тук са кът и всичките НЕ приемат пациенти, така че ще караме и там на пари, понеже не работят и с направления, а само на частно. С личните лекари също има проблем, моят е отвратителен, така че много държа бебето да не е при него. Намерих друг, с когото ще ходя да говоря тези дни, надявам се да се смили. И ако ми допадне юни месец направо цялото семейство да отидем там.

От cell genetics на мен ми звъняха още месец след резултатите да ме офертират да запазвам стволови клетки също на промо цена, но още тогава отказах. Не виждам нито смисъл, нито ефективност, виждам го като пирамида. Самият факт, че във всяко онлайн обучение отделят по 30мин. от различни фирми да си промотират пакетите показва, че е още един начин да скубят бременните, удряйки ги в най-уязвимото място.

Момичета, вие как се чувствате напоследък? Аз също се изморявам и гледам да дремна следобед, леко съм обездвижена, но проблемът е, че реша ли да се раздвижа и поразходя, първо - не издържам много и се задъхвам; второ - изпитвам адска болка в самите кости на таза, някаква смесица между тежка менструална болка и мускулна треска. Отделно явно главата на бебето е баш в таза, макар че е рано, и направо ходя като сумист. Изморяват ме ежедневни дейности, чистене, готвене, но поне още мога да ги върша, обаче разходките... Килограмите засега се стопираха или вървят плавно нагоре, но няма рязък скок.

Коремчето ми е средна работа, зависи накъде се е завъртял бебока и колко съм яла/пила. Не е особено голямо, особено ако съм с овърсайз дрехи и явно поради тази причина или защото хората са много прости, от няколко седмици забелязвам как постоянно някой се опитва да ме прережда/побутва по магазини и пред лаборатории и кабинети, което ме вбесява до краен предел. И си вдигам скандали. Joy Особено пред лекарски кабинети и лаборатории ме докарва до лудост, и то от жени, въпрос на елементарно възпитание е.

# 742
Бремеността излиза суууупер скъпо, да не говорим за раждането, ще е дране на кожи, освен ако не си в държавна болница, ама там само ако имаш доверие на лекаря. Не смятам колко съм дала до момента и колко още трябва, че лошо ще ми стане. Цените са до небето, пълна лудост. Пък после искат да раждаме деца, е как да стане. А самите бебешки неща също са с космически цени.

Аз снощи ходих до спешното, че имах контракции и се притесних, но слава богу всичко е наред 🙏

Уморявам се и аз, нямам желание за нищо, баткото е супер привързан към мен и само иска внимание, пък аз само измислям как да се измъкна и после му е гузно. Добре, че поне майка ми ми помага и го взима от време на време да го гледа. Мисля да взимам по-рано болничен до си го гледам, че изкарва най-много седмица и половина на детска и е болен, водихме го оня ден на УНГ и с тези болести ми писна. Не искам да ме хваща пак, че едвам оживявам, като парцал съм. Няма да ми е лесно да си е вкъщи по цял ден, ама по-добре така, отколкото постоянно да сме болни, сега нямам нужда от това, особено с наближаване на раждането. Ще се издържа някакси. Сега съм и на диета и почти нищо не мога да ям и това също малко ме напряга, но поне малко остана, 3 месеца сега ще литнат.

И по-рано бях писала, че и аз съм възмутена от цялата глупост с направленията, и се чувствам далеч по-ощетена, отколкото когато не бях бременна. Стискат си ги, пазят си ги, неясно за кого, ако бременните не са приоритет. И го казвам неслучайно, преди са намирали всякакви вратички да ми пускат всевъзможни изследвания по каса, сега си плащам като поп, понеже даже тсх им се свиди да пуснат по каса. А аз следя и всички други показатели на щитовидната + витамини. Единствено следящия ме гинеколог е читав и човекът пуска много повече от това, което се изисква от него, понеже е професионалист, но чак ми е неудобно да му прося повече направления и изследвания. Остана едно последно доене за тонове(което е направо безумно) и приключвам с тоя кошмар. То бременността ми излезе по-скъпа, отколкото покупките за бебето, колкото и грозно да звучи. Късмет е, че имам възможност чисто финансова да се следя, въпросът е какво правят всички жени, които нямат такава възможност, а имат заболявания и усложнения... Молят се на привидението явно да родят здраво бебе и баят да оцелее.

