Термин Август 2026

• 7 602
  • 228
  •   3
Отговори
# 15
Около 7г.с. ложе да се види биещо сърчице.
Аз утре съм на преглед, за да видим сърдечна дейност, трябва да съм 6+5 утре и очаквам само де се види, без да го пусне дс го чуем. С дъщеря ми пак бях в същата седмица и ден, и само ми го показа, без да го пусне.

# 16
Момичета , аз съм в 5+4 гс и снощи изкървях . Веднага отидох до спешното в Надежда . Още не е минал първият ми преглед , който е за 17.12 . Видя се сакче., което отговаря точно на седмицата - вчера бше 5+3 , няма хематом , няма отлепване . Спряха ми клексана  и казаха три дни да лежа . Някоя от вас сблъсквала ли се е с кървене в толкова ранна седмица ? Много  съм притеснена.

# 17
Моя първи преглед мина. Както вече казах с тромбофилии съм, но засега ще съм само на аспирин, като преди да го започна имам друга терапия, точно за да не изкървя. Не знам, дали е възможно от клексан да е това кървене, имаш ли друга терапия? Иначе като цяло често се случва, повече почивка, ако е необходимо и друго мнение и стискам палци всичко да бъде наред.

# 18
Нямам тромбофилия, дори хематоложката каза , че не съм за терапия . Имунолажкята ми проф.Михайлова ми изписа Клексан след трансфер и каза да го продължа и при бременност .

# 19
И с двете ми успещни бременности съм имала кървене юебду 5 и 12 седмица. Като с пъреата доста пути между 5-7 се слупваше.  След 13г.с. вече спираше.

# 20
На мен ми е първа бременност след инвитро и доста се стресирах снощи 🫣 Благодаря за отговора , Алисс , подейства ми успокояващо , явно се случва .

# 21
Случва се!
Аз съшо пъреата бременност, чакана и изтрадана умирах от страх за всичко. Та каъо видях зацапване и щях да припадна (а не беше много), гас към болницата. Това се повтоти и потрери, през няколко дни ми зацапваше и всеки път всичко ми се свиваше. Една вечер, може би около 7-8г.с. цял съсирек, около монета от 2лв. имах. Пак отидох в болницата, там поредния дежурен, на който попаднах ми обясни, че най-вероятно всичко е заради 2рото бебе (бременността започна като двуплодна), защото много изостава. После с моята си АГ като комрнтирахме, ми обясни, че ако не е течение с алена кръв и болки обикновено няма страшно.
С втората бременност пак ми зацапваше между 5-6г.с., в продължение на няколко дни, тогава й се обадих да й кажа и се рязбрахме, ако се се ппяви пак да ида да ме види и да почивам.
Та случва се, не винаги е сигнал зс тррвога, ама то като видищ кръв, когато не трябва да е там, всичко ти се свива, разбирам те! Дано това да е било и пт тук нататък лека и безпроблемна!

# 22
И на мен с първата бременност ми зацапа в 8ма седмица, още го помня, тогава реших, че нещата са приключили.. Отидох на преглед с такава нагласа, а то даже ми показаха и сърдечна дейност 😅
Оказа се, че е нормално, но ми изписаха Утрог3стан.

# 23
Здравейте. И аз съм за август,поне така си го смятам за 17 август,но живот и здраве,ще е секцио и може да е на рождения ми ден 😅 Все още не съм ходила на лекар,имам час за сряда,а положителния тест е от този вторник. След над 2 години безуспешни опити най-после чудото се случи. Надявам се всичко да е наред,защото не съм пускала ЧХГ,само тест съм си правила,който беше с хубава втора видима черта. Проблема ми е,че имам вече едно дете,което е родено в 8 месец и нито един доктор не успя да открие причината,видяха само,че плацентата ми е тъмно кафява при раждането. Имах 3 кървенета за тези 8 месеца и през цялото време съм лежала,та сега имам много голям страх да не стане същото. Детето ми беше в кувьоз,на антибиотик и с почти спряло сърчице. Слава Богу го спасиха. Ще съм благодарна да ми кажете кога и какви изследвания се пускат в началото,за да не попадна пак на безотговорен лекар и да пропусне нещо 😔 Дори последно бях на лекар през август за второ мнение защо не се получава второто дете и жената ми каза да си пусна прогестерон на 3 ден след ову,вместо на 7 ден. Пуснах го и си беше в норма,но тя реши да ми изпише дуфастон. След като прочетох,че се прави на 7 ден не се върнах при нея. Сега съм се записала при нейна колежка,надявам се да не се обиди 😅

# 24
Габриела, добре дошла! Лека и до успешен финал! А тромбофилии дали сте изследвяли след бременността?
Аз днес си минах прегледа, всичко е наред (нищо, че бях вдигнала кръвно преди това от притеснение). Видв се и се пу сърчицето.
Направих фб група (скрита), защото там и момичетата от приложението фейа могат дс се включат и комуникацията е по-лесна. Ако някоя иска да се включи, нека ми пише на лично.

# 25
Габриела, добре дошла! Лека и до успешен финал! А тромбофилии дали сте изследвяли след бременността?
Аз днес си минах прегледа, всичко е наред (нищо, че бях вдигнала кръвно преди това от притеснение). Видв се и се пу сърчицето.
Направих фб група (скрита), защото там и момичетата от приложението фейа могат дс се включат и комуникацията е по-лесна. Ако някоя иска да се включи, нека ми пише на лично.

Забравих да допълня. Бях на имунолог преди 2 месеца,защото имах повишен ANA,което беше от 0-40 моето беше 102. Вече са в норма,но жената ми каза да си пусна изследване за тромбофилия и още нещо,но вече не си спомням. Имам отвреме на време болки в тялото като ревматизъм,даже лежах в болница и не откриха от какво са. Имам някакви съмнения за псориазис,защото като малка имах (така мисля),но нашите не ме заведоха на доктор и не е доказан. Колко струва изследването за тромбофилия?

# 26
Виж в сайта на сайта на Геника. Има различни пакети, включват ппвече или по-малко неща и цената варира.
 Аз преди 10+ години пусках, след като първата ми бтеменност завърши с аборт и АГто ме прати на изследвания, та изскочи заека и сега си знам терапията.

# 27
Здравейте и от мен. 🌸
Записвам се и аз с евентуален термин 20.08 (според менструалният ми календар) 🥰
2ра бременност, имам една девойка на почти 11 г., доста ентусиазирана, че ще става кака. 😁
За сметка на това аз все още съм леко в шок, защото не очаквах да стане от първия път, като се има предвид, че с каката ни отне 6 месеца. 😀

# 28
Дами,имате ли болки в корема и дали е нормално да имам режещи болки ниско долу? Имам и предменструални болки,но знам,че за тях е нормално все още да имаме,но ме притесняват режещите.

# 29
Дами,имате ли болки в корема и дали е нормално да имам режещи болки ниско долу? Имам и предменструални болки,но знам,че за тях е нормално все още да имаме,но ме притесняват режещите.

Ако са постоянни и нарастващи, мисля, че не е нормално.
Ако са на моменти не се притеснявай, имплантацията на ембриончето, подготовката на матката, хормонални промени.
Пробвай с топъл, не горещ, душ. Лежане на една страна. Би трябвало да облекчи. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт