Трябва ли мъжът да е послушен?

• 3 016
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Мъжът може да е непослушен, но когато жена му разреши.

Според мен жените и мъжете имат различно разбиране за алфа, бета, гама и тн мъже. Simple Smile

Абсолютно! Мъжете понякога се изумяват защо и какво му харесваме на тоя или оня. Или какво разнообразие има в женските представи за "красив мъж". От тяхна гледна точка нещата са доста прости - ако е млада, стройна и не е тотален орел в лицето (последното не е и толкова важно) - значи е супер! Ако е и изявена красавица с провокативно излъчване и тесни дрешки - ТОП!!! Отделно от външността те често не схващат, че между нас, жените, не съществува такава алфа-омега йерархия, нито такава конкуренция, които при тях идват чисто биологично. Но тук вече отиваме към съседната тема за разликите в мисленето.

# 31
Не знам защо винаги тази дума се свързва с ракията и салатата, но да, отнася се и за този типаж. Обикновено винаги има кой да извършва въпросните действия за доставяне на ракията и нарязване на салатата.
Говоря обаче за тези мъже с по твърд характер, с лидерски качества и жената ако не да ги слуша, се съобразява с тях. Докато смачканите послушни мъже , обикновено постигнато от майките им или си остават мамини синчета, или сменят майката с жена, но последната рядко е доволна от това положение.

# 32
Да!
И да маха дружелюбно с опашка!
И, когато му кажеш "седни", да сяда.
Истината е, че послушен мъж ми харесва, само когато той го иска.
Иначе аз, ако искам ще си взема куче.
Но то сигурно ще е най-свободното куче на света. Joy

# 33
Флип, като цяло с повечето ти мнения по темите съм тотално съгласна.
Но тук за мъжете и кое им е топ за жените, не е баш така.
Мъжете с малко повече вкус и акъл не се впечатляват от тесни дрешки и много, много държат жената поне в лице да е хубавка. Мъжете не гледат толкова младост, перфектно тяло, но в личице много ги кефи да са хубави жените.
И друго – дори и най-голяма красавица, ако кълве като орел за всичко и е тъповата, също бързо им губи интереса.
Алфата не знам защо се свързва със свалячество. Всъщност означава силен характер, устойчивост, харизматичност, да умее да въвлича и комуникира с всякакъв тип хора, значи достатъчно емоционално интелигентен без да е надут задник. Такива мъже създават респект и авторитетност дори само с присъствие. Те не се налагат с нахалство, пари, вещи, те са естествени лидери и се усеща присътвието и авторитета им и само с присъствие, без да са си отворили още устата. Не целят да изпъкват, да се доказват на други мъже или жени, да са популярни/вървежни. Обикновено са хора със стабилна ценностна система и не се влияят от чужди мнения и обществени нагласи.

# 34
Абсолютно НЕ.
Мъжът трябва да може да води, т.е. да взема решения, съобразени с всички, да носи отговорност, да се грижи за всички и всичко. Да знае къде иска да отиде и да може да те заведе там. Щот аз всичко това си го правя сама, ама някак е хубаво споделеността.
Искам да срещна поне веднъж в живота си мъж, който е повече мъж от мен. Уви, за 37г не съм

# 35
  • Пловдив
Както казват рускините....един мъж трябва да е съвсем малко по симпатичен от едно прасе

PS. Една рускиня отивала да си купи хляб. По пътя в една локва видяла да лежи мъж.
Рекла си:
- Малко е мърляв, ама като го изкъпя ще стане. Мъж е все пак. На връщане ще го прибера.
Купила хляб. Тръгнала към къщи и що да види на пътя - мъжът вече го нямало. Ядосала се жената и занареждала.
- Ама съм и аз, сякаш от три месеца хляб на съм виждала…

# 36
  • София
Майтап, ама за рускините мъжете са в недостиг още от Втората световна насам, статистически факт Simple Smile Та хем са на принципа "всеки става, мъж да е", хем хич не им цепят басма - докопат ли го, спукана му е работата, а ако имат и маминка, направо го отписвайте!

