Липса на емоционална интелигентност

• 4 875
  • 100
  •   1
Отговори
# 30
Това е ужасно досадно. Прилича на приучаване на малко дете да ходи на гърне.
По-лесно е да си намерите човек, който отговаря на изискванията ви, ако има такъв де.
А и на него ще му писне, вечно сбъркал и го обучават на ЕИ.

# 31
Писах, че не става въпрос за битовизми.

И, не, не искам никого нито да променям, нито да превъзпитавам. Човекът сам си дава сметка, че се отнася несериозно към важните неща в живота и иска това да се промени, като от мен очаква помощ.
Но аз, освен да напомням по 40 пъти на ден, друго не мога да направя, а накрая ми казва Ми не знаех, че е толкова важно, забравих.
Подхващаме разговора отначало, стигаме до обещанията, исканията за помощ и така се въртим в кръг. Да, прави някакви неща в правилната посока, но пак стигаме до добрите намерения и лошите изпълнения.

Затова и търся помощ от вас има ли нещо реално, което може да се направи.

Пак никаква конкретика.
Назад писах и се отнася същото и за здравословен проблем, щом е налице.
Насила хубост не става.
Стига сте досаждала на човека.
Ако нещо пък не ви харесва, приключвайте.
И защо вие трябва да му помагате? Той сам да си помогне. Едва ли е на пет годинки.Все някой явно му е длъжен явно, но има и такива хора.
Явно го играете Спасителка. Ще ви изяде главата този синдром. Много глави е изяла.
Човека осъзнава, че е несериозен, но не прави нищо. Това значи, че не иска да прави нищо.

# 32
Това, което написа ми навява асоциация с лошата учителка, която говори, обяснява, изисква, а отсреща стои един незрял, неуравновесен и непорасъл ученик, на който всичко, което хрърчи се яде.
Тоест незрял и несериозен индивид, който дори не желае да чуе, какво се очаква от него.
Загубена кауза..в която освен нерви и неудовлитвореност друго няма да получите.
Да влагаш в такъв човек и да си скъсаш нервите е най- голямата грешка и загуба на време.

# 33
От написаното - няма как. Изчакваш животът му да е застрашен, за да се усети, и тогава почваш да ковеш, ако изобщо си наоколо.

# 34
  • Далечният изток
Защо си го причинявате, бе хора?!
Да променяш възрастен човек да се държи като теб и да живее по "правилния начин", тоест - твоя начин и твоя живот?! Защо?!

# 35
  • София
Оффф, много изтощително това, ужас!
Не знам защо въобще имаш очаквания от подобен, след първите няколко пъти кое не разбра?
И това си е обикновен гьонсуратлък, не липса на емоции.

# 36
Ох, ама кажи поне за какво става дума?? Това не го схващам в контекста на емоционалната интелигентност. “Отнася се несериозно към важните неща”, “забравя”, не знае, че ти е важно, иска да прави нещата правилно ….

Каквито и примери да даде, те са извадени от контекста на отношенията им, дори да са в контекста на темата и биха се тълкували “на парче”.
В случая липсата на емоционална интелигентност се изразява в невъзможност да филтрира важно от недотам важно и маловажно за партньора, нежелание/неумение за ефективна комуникация и базови разминавания в нагласите за съвместния живот.

# 37
Ох, ама кажи поне за какво става дума?? Това не го схващам в контекста на емоционалната интелигентност. “Отнася се несериозно към важните неща”, “забравя”, не знае, че ти е важно, иска да прави нещата правилно ….

Каквито и примери да даде, те са извадени от контекста на отношенията им, дори да са в контекста на темата и биха се тълкували “на парче”.
В случая липсата на емоционална интелигентност се изразява в невъзможност да филтрира важно от недотам важно и маловажно за партньора, нежелание/неумение за ефективна комуникация и базови разминавания в нагласите за съвместния живот.
Какво, какво? Тя ако даде ще е на парче, извадено от контекста на тяхната връзка, но пък на теб от двата ѝ несвързани и неконкретни поста ти става ясно, че имат базови разминавания в нагласите за съвместния им живот? И той не желае/не умее да комуникира?
Ми той може да ѝ е баща и изобщо да не живеят съвместно.

# 38
Може. Може да е всеки, с когото е в близки отношения.

# 39
Може. Може да е всеки, с когото е в близки отношения.
Но това ти си го проектираш. Няма нито едно твърдение написано от нея, което да говори за това, което ти пишеш. Защо той да е емоционално незрял понеже не прави неща по правилния за нея начин? Защо забравя неща, които тя му казва 40 пъти, те били особено важни за неговия живот, но той не разбира, че били важни за нея?
Да ме извинява авторката, но в мен се зароди дълбокото съмнение, че тя вече няма да даде примери, защото от тях ще се разбере, че не говори за емоционална неинтелигентност, а съвсем друго нещо. Ако на него му обяснява така, както на нас е допустимо да нямаме “чуваемост”.

# 40
Не го проектирам, боравя с информацията, която е предоставила. Ти на практика как си ги представяш нещата - разпити на пациентите/клиентите до откат, и чак тогава почваме с тълкуванията? Гаранция, че се предоставя пълна и точна информация никога няма и не може да има.
Ако не си наясно какво е емоционална интелигентност, може да се ограмотиш, преди да продължиш с атаките в изискване на конкретиката.

# 41
Не го проектирам, боравя с информацията, която е предоставила. Ти на практика как си ги представяш нещата - разпити на пациентите/клиентите до откат, и чак тогава почваме с тълкуванията? Гаранция, че се предоставя пълна и точна информация никога няма и не може да има.
Ако не си наясно какво е емоционална интелигентност, може да се ограмотиш, преди да продължиш с атаките в изискване на конкретиката.
Веднъж една жена в този форум ми каза, че баш на нея не трябвало да ѝ казвам какво да прави. Мисля да ѝ отвърна със същото.
Определено много манипулативно и подло от твоя страна да говориш, само на мен, че изисквам конкретика и да ми вменяваш, че атакувам. Не боравиш с никакви факти в момента, защото такива няма.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 21:22 от Di Soleil

# 42
  • София
Изобщо не е важно конкретното нещо, защото днес е това, след 5 месеца ще се появи друг проблем, с който трябва да се справим, а пътят ще е същият. Не искам да водя битка в случая.
Искам да знам има ли вариант да се промени генерално това.
Защото неговото бездействие на мен физически не ми влияе, но влияе на взаимоотношенията, на това, че не подхожда с отговорност и сериозност и завършва с Не знаех, че това ще те нарани, при положение, че 2 месеца дъвчем едно и също.

# 43
Дори да има варианти, без примери трудно ще се подберат подходите. Животът не е особено сложен, но не е и чак толкова прост, че да има универсално решение за 500 комбинации от обстоятелства.

# 44
  • София
Мижав интерес показва, не разбирам и от втория път кое не ти е ясно.
Фундаментално опитомяване няма да се случи. Насаждане на чувства и емоции още по- малко.

Общи условия

Активация на акаунт