бременна съм в 29-та седмица и имам огромна нужда от подкрепата на вече родили жени, които да споделят само защо са толкова щастливи от това да бъдат майки. Може да звучи глупаво и странно, но откакто забременях, а и преди това непрекъснато слушам колко тежко и ужасно е всичко - няма да спиш, животът вече не ти принадлежи, ще плачеш често, много е трудно да си майка... и още, и още, и още. Покрай работата си в социалните мрежи следвам две български инфлуенсърки - майки на три деца, които уж под формата на майтап непрекъснато пускат видеа колко е тежко и трудно всичко. Прави ми впечатление, че обикновено коментарите, а и тук във форума са - ауу, да, а с моето 10 месеца не спах, не ядох, не се изкъпах... Има обаче и коментари, че непрекъснатото споделяне на негативното около майчинството кара понякога хората да се отказват от това да имат деца. Наясно съм какво предстои, имам много добра представа за промените, но ми липсва балансът.
Та след тези дълги встъпителни думи, моля ви, споделете само какво ви прави толкова щастливи, че всичко друго губи значение. Кои са миговете, които ви карат не да плачете, а да се усмихвате и да сте сигурни, че детенцето/децата са най-хубавото нещо. Вярно ли е, че любовта е толкова силна, че всичко друго потъва и кога се заражда тази любов?
Животът не свършва, а напротив - става по-интересен.