Флип, като цяло с повечето ти мнения по темите съм тотално съгласна.
Мъжете с малко повече вкус и акъл не се впечатляват от тесни дрешки и много, много държат жената поне в лице да е хубавка. Мъжете не гледат толкова младост, перфектно тяло, но в личице много ги кефи да са хубави жените.

Бази, не съм толкова сигурна колко важи за всички мъже. През годините съм питала много мъже, ей така от интерес - лице или фигура са им по-водещи на пръв поглед, колкото да определят степента на "сексапил" на жената, което те правят автоматизирано, винаги и с всяка, просто така им работят мозъците. Чувала съм и двата отговора, но по-често "първо фигурата". Естествено, вече като дойде въпрос за дългосрочно и интимно общуване, и двете са важни, но там вече лъсва индивидуалната страна. Някои си ги привлича определен тип, дори да е извън стандартите за женска красота. Или глас, или маниер,  нещо подобно. Някои си харесват жени, дето напомнят на скъпата им мама например Grinning В лице много повече лъсват индивидуалните предпочитания, във фигурата са по-стандартни. Естествено, някои мъже харесват по-пищни, че и много пищни жени, но и там се търси специфична пропорция, която им включва еволюционните сигнали просто. Шишкав корем, изгърбеност, гадна кожа (защото се свързва с венерически болести), поопадала коса/вежди ги отблъскват автоматично, освен ако не са някакви повредени типове, просто защото говорят на ниво "размножение" - здраве и фертилност. А любовта и радостта от общуването вече са ментално-духовна категория и съвсем не зависят толкова от външния вид, просто за него ставаше дума. Аз не го надценявам. В щастливите дългосрочни връзки връзки външността не играе съществено значение. И най-невероятната красавица ще писне на всеки мъж, ако между тях няма нищо друго.

# 37
Не, защото много бързо ще ми омръзне.  Но, границата е тънка, ако и не е съгласен с повечето ми решения.
Тааа...трудно е с теб, както вика мъжа ми, ама и без теб не мога.
Нагодил се е човека, но пак си прави каквото реши.

# 38
По мое скромно мнение, няма такова животно като "послушен мъж". Има мъже, които уж си траят, слушат, не вдигат тон, правят някои неща, както им е казала жена им. И в същото време са доста подли - лъжат, крият пари, може и имоти, имат скъпо хоби задължително навън, паралелни връзки и прочие "бунтовна дейност",
Начи, като почнат с това “мъж без собствено мнение”…- ми не ти трябва собственото му мнение, както сама споделяш в примерите си.
Не съм съгласна, че щом аз вземам генералните решения, всичко се пише на мен. Нарича се разпределение на задължения и отговорности.
Неслучайно бабите ни казваха - “гледай да се води”.

# 39
Има и една друга приказка – ни се води, ни се кара.

# 40
Колкото и да е послушен мъжа, вика ли ми "моята", ставам рязко непослушна.

Среден ръст жени: 164 см, среден ръст мъже : 174 см.

# 41
  • София
Нито харесвам послушни мъже, нито налагащи се. Предпочитам зрели и разумни, с които може съвместно да се взимат решения.

Иначе за мен алфа мъжът е отговорен, готов да поеме инциативата и да се погрижи за добруването на семейството си. Лидер, не "шеф". Не знам защо, но обикновено в контекста, в който се споменават буквите от гръцката азбука, алфа звучи като някакъв примат, който шумно се бие в гърдите и издава маймунски звуци.

Иначе що се отнася до жени, аз харесвам големи гърди, и изобщо женствени извивки (сочно дупе, тънко кръстче) Joy Мъже с предпочитания всякакви, и фенове на големи, и на малки гърди съм срещала, единствено май тези жени, които хич нямат, не се харесват. Но дори и по-рядко, сигурно и те си имат фенове.

# 42
Темата ме подсеща за ей това:
Когато една жена пита мъжа си за неговото мнение, тя всъщност иска да чуе своето мнение, но изречено с басов глас.

# 43
Имам въпрос . Правите ремонт на жилището. По кои въпроси относно ремонта има право на мнение алфа мъжът.

# 44
Не, трябва да е разбран. Това важи и за жената. Сядат, обсъждат, вземат общо решение. Веднъж единия отстъпва, следващия път другия.

Общи условия

Активация на акаунт