Педиатър за бебето така и не мога да намеря, тук са кът и всичките НЕ приемат пациенти, така че ще караме и там на пари, понеже не работят и с направления, а само на частно. С личните лекари също има проблем, моят е отвратителен, така че много държа бебето да не е при него. Намерих друг, с когото ще ходя да говоря тези дни, надявам се да се смили. И ако ми допадне юни месец направо цялото семейство да отидем там.

От cell genetics на мен ми звъняха още месец след резултатите да ме офертират да запазвам стволови клетки също на промо цена, но още тогава отказах. Не виждам нито смисъл, нито ефективност, виждам го като пирамида. Самият факт, че във всяко онлайн обучение отделят по 30мин. от различни фирми да си промотират пакетите показва, че е още един начин да скубят бременните, удряйки ги в най-уязвимото място.

Момичета, вие как се чувствате напоследък? Аз също се изморявам и гледам да дремна следобед, леко съм обездвижена, но проблемът е, че реша ли да се раздвижа и поразходя, първо - не издържам много и се задъхвам; второ - изпитвам адска болка в самите кости на таза, някаква смесица между тежка менструална болка и мускулна треска. Отделно явно главата на бебето е баш в таза, макар че е рано, и направо ходя като сумист. Изморяват ме ежедневни дейности, чистене, готвене, но поне още мога да ги върша, обаче разходките... Килограмите засега се стопираха или вървят плавно нагоре, но няма рязък скок.

Коремчето ми е средна работа, зависи накъде се е завъртял бебока и колко съм яла/пила. Не е особено голямо, особено ако съм с овърсайз дрехи и явно поради тази причина или защото хората са много прости, от няколко седмици забелязвам как постоянно някой се опитва да ме прережда/побутва по магазини и пред лаборатории и кабинети, което ме вбесява до краен предел. И си вдигам скандали. Joy Особено пред лекарски кабинети и лаборатории ме докарва до лудост, и то от жени, въпрос на елементарно възпитание е.

# 743
  • Melmak
Не смятам разходите, защото ще пусна сълза. Виждам какви пари отиват и аз съм добре, с нормално протичаща бременност. Не пия лекарства (добавки пия стандартни - магнезий, омега 3 и подобни, които на фона на всичко не ме бъркат толкова в джоба). Само си представям жените с по-трудни бременности или здравословни проблеми.
Само трите фетални морфологии са над 600 лв, какво говорим за друго! И имам предвид важните и задължителните неща, не друго!

В държавна болница да родиш, пак си на яко изваждане, защото има избор на екип, куп неща, които искат да носиш в болницата, упойка за нормално раждане (което не разбирам защо трябва да се доплаща, все едно е някакъв лукс?!?!)

Вече ми тежи корема, все още успявам да ходя с нормалните си дрехи и дънки за бременни, купих и овърсайз яке. Като го сложа сигурно си мислят, че просто съм дебела и никой не ме пуска никъде. Ако някой опита да ме предреди, ще го изям с парцалите.

Продължавам да работя, нямам възможности много за почивка. Изморявам се вече, изляза в обедната да обиколя квартала и да взема нещо дребно и се задъхвам. Вчера в офиса отивам 2-3 пъти до колегите на долния етаж и ползвам стълбите.. все едно качвам Еверест от 1 етаж нагоре-надолу и се задъхвам.

# 744
Tracck, надявам се повече нямаш такива преживявания!
Ние с мм сме си казали, че просто няма да броим нищо. Знаем сумата на пакета, който платихме в Щерев, но и преди, и след това бая пари още сме дали за прегледи+някои изследвания+престой+лекарства и добавки... Изключително съм благодарна, че близките искат да помагат с обемните неща. Не че не можем да си позволим, просто и това е един съществен разход, а се изнасяме в момента и съответно и там вървят пари. Майчинство смешно ще взимам, защото на мен осигуряването ми се изчислява с -40%, защото съм самоосигуряващо се лице.
Добре, че и двамата сме с приличен доход, за да не се притесняваме как ще я караме.
Но стигнах до изводът, че наистина много разход върви - здравеопазването ни подпомага естествено 😂
Ние ще съхраним стволови клетки, мм държи на това.
За тонове - аз се намествам по гръб, не ми става лошо. Мога да кажа, че в Щерев не се чака пред кабинета, защото има достатъчно място, така че го препоръчвам за тонове, цена не мога да кажа, защото ми влизат в пакета, но има ценоразписи.

