Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 842
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Рядко има такива протоколни отношения – да декларираш, заявяваш, точка първа, точка втора, появи се подточка и тире. В отношенията и емоциите има нюанси, които не винаги са отчетливи и различими и за двамата. Затова човек е добре да се придържа към собствените си граници, над които има някакъв контрол или влияние. Защото над другия няма как да налагаш собственото си виждане – няма как да си му в главата, кожата, преживяванията. Ако теб това не ти допада, не ти харесва, фрустрира те – можеш да го изразиш, но не можеш да очакваш той как ще реагира. В теб е топката да напуснеш или излезеш от дадената ситуация или връзка.

# 256
Ситуацията в която жената, освен приятно прекарване и секс, влага чувства и емоции, , не освобождава мъжа от определението използвач .когато я мотае с месеци, отменя срещи,не я води никъде. Ако се срещат е   само на закрито и т.н.
Тоест той не влага нищо, тя се надява на повече. Типичен използвач.
С такива и секс не бих правила, независимо дали е хубав,  посредствен или върховен. Освен първия път - за проба.
И не, не казвам, че не съм правила секс  на втора среща, но постепенно като се виждате се усеща накъде вървят нещата и какво е отношението на мъжа.

# 257
Принципно е така и за двете страни, но аз бях доста разочарована едно време да науча, че повечето мъже, които познавам са готови да легнат с почти която и да е хубава жена, дори да не им е симпатична като човек.

Сериозно?! Не искам да подигравам, ама... то е близко до ума, след като и ние, жените, също искаме да си лягаме с красиви мъже за секса, а не да имаме пълния комплект "брак + деца"
Цитат
Една позната 7 години беше на "Е, когато сме готови, рано е" без някакво точно време, тя стана на 37 и накрая й писна и го напусна.
Ето и в съседство има такава тема.
Аз също увъртах 6 години и накрая го напуснах. Защото не исках брак и деца с него, но самата връзка не ми беше неприятна. Защо винаги се предполага, че жените искаме нещо сериозно, а мъжете се дърпат. В моя опит е точно обратното.
Бях много романтично настроена едно време и вярвах, че само лошите хора имат връзки за секс, ама то се оказа че било нормално. Joy
Много филми гледах

# 258
Ами след като нещо се е променило, според мен е редно да седнеш и да кажеш - така и така стана, положението е такова, така се чувствам, не съм готов/а за следващата стъпка в момента, но искам да сме заедно, ти какво ще решиш?
Точно така, Роки.
Това не са протоколни отношения, а открити, честни. Възможни са между хора, на които им стиска да бъдат такива. Отношенията след подобен разговор могат да приключат, но топлината към човека остава.

# 259
  • София
Аз съм с моя човек сега, точно защото си говорим за всичко. И с БМ бяхме така в добрите ни времена.

Мразя да чакам, да мисля и да усещам, да гадая по намеци за емоции, а отсреща да ми мълчат като риби или да ми се хилят и аз да искам обяснение и да изглеждам като истеричка, а всъщност искам нещо съвсем нормално.
Също така, моят опит сочи, че ако има хъката-мъката, има нещо скрито и то е нещо голямо и неприятно.

# 260
  • France
Явно Joy Да не говорим, че сексът не е лошо нещо. Въобще кой ви вкарва такива странни идеи в главата?

# 261
Комуникацията е важна – да. Но има значение и какво се казва и кореспонденцията между думи и действия. Защото има хора, които ще ти кажат каквото искаш да чуеш и пак ще си действат, както на тях им е угодно или решат. Усещанията за, че "всичко е ок" понякога са измамни. Успокояването на тревожен импулс работи, но до един момент.

# 262
  • София
А усещането, че "нещо не е ок"? Въпреки че разумът ми проверява всичко и всичко наистина е ок. Или това са моите бръмбари?

# 263
Може наистина да не е ок, може ти да го преувеличаваш (зависи от личните ти преживявания, характер, травми). Ако те кара през времето като сте заедно постоянно да се фрустрираш, тревожиш, напрягаш и не се изчиства през комуникация, без значение кое е истина или не, по-добре е да се "изведеш" от подобни отношения. Лично за мен. Може просто да не си пасвате.

# 264
И аз съм с такъв опит, в предишната си връзка постоянно бях на тръни
Толкова стрес беше и чак като си тръгнах го осъзнах

# 265
По мои няблюдения страшно много мъже са склонни да поддържат отношения с жена, която не искат за трайна партньорка от самото начало, но не им пречи да се наслаждават цялостно на секса и общуването с нея.

Едит: Поне от двама мъже в откровен разговор съм чувала, че не само че не им пречи това, че жената се инвестира емоционално, а те не - ами че и даже им усилва усещанията от секса с нея, щото видиш ли се чувства силно желан. Шокиращо е, но има такива хора

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 17:52 от Fiona Apple

# 266
По мои няблюдения страшно много мъже са склонни да поддържат отношения с жена, която не искат за трайна партньорка от самото начало, но не им пречи да се наслаждават цялостно на секса и общуването с нея.
Подкрепям и споделям същото.
Има доста хитрушковци.

# 267
  • Далечният изток
То това не е продиктувано от хитрост. Искат разкрепостена жена в леглото, но собствената им съпруга и майка на децата им да не е такава...
Ако някой иска само да спи с теб и нищо повече, ясно ти показва - ставаш само за леглото и нищо повече.

# 268
  • София
Има, ама става "хитрата сврака с двата крака". Примерно, идват празници. Преди няколко години имах такива едни неопределени отношения, съответно - без уговорки за празниците, нали. И аз се организирах с едни приятели на Нова Година в Солун. Ами много кофти му стана...

# 269
Нямах това предвид, Аида.
Напротив – мъжете искат и разкрепостена жена до тях – даже се кефят.
Друго ги спира – отговорностите. Много мъже се плашат от отговорностите в една връзка. Избягват ги всячески.

Общи условия

Активация на акаунт