Въпрос към жените, чиито съпрузи пият. Кое е нормално и кое вече е проблем?

• 5 784
  • 149
  •   1
Отговори
# 120
И моя мъж си купува бира с касите, сигурно и за него така говорят касиерките. Била съм на Oktoberfest, той продължава 16 дни в годината. Статистиката е ясна: в Германия се пие 88 литра/годишно на глава от населението, в България e 72-74 литра. За малка държава мисля, че добре се представяме.
Колкото и да не ти се иска да пиеш 1-2 бири всяка вечер си е жив алкохолизъм.

# 121
Тоест ти току-що призна, че мъжът ти е алкохолик?!
И не ми обяснявай как две каси бира ги пие половин година. Да не изплискваме чак толкова легена...
И следващият ми въпрос - щом смяташ мъжът си за алкохолик защо си още с него?
Много взаимоизключващи се неща, които ме напушват на смях честно...

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 00:27 от Arielle

# 122
Ние вкъщи също имаме цял шкаф с различни алкохоли и две големи дамаджани с домашна ракия. Някои са купувани, някои са ни подарени. Стоят си от години и почти не са пипнати, отваряме по някоя бутилка по празници и други специални поводи. В момента в хладилника имам две кенчета бира, последните от стек купен преди два или три месеца. Представяш ли си, хората могат да имат алкохол вкъщи и да не го изпият на момента. Това е нормалното.

Наличието на алкохол в дома и купуването на едро не прави никого алкохолик. Говорим за битов алкохолизъм, т.е. консумацията на 1-2 питиета всеки ден. Не е див, но си е алкохолизъм.

# 123
Точно така - хората си купуват промишлени количества алкохол, за да си го складират докато не му изтече срокът на годност, изветрее и не го използват за почистване на тоалетната.
Като ги пишете тия глупости поне четете ли ги после?!

# 124
Срок на годност на алкохол? И как ще изветрее запечатана бутилка? Joy Joy Joy

За хората които колекционират вина и други алкохоли, и ги пазят с десетилетия не си ли чувала? Сигурно всичките са изветрели.

# 125
Срок на годност на алкохол? И как ще изветрее запечатана бутилка? Joy Joy Joy

За хората които колекционират вина и други алкохоли, и ги пазят с десетилетия не си ли чувала? Сигурно всичките са изветрели.

Аз не говоря за колекционери, а за съвсем нормални хора "складиращи" всякакъв вид алкохол.
Обикновено във всеки един такъв "шкаф" всички бутилки са отворени. Някои от тях вероятно изветрели - това пак не са шкафове на алкохолици. Знам, знам много ви сърби да го напишете.

# 126
Приятелят на сестра ми колекционира алкохол, има ужасно много редки бутилки.
Седят си пълни, само като има гости черпи Grinning

# 127
Приятелят на сестра ми колекционира алкохол, има ужасно много редки бутилки.
Седят си пълни, само като има гости черпи Grinning

Абе алкохолици бе... Нямам думи! SatisfiedSatisfied

# 128
DiSoleil, работила съм почти 10 години в магазини за хранителни стоки в Германия. Точно на мен не ми обяснявай колко "не пият" германците. Купуват си по няколко каси бира и то само за уикенда (за през седмицата няма да коментирам) щото по-евтино нали да не се набутват да плащат за ресторанти. Не пиели били германците..  боже, боже ..
На Октоберфест била ли си?
Жив германец няма да видиш там "щото много скъпо".
Всичко живо пие бири по домашно и никой не се обяснява на другия какъв алкохолик бил....

И аз живея в Германия последните 12 години, но първо, изключително рядко съм виждала да се купува бира с по няколко каси. Второ, нито пък мога да кажа, че това би било консумацията за уикенд, още по-малко пък всеки уикенд. От твоите коментари и друг път съм оставала с впечатление, че твоята среда далеч не клони към средно статистическите германци, та направо ти се чудя на самочувствието и така огромното желание да генерализираш и да се изказваш като по-германка от германците. А за Октобърфест какво те стяга чепикът? Там всичко живо пие, местни и туристи, но това са 16 дни в годината, а не е ежедневие.

# 129
Тоест ти току-що призна, че мъжът ти е алкохолик?!
И не ми обяснявай как две каси бира ги пие половин година. Да не изплискваме чак толкова легена...
И следващият ми въпрос - щом смяташ мъжът си за алкохолик защо си още с него?
Много взаимоизключващи се неща, които ме напушват на смях честно...
Ариел изключително ме забавляваш. Току ща признах, че мъжът ми купува бирата с каси и предположих, че и касиерките говорят така за него. От там нататък: колко време ги пие, дали ги пие уикенда, защо аз съм с него, за какъв аз го смятам, какво точно да не ти обяснявам са чисти спекулации и фантазии. Всички разбрахме, че имаш теза и не знаеш как да я защитиш по друг начин освен, че си била касиерка 10 години и си виждала как купуват бира.
И да, имаме шкаф с алкохол, в който повечето бутилки не са отворени. Даже ей сега донесе някакво уиски, а той твърд алкохол не пие.

# 130
Lady_Gorgeus айде да не бъркаме двете понятия аз съм работила на каса и знам какво ми е минавало ежедневно през ръцете.
Хайде да не се изказваш така все едно лично си виждала как се купува бира и друг вид алкохол.от позицията на продавач.
Не, не знаете. Много ви иска - ама издишате. Чули били, чели били, някой им бил казал...  Хахаха

Да, германците обичат все още бира. Ама си я пият вкъщи, за по-евтинко и сигурно я пият заедно с жените си вместо да се обвиняват взаимно кой бил алкохолик.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 10:11 от Arielle

# 131
  • София
Да пиеш 1-2 чаши бира всеки ден след работа е съвсем различно от чаша бира или вино отвреме-навреме. И да, първото е алкохолизъм. Второто е нормално, когато не е ежедневно,а по повод.
Аналогично е и да се напиваш по всеки повод, което също е несравнимо с това да пиеш 1 чаша в компания, когато не се събираш с тази компания всеки ден.
Това с двете бири всяка вечер реално отнема време от истинския живот. Явно е някакъв заместител на нещо.

# 132
Ако пие много, какъвто и да е иначе, губи смисъл и значение. За съжаление алкохолът е порок, който действа зле не само на здравето на пиещия, но и на тези около него.

# 133
Знаете ли кое най-много ме дразни в цялата тази тема - че се сравняват круши с ябълки.
Че се сравняват 1-2 бири след работа с пиене до несвяст (всеки ден).
Ей това ми бърка в здравето. Първият може да спре, вторият обаче ще се налива докато не умре.
И вие слагате знак за равенство между двете?!?!

# 134
Чакай малко. Една-две бири след работа ежедневно пиене ли значи?

Общи условия

Активация на акаунт