# 745
buttercup, и аз следя щитовиден панел, витамин Д, Б12, фолиева киселина, магнезий, калций, натрий, калий и пълен железен панел на всеки 3 седмици и ако не е допълнителното здравно, сигурно 1000лв на месец ще са ми прегледите и изследванията... Просто е безумно.

Иначе и аз напоследък постоянно усещам тежест ниско долу, мислех си, че са контракции, но не било. Ходих не знам колко пъти при АГ, защото като походя малко и започва тежест и болка, оказа се, че било тазова болка, отделял се някакъв хормон за разпускане на връзките на матката и таза (релаксин или нещо такова) и ми каза, че освен с полежаване няма облекчаване с друго. Пия и но шпа и магнезий, но е супер неприятно определено. С предната бременност нямах такива болки, но сякаш и бебето беше доста по-високо.

# 746
Аз като чета колко много неща пият някои дами си мисля, че нещо на мен не ми изписват като хората, но в същото време се и успокоявам, че щом всичко е наред явно тялото ми няма нужда от допълнително. Аз пия единствено Магнерот 3х1, че имах стягания във втори триместър и пренатални витамини. Нищо не пия отделно на добавки.
Аз също имам допълнително здравно, но го издумках още на втората фетална. 650 лв. и то като само двете фетални ми бяха 400+ другите 250 даже и не разбрах за какво изчезнаха. Вчера и запис на тонове-25€. Много е скъпо всичко и ако нямаш възможности не знам как се справяш с всички прегледи.
Иначе болки в таза и аз имам и понякога едвам ставам от легнало и седнало положение особено сутрин. Ако през деня съм по-подвижна някак си не ги усещам ама като се залежа в една поза и няма мърдане после. Такова нещо в живота ми не се беше случвало, от разширяване на матката ли е не знам и аз ама е ужасно.

# 747
  • Melmak
Аз съм по същия начин, като баба ми. Виждала съм я как като залежи 1 час в една поза и после няма мърдане. Е… и аз съм така. Не съм се чувствала така никога! 😆

# 748
Аз пия доста лекарства освен витамините - акард+3 вида за кръвното, освен това съм на допълнително желязо, защото хемоглобинът ми пада стремглаво. За ГД, слава Богу, съм само на режим, но и за това вървят разходи на всеки 10-13 дни за лентички за глюкомера 😂
Аз с таза се мъча още от 22 г.с., с кръста даже от по-рано. Един приятел, кинезитерапевт, каза, че според него се засяга някакъв нерв в областта на кръста ми, защото при ставане и преди раздвижване изпитвам специфична пареща болка на конкретно място в лявата част, която се смъква към крака, но в момента няма какво да се предприеме...
Та, когато ставам, съм в пъти по-зле от баба ми (с износена тазобедрена става), защото едновременно тазът и този нерв ме измъчват. Около 5 минути ходя като нещо средно между Робокоп и баба на 110 години (дали пък не обиждам бабите на 110 години 🤔)🤣😂

# 749
  • София
Аз също пия само магнезии и витамини, отделно си взех витамин Д на моя глава, но още не съм го пила. Докторката ми също не ми изписва нищо, нито изследвания. Пуснахме кръвни за БХС и това беше. Предполагам по някое време ще трябва да се пуснат пак.
Днес и вчера лежа по цял ден, вчера бях с брутално главоболие, но днес нямах сила за нищо. Бебока се местеше и на моменти си беше болезнено. Следващия преглед ми е на 11.02, третата фетална ❤
Между другото някой може ли да пусне новата тема ? Ще ни блокират още малко 😂

Общи условия

Активация на акаунт