Въпрос към жените, чиито съпрузи пият. Кое е нормално и кое вече е проблем?

• 5 742
  • 149
  •   1
Отговори
# 15
Да бе бременна жена, преди раждане точно сега и е времето да превъзпитава и гони мъжа си!

# 16
За да спре, трябва да скъса с приятелите си и повече да не излиза с тях. Силно се съмнявам въпросният да се мотивира толкова силно, че да го направи. Той, ако имаше силна воля, нямаше да допусне да се напива.
И да обещае, ще е ден до пладне... Щом средата му е такава, рано или късно пак ще се повлече с тях.

# 17
За да спре, трябва да скъса с приятелите си и повече да не излиза с тях. Силно се съмнявам въпросният да се мотивира толкова силно, че да го направи. Той, ако имаше силна воля, нямаше да допусне да се напива.
И да обещае, ще е ден до пладне... Щом средата му е такава, рано или късно пак ще се повлече с тях.

Не да обещава. Ако се напие пак, край. Не знам кога е моментът. Може би, като се роди бебето, неадекватен, пиян татко да го дундурка? Не знам. Да расте дете с баща пияница? Не знам.

Знам за случай, когато подобен ултиматум за развод действа като студен душ.

# 18
  • Somewhere far away
Хубаво щеше да е ако не правите деца с някой , който очевидно има проблем. И този проблем не е от вчера. Едва ли е почнал да пие чак когато тя е забременяла, хайде стига - нека бъдем реални, тя със сигурност е усещала че има любов към чашката и много преди това!

# 19
Всеки ден пие ама какво и по колко? Излизането с приятели не би ми било проблем ако не е ежеседмично, а примерно веднъж в месеца, но всекидневно пиене вкъщи... Сори но и 50-100 гр. да са... Всеки ден...

# 20
Ама нека напише КОЛКО и КАКВО пие.
И тия напивания с приятели колко са чести. Значение има и колко изпива, че да се напие.

Някой мъж може да изпие много твърд алкохол и по никакъв начин да не му личи, друг "омеква" от 2 бири. Реално е въпрос на черен дроб. Но не означава, че първия няма проблеми с алкохола, а втория има.

# 21
  • Варна
Случаят за ултиматума и студения душ е по-скоро изключение. Ако отказването от алкохола беше толкова лесно, на тоя свят алкохолици нямаше да има.

# 22
  • Somewhere far away
Проблема не е дали и колко излиза с приятели- проблема е че се пие всеки ден.

# 23
Баща ми така започна, премина във всеки ден по много и понякога до неадекватност и стигна до всеки ден неадекватност.
Ако сам не смята това за лошо, значи според мен пробнозите не са добри, съжалявам.
Не е нормално човек с бъдещо дете и след студентска възраст така да се държи...

За съжаление не знам какво да те посъветвам.
Само самия човек може да се реши да спре, трябва да осъзнае проблема и в много случаи да иде на психолог ..

# 24
Омъжила си се за алкохолик, и си се сетила чак, когато си забременяла?

# 25
И по-лошо има. Познавам жена, която чака второ й мъжа и не изтрезнява. Изгониха от от 5-6 работни места за една година и му взеха книжката. Не може да разчита за абсолютно нищо на него, но ще имат второ дете. Обичала го, а ми звъни по нощите да говоря с него и да съм го вразумяла.

# 26
  • София
Проблемът не е какво и колко пие, а в ежедневното пиене.
Пък и не се кротва, че жена му може всеки момент да роди и трябва да е адекватен поне до болницата да я заведе,
Явно вече е толкова затънал, че нищо друго не го вълнува, освен пиенето с други такива като него.

# 27
  • София
Авторката пусна тема и изчезна. Май въобще няма смисъл да се пише.

# 28
  • София
Изобщо човек над тийн възраст да се прибира видимо пиян означава, че няма нито чувство за мярка, нито за лично достойнство. Не виждам как такъв човек може да спре да пие, но това едва ли е от днес и ми е чудно как авторката изобщо се е събрал с подобно създание.

# 29
...когато видя пиян човек до неузнаваемост си казвам ИЛ!
Извинете, може ли някой да ме светне какво ще рече "ИЛ" в случая?

Общи условия

Активация на акаунт