Термин Август 2026

• 9 218
  • 285
  •   3
Отговори
# 240
И аз съм така от самото начало. Всъщност още преди да знам, че съм бременна, това беше първият ми симптом. И аз правя промивки с морска вода – помагат ми страшно много. Освен това сутрин правя и промивки с топла вода. Не съм питала лекар, но мисля, че по някакъв начин отпушват синусите.
При мен се върнаха отново киселините. Засега ги боря само с газирана вода и кисело мляко (поне на мен помага?!). Една приятелка ми беше препоръчала бианацид по време на бременност, но все още удържам фронта.

# 241
Минавам само да потвърдя, че явно изчезването на симптомите няма нищо общо с развитието на бременността. Гаденето ми спря в 8ма седмица, гърдите ми са меки от началото на 9та, а днес на прегледа (10та) всичко беше наред, даже върви с три дни напред. А в такъв филм се бях вкарала и какво ли не изчетох през последната седмица😁

# 242
Абсолютно няма връзка, аз също се бях изплашила, като ми изчезнаха всички симптоми изведнъж и няколко седмици нищо ми нямаше. После се връщат де, някои, други се променят.

Минавам само да потвърдя, че явно изчезването на симптомите няма нищо общо с развитието на бременността. Гаденето ми спря в 8ма седмица, гърдите ми са меки от началото на 9та, а днес на прегледа (10та) всичко беше наред, даже върви с три дни напред. А в такъв филм се бях вкарала и какво ли не изчетох през последната седмица😁

# 243
  • София
Аз пък април месец като чаках за абразио, бях с една мацка в стаята, също с мисед - тя все още имаше симптоми. Та да, никакво инфо не дават

# 244
Аз явно ще мина първия триместър почти без симптоми. Вече съм в 11 седмица, а не съм повърнала нито веднъж. Гаденето е много рядко, предимно сутрин от пастата за зъби. Единственият ми сигурен симптом е умората. Моя приятелка ме предупреждаваше, че първите месеци са кошмарни, а се оказа, че всичко е строго индивидуално и при някои мами може да минат доста спокойно и приятно.

# 245
Аз да се включа да кажа, че от вчера рано сутрин - пак съм в болницата с кървене.
Успокоението (ако изобщо е такова) е, че няма отлепяне и не това е причината за кървенето, НО плацентата се е образувала и закрепила изцяло върху канала, така че затова кървях. Пак вливат системи и положението е ок, не е ясно обаче кога ще ме изпишат 😐

Малко ми е притеснено за напред. Първото ми раждане беше нормално, без усложнения. Знам, че плацентата се вдига с течение на бременността, заради разпъването на тъканите, во колко голям е шансът при цялостно покрита шийка - да се вдигне достатъчно, че да нямам кървене, да не представлява риск за изхранването на бебето, и да избегна опцията цезарово (което знам си е задължително при плацента превия)? Някой с наблюдения или личен опит от предишна бременност?

Към мамите вече правили НИПТ - кой избрахте, за колко време стават резултатите и къде изпращат пробите ви?

# 246
Mamagar, и аз съм чела, че 90% от случаите на превия до 27ма седмица се изместват.
 За жалост и аз се сблъсках с няколко сериозни проблема и не знам дали нещата ще продължат при мен. Оказа се, че имам истмоцеле от предходното ми секцио, което доста усложнява развитието на бременността ми. В понеделник съм на преглед в друг град и нещата ще се решат..

# 247
  • София
Момичета, стискам палци и на двете ви за най-добър развой!❤️

# 248
MaMaGar , аз също бях в болница заради кървене миналата седмица . Оказа се , че и при мен е от плацентата , при залавянето си е спукала кръвоносен съд . Бебето е добре и се развива . Днес трябва да съм 12+1 . Вчера излезна  и пренаталния тест - всичко е наред , момченце е . При мен плацентата се е захванала ниско ,  не покрива канала , но тя тепърва ще се вдига нагоре . Стискам палци всичко  да е наред , знам колко е стресиращо  да видиш кръв .
Secret , силно се надявам да се намери решение .

# 249
Благодаря момичета, наистина и аз се надявам това да е временен проблем и в последствие да се саморазреши, но си имам едно притеснение.
Secret, стискам палци нещата да се наредят по най-добрия начин. Какво казват и препоръчват лекарите на този етап?

# 250
Стискам палци ,момичета, всичко да е наред. Аз се сещам в едно видео , което съм гледала от Сигридов, че истомецелето прави проблем при изключително нисък процент от бременностите, да речем 1 от 100 ми се върти из главата, дано всичко да е наред , Secret.
Моята плацента също е тръгнала да се формира ниско, и аз се надявам да се вдигне да следващия преглед.

# 251
  • София
На прегледа в коя седмица се вижда къде се е закрепила плацентата?

# 252
Стискам палци и при двете всичко да бъде наред! При мен по време на прегледа в понеделник (11+6) потвърдиха, че плацентата е горе (фундика?!) тоест ако всичко е наред, не би следвало да имам проблеми за нормално раждане. Аз вчера леко прокървих( за щастие еднократно) и ме обзе първоначална паника и бях готова да готова да тичам към спешното 😁 но се съвзех на време да осъзная, че кръвта беше розова (в 8ма седмица пак така имах еднократно) и звъннах да гинеколожката, която потвърди, че не е нищо страшно и да си сложа прогестерон. За сега съм добре, единствено се завърнаха отново с пълна сила мигренозните пристъпи… направо ми идва да си отрежа дясната страна на главата 🤪

# 253
Аз бях в 11+0 гс когато видя плацентата .

# 254
MaMaGar, стискам палци всичко да е наред и бързо да те изписват.
Аз пуснах пренатален към Cells4Life - Niptify.
Взеха ми кръвна 15ти сутринта, а резултатите излязоха на 22ри.
Ако искаш, ще ти изпратя снимка как изглеждат резултатите и какво изследват.

Аз имам друг страх. Вчера почина страшно близък за мен човек. В неделя ще е погребението. Абсолютно възможно е да не отида - никога няма да си го простя.
Но ме е страх как ще ми се отрази, честно казано.

Общи условия

Активация на акаунт