Въпрос към жените, чиито съпрузи пият. Кое е нормално и кое вече е проблем?

• 5 784
  • 149
  •   1
Отговори
# 105
Не смятам, че някой някъде си вре носа. Просто хората, които сме имали досег с последствията от алкохола, ни напряга омаловажаването на т.нар. "пийване" . И за баща ми съм чувала: Какво толкова, пийва си човека. А на нас ни съсипа детството.
Просто ми се иска обществото да не е толкова толерантно и снизходително към алкохола.

# 106
Когато е лично да, но да отида да обясня на колежка (например) колко е дебела и, че трябва да спре да пие, пуши и плюска няма да прозвучи добре, нали?
В качеството си на каква ще й давам наклон???

# 107
  • София
Това няма общо с алкохола.
Нищой не е застрахован от тежки здравословни проблеми. Има много други фактори - наследствени болести, лоши гени, съдба, злополука и т.н.

Е, е? Тогава как разбраха, че при другите е от една чаша вино?

# 108
Значи да кажа още нещо за кофеина, тъй като от моите 3-4 кафета на ден лежах миналия месец в болница и ми вливаха кръв поради екстремно нисък хемоглобин :p (съчетание от много кафе и бременност)
Не знаех, че спирало усвояването на желязото и сега съм с тотална забрана за кафе.

Иначе, честно казано и аз не вярвам в ползата от твърдия алкохола за здравето, особено че биел бактерии си е мит, те бактериите са супер устойчиви и преди да убиеш тях че си убиеш клетките.

Бирата е полезна заради бирената мая, тя сама по себе си е хубаво нещо и има много витамини, та ако се пие умерено , алкохолното съдържание не е много.

И вярно е, че ако човек е предразположен към зависимости се почва от 1-2-3 , литър бира на ден и се получава градация.

Зависимост бих нарекла ежедневно пиене , ако човек не може без него, нервен е или пък кисел докато не пийне.

# 109
Има и друг проблем
Майка минзнаеше, че ако напусне баща ми, той без нея няма да се оправи , най- вероятно ще умре, и се чувстваше длъжна да му помага....
То стане ли вече такова състояние на хипер неадекватност човека не е способен да се опази сам себе си (като при Злодеида)
Трудно е да вземеш такова решение .
Особено ако не е агресивен и когато не пие е добър човек , все едно раздвоение на личността

Трудно е да се вземе такова решение, но за да се избегне децата да виждат и после да повтарят това поведение, колкото по-рано, толкова по-добре. Децата са на първо място, колкото и да ти е жал, че е добър

# 110
  • Пловдив
Напротив. Зависимостта към кафе също е опасна. Единствената разлика е, че при прекаляване с него може да вдигнеш кръвното или да ти прилошее, но не съм чувала препили с кафе да се колят по кафенетата или да причиняват катастрофи с други жертви
Иначе пак може да виснеш на ръцете на близките си с някой инфаркт или инсулт.
Обаче... дозата чисто кафе, която може да повлияе, е 200+ мл дневно. Не познавам никой, който пие такива количества.

Бира под 200 мл ще има същият ефект на здравето като чашата кафе, но не знам пиеш да пие под 200 мл.
Ние. С мъжа ми си делим едно кенче. Редовно, ама половин кенче колко е?!?!?!?

# 111
  • София
Ариел, какъв нос, че и навсякъде!?
Пиша в 10-тина теми и имам достатъчно свободно време.
Като ти преча, подминавай.
Не помня да съм казала на някого да пие или не. И също не ми пука кой и как си вреди.
Лежа си, пиша си. Не е забранено.

# 112
Много драматизации на тема чаша бира или вино от време на време. Очевидно в тази тема не става въпрос за това.

# 113
  • София
Ариел, какъв нос, че и навсякъде!?
Пиша в 10-тина теми и имам достатъчно свободно време.
Като ти преча, подминавай.
Не помня да съм казала на някого да пие или не. И също не ми пука кой и как си вреди.
Лежа си, пиша си. Не е забранено.
Какво се обясняваш пък и ти.
Разрешение няма нужда да искаш, за да пишеш.
И обяснения да даваш.

# 114
Много драматизации на тема чаша бира или вино от време на време. Очевидно в тази тема не става въпрос за това.

То е ясно, че проблема е друг. И на мен ми стана ясно това.
Къде обаче ги стяга чепика не казват ...

# 115
Бира и вино от време на време не са обсъждани тук. Обсъжда се ежедневното пиене на алкохол. От време на време всички пием.

# 116
Бира и вино от време на време не са обсъждани тук. Обсъжда се ежедневното пиене на алкохол. От време на време всички пием.

А, не, не така. Обсъжда се и пиенето на една-две бири след работа като "див алкохолизъм".
Живея в Германия, значи 99% от германците са алкохолици, а в България направо да заровиме половината население с традициите да се вари ракия или да се прави домашно вино.
Гърците и те са алкохолици с тяхното узо и друг вид спиртен алкохол.
Абе големи отрепки не ми се говори...

# 117
2 бири са 1 литър (или 660 мл ако пие малки), ако пие всеки ден без изключение са 30 л на месец; ако има дни в които не пие то пък ще има такива, в които ще изпива 3 или 4 бири. 30 литра е резервоара на един Смарт. Това дали е нормално?
Консумацията на бира в Германия средногодишно е около 80-90 литра, годишно! Това е някъде половин вана и е далеч от две бири на вечер. Сега аз германец да пие всяка вечер по 1 литър бира не съм виждала, може би през почивните дни, щото те искат да си ляган рано, да работят от рано, пък и на бюджета ще се отрази, обаче българи да пият по двулитрова бира съм виждала, 1 литър ако са пили 150 грама ракия преди това.
Да пиеш по 1-2 бири всяка вечер е далеч от нормалното и води след себе си много здравословни проблеми. Да тръгнем от това, че бирата е диуретик - колкото повече, толкова повече течности губиш; калорична; увеличава се риска от увреждане на нервната система, черен дроб, деменция, рак, диабет. … и да, според Робърт-Кох-Института има понятие като „рисково беден алкохолизъм“ (алкохолизъм с нисък риск, защото няма безрисков алкохолизъм)  и този рисково беден алкохолизъм е 0,5-0,6 л бира на ден за мъжете и 0,25-0,3 л за жените, като не трябва да се пие 5 дни подред или да има минимум 2 дни/седмично, в които нищо не се пие.

# 118
  • София
2 бири са 1 литър (или 660 мл ако пие малки), ако пие всеки ден без изключение са 30 л на месец; ако има дни в които не пие то пък ще има такива, в които ще изпива 3 или 4 бири. 30 литра е резервоара на един Смарт. Това дали е нормално?
Консумацията на бира в Германия средногодишно е около 80-90 литра, годишно! Това е някъде половин вана и е далеч от две бири на вечер. Сега аз германец да пие всяка вечер по 1 литър бира не съм виждала, може би през почивните дни, щото те искат да си ляган рано, да работят от рано, пък и на бюджета ще се отрази, обаче българи да пият по двулитрова бира съм виждала, 1 литър ако са пили 150 грама ракия преди това.
Да пиеш по 1-2 бири всяка вечер е далеч от нормалното и води след себе си много здравословни проблеми. Да тръгнем от това, че бирата е диуретик - колкото повече, толкова повече течности губиш; калорична; увеличава се риска от увреждане на нервната система, черен дроб, деменция, рак, диабет. … и да, според Робърт-Кох-Института има понятие като „рисково беден алкохолизъм“ (алкохолизъм с нисък риск, защото няма безрисков алкохолизъм)  и този рисково беден алкохолизъм е 0,5-0,6 л бира на ден за мъжете и 0,25-0,3 л за жените, като не трябва да се пие 5 дни подред или да има минимум 2 дни/седмично, в които нищо не се пие.
Съгласна съм напълно.
Чудесен пост, благодаря ти.

# 119
DiSoleil, работила съм почти 10 години в магазини за хранителни стоки в Германия. Точно на мен не ми обяснявай колко "не пият" германците. Купуват си по няколко каси бира и то само за уикенда (за през седмицата няма да коментирам) щото по-евтино нали да не се набутват да плащат за ресторанти. Не пиели били германците..  боже, боже ..
На Октоберфест била ли си?
Жив германец няма да видиш там "щото много скъпо".
Всичко живо пие бири по домашно и никой не се обяснява на другия какъв алкохолик бил....

Общи условия

Активация на акаунт