Номинации за най-голяма муня (тема 14)

• 20 052
  • 196
  •   1
Отговори
# 150
  • FRANCE
Да е свежа салатката Joy

# 151
Да стои свежа, докато се чуди как да я яде. Grinning
Репичките аз също ги ям цели със сол.

# 152
Извинявам се, но това е поднесено като за някакъв добитък😂

# 153
Някъде бях гледала подобно видео,даже самата салата така поднесена ,буквално нищо не е нарязано и беше доста скъпа. Ама хората плащат .

# 154
  • Street of Dreams
Да е свежа салатката Joy
Мога само да предполагам Grinning Да е по-хрупкава, като загриза домата или лука, примерно. На кого му трябват сол, олио, дресинг, като можем да гарнираме с три кубчета лед?
То само ледът да беше...няма едно нещо, дето не ме изумява в тази "салата" - от цялата маруля, до малката купа, в която са сложени.
Ако се чудите, това не е някакво fast food бистро, беше си скъпарски ресторант. Да речем, че не разбираме от автентични ливански привички.

# 155
Това да е би да е украса някаква? Алтернативно булетче.

# 156
Арабите така си ги ядат марулите, не на салата. Даже с един редовно се засичах на обяд в зеленчуковия магазин - аз си купувах за обяд някакъв плод, а той - маруля. Продавачката си го знаеше и му я  почистваше и изплакваше  вода. Човекът си късаше листо по листо и си хрупаше сладко, чак да ти се дояде.

# 157
Марулата, да. Морковите и репичките също. Ама този домат?! Да го заръфа като ябълка ли?!

# 158
  • Майничка
Да го пердаши с краставицата до пюриране, после подправя на вкус и ползва като сосче за останалото.

П.П. Впрочем, навремето в Париж имаше един ресторант "Нашите предци галите", вход 30€ и можеш да ядеш на корем. Там имаше едни кошници със сурови репи, репички, карфиол, марули, моркови ... миеш и хрупаш.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 19:15 от gargamela

# 159
OnDiNe_в крайна сметка изяде ли салатата и как?

# 160
  • Бургас
Охххх, не знам кой е мунята в случая - аз или малкият ми син!
Приготвила съм една голяма торба от Джъмбо с три якета, за да ги нося на химическо чистене. Но, така и не стигам до тази задача от доста време.
Синът ми, защо е решил, че тази чанта е с техни ( на него и батко му) неща и редовно си слага боксовите ръкавици, няколко броя и каската вътре при якетата ми !!!
Да ви казвам ли, каква смрад се носи от тези ръкавици и каска!? И съответно и якета???
Как да ги занеса сега, какво ли ще си помислят хората - тая е толкова вмирисана Simple Smile Simple Smile Simple Smile !!!
Сега ще ги проветрявам на терасата...дано се измиришат Simple Smile

# 161
  • Street of Dreams
OnDiNe_в крайна сметка изяде ли салатата и как?
Опитвам се да си спомня. Помня, че им поисках остър нож и ми донесоха, но едва ли съм я събрала в тази малка купа. Предполагам, че съм си рязала парченца и съм си хапвала с ръце, докато си топя хляба в хумуса, съвсем по ливански Grinning
Другото, което си опитвам да си спомня е дали беше салата от менюто, или не съм си харесала нищо и съм им казала да ме изненадат, а те са ме изненадали така, че до днес съм изненадана. Просто мозъкът ми още търси логика.

# 162
Направо не убихте с тази салата. Явно от там идва текста на група Хиподил за песента Грозна си като салата. "Грозна си като салата неразбъркана със лед...". И което е по-интересно аз тази песен нямаше да я знам, ако приятелите на синът ми не му бяха казали репликата. Живеем в чужбина и сред тийновете е модерно да търсят реплики на езика на чужденчетата. И той точно днес го беше чул това за първи път.

# 163
  • Street of Dreams
🤣🤣С Хиподил май сме ходили на един и същ ресторант.

# 164
  • Сливен
Не сте, не сте, Grinning Хиподил са яли "...салата, неразбъркана с оцет..." съвсем по нашенски Joy - такъв е текста
Ондин, ограмоти ни всички с тази салата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт