Има ли "епидемия на самотата"?

• 16 277
  • 503
  •   1
Отговори
# 450
Не знам... Може би всяко поколение мисли, че следващото за нищо не става. Обаче аз наистина го мисля. Почти всички на възраст до 30 години ми изглеждат така, сякаш няма да оцелеят без интернет. Не искам да съм права.

# 451
  • София
Не знам... Може би всяко поколение мисли, че следващото за нищо не става. Обаче аз наистина го мисля. Почти всички на възраст до 30 години ми изглеждат така, сякаш няма да оцелеят без интернет. Не искам да съм права.
Изобщо не говоря за поколения, това е масово.

# 452
Наскоро, намирам се с приятели и техни приятели в селце на г*за на географията. Буквално. Улиците - пътечки, животът спрял такъв какъвто е бил сигурно тридесет години назад. Един младеж възкликва: тук е много трудно да се живее! Аз си мисля  - какво ли забеляза, което на мен ми убягна (липса на вода, ток, магазин, кръчма). Питам защо и чувам: няма Интернет. Open Mouth

# 453
Ами така значи, липсва им интернет. Не нещо друго, което е наистина важно и ценно. Жалко.

# 454
  • София
Е, аз не съм младеж, ама и аз не бих живяла в селце на г*за на географията. Даже и с интернет Simple Smile А за младеж сигурно е равнозначно на смърт. Става да си починеш, да свалиш градския стрес от раменете си, ама да стоя там повече от седмица сигурно ще ме побърка. Хем и ние имаме вече къщичка на село, не чак супер зачукано, но си е село. Хубаво е, природа, почивка, дворен фитнес, ама за постоянно живеене аз лично бих се гръмнала направо. И там хората хич не живеят задружно и сплотено, писала съм в други теми, социалният пейзаж е къде по-тъжен от градския, при всичките недостатъци на последния.

# 455
А ако има интернет и работа би било прекрасно да се живее в такова селце или където си искаш. Винаги може да пътуваш до близкия град за културно събитие, но няма да прекарваш часове в трафика.
Повечето хора въобще не искат да живеят в София, но стоят заради работа. Интернета е чусесно нещо, ако го ползваш като помощ, а не като заместител на любов, приятели

# 456
Интернет може да е нещо хубаво, ако е само един елемент, а не целия ти живот, съгласна съм.

# 457
  • София
Интернет си е супер. И Чатджипити е супер, ако го настроиш да не ти се мазни и да не халюцинира информация, тогава спестява много време и върши работа. И в мрежите човек може да се запознае с хора или все пак да поддържа някаква връзка с отдалечени географски или от ежедневието други. Въпросът не е на живо или не да се общува, въпросът е каква е идеята и в какво е възпитан човека.

# 458
Интернет си е супер. И Чатджипити е супер, ако го настроиш да не ти се мазни и да не халюцинира информация, тогава спестява много време и върши работа. И в мрежите човек може да се запознае с хора или все пак да поддържа някаква връзка с отдалечени географски или от ежедневието други. Въпросът не е на живо или не да се общува, въпросът е каква е идеята и в какво е възпитан човека.
Да, както и да не чатиш с някого, докато си излезнал с други хора навън. Това съм го виждала много пъти.

# 459
  • Somewhere far away
Ама деткръш има нужда от уроци по гледане на деца, тя няма опит ти си опитна.
Голяма глупост написа. Деткръш няма деца и няма нужда от уроци, мерси много. Grinning

# 460
  • Пловдив
Ама деткръш има нужда от уроци по гледане на деца, тя няма опит ти си опитна.
Голяма глупост написа. Деткръш няма деца и няма нужда от уроци, мерси много. Grinning

О значи затова си мислиш :
Ми да-  ако някой ще ми спира хобитата и нещата , които обичам да правя наистина няма смисъл да създаваме каквото и да било.

Да ти кажа - в момента който родиш (ако родиш, това също е избор!), мнооооого хобита ще ти спрат.

# 461
  • Somewhere far away
Не, не си мисля, това не е мнение, това е факт.
Казвам как работят нещата във връзките. Ако нямате никакви поне малко общи интереси , какво изобщо правите заедно? И не става дума изобщо за деца тук- ако единия обича да ходи за риба, а другия само му мрънка как мислите  е ок това? Така ли ще го карате цял живот? 

# 462
  • Пловдив
Друго ти казах....

# 463
Таня, живяла съм доста години в близко до София голямо село. Точно такъв идиличен живот с фрийланс. И пак работех с лаптопа откъдето искам, я от вкъщи, я от планината, я от някое кафе в София. Ами, не, пак е отшелничество. За мен дори излизането от зоната на комфорт в София при среща и гъч с много хора, пак е вид терапия и социализация. Дългото усамотяване води до изкривявания. За 1-2 месеца - бива, прилично. Но за постоянно този начин на живот потиска и вади от социална адекватност.

# 464
Всъщност ще се съберете, ако имате общи неща - хобита, мироглед, ценности, навици и т.н., но със сигурност ще трябва да се нагодите един към друг, като заживеете заедно. А, като имате деца, нещата ще се променят искате или не.
Може да ви е било готино да си стоите с приятели по заведенията, ама после ще трябва да се прибирате и да си гледате детето/ата. И, ако единият се прибира и се занимава с деца и къща, а другият си гледа хобитата (щото, нали, не трябва да го ограничават), дълго време няма да го търпи първият. Това е реалността. И, ако някой не иска да бъде ограничаван, просто не създава семейство.

Общи условия

Активация на акаунт