Трябва ли мъжът да е послушен?

• 3 014
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Манди, не е задължително да е свързано с пестене.
Има хора с желание да си изпипат нещата. Колкото пъти майстор е правил нещо, толкова после сме преправяли след него. Самозванци и калпави майстори бол. Виж, за строежи си имаме любим, който е със златни ръце, но чак да строим и да сменяме плочки не се наемаме. Но на двамата ни е страст сами да ремонтираме и сме перфекционисти. Родителите ни също бяха така навремето, даже се събираха компания приятели, жените вадеха някакви некермани и си правеха всичко сами като по снимките. Сега пък в интернет има безкрайно вдъхновение. И удовлетворението после е огромно. Пък и вече се работи лесно с материалите, особено с качествените, а мебелите винаги си ги сглобяват мебелистите лично, поне себеуважаващите се. Даже понякога забравям, че много хора не умеят и им се чудя на калпавия паркет или на кривите стени. Сега, ако не може човек или не му се занимава, е друг въпрос.

# 61
Аз съм боядисвала и шпакловала от липса на пари. Бива, да, изпипах си го като за мен си. Отне ми тооолкова много време и нерви, че не виждам смисъл. Ама няма и проблем и да не стане, де, какво като не е боядисано добре. Обаче непрофесионалисти да лепят плочки, да сменят ел инсталации, да се правят на дърводелци, да правят комини и покриви… просто съм виждала такива щети от самозванци, които всичко си разбират и “кво толкова”, то направо е опасно.

# 62
  • София
Да, зависи какво се прави.
Специално за интериорните ремонти писах аз - измазване, шпакловане, латекс, паркет, корнизи, рамки на врати, ей такива неща. Сглобяване на дребни мебели също.
Дограми, плочки, комини и камини са си за професионалисти, така е.

П.п. шпакловка и боя на стая ни отнемат 1,5 дни със съхненето и почистването. "Майстор" последно се мота преди години за същото 5 дни и после стана на шупли.
Ама трябва на човек да му харесва, иначе да го прави от зор или не му се получава добре не е ок и е в пъти по-добре да плати на друг да го свърши.

# 63
Ама защо ми е послушен мъж? Аз не слушам, а отговарям, функционирам на кафе и сарказъм, лицето ми е със субтитри и имам поне 18 различни персонажа. Не съм създадена за послушен мъж.

Общи условия

Активация на акаунт