Има ли "епидемия на самотата"?

• 16 401
  • 503
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Уж да се видим пък то за час-два, защото после имали други работи да правят. Омръзна ни да мислим менюта и да редим софри а да дойдат за час-два. Заради този час-два, 2 дена мислим, пазаруваме и готвим. Просто се отказахме да си търсим компания. Станахме си самодостатъчни. Преди бяхме готови да си зарежем нашата работа за да се видим, вече не е така.
Аз съм била така, но преди 20 години. Просто е  - по - стара и уморена съм, с ИР която не влияе добре на настроението. Но каня хора, които канят мен. И разбира се, да сме горе-долу на един акъл.
Наскоро се скарах с мъжа си, защото може би трети път кани едни познати, живеещи наблизо, а те учтиво му отказват. Развиках се "Ти колко пъти трябва да настъпиш тази мотика?" Ама там жената командвала, мъжът нямал нищо против да се виждаме. Какво ме интересува, той е избрал да е под чехъл

# 286
Само да кажа, че по наше време най-страшното, което можеше да ни се случи беше да се напием или напушим, а не да са нагълтаме с 3 опаковки парацетамол или да изядем няколко разтворими таблетки "Ариел" за пране заради предизвикателства в "Тик Ток".

# 287
Има такава епидемия и тя е особено силна в развитите страни. В Япония около 25–30% от мъжете между 30 и 34 г. и 20–25% от жените в същата възрастова група никога не са имали сексуален контакт. В САЩ, според проучване на „Морган Стенли“, към 2030 г. се очаква 45% от жените на възраст 25–44 г. да са сами. Аз смятам, че развитието на AI ще даде допълнителен тласък в тази посока.

# 288
  • По света и у нас
Не мисля, че има епидемия на самотата особено в БГ. Това което видях там бяха прегърнати влюбени, хванати под ръка приятелки, групи и групи приятели из моловете. Къде точно виждате самота в БГ? Народа е по кафенетата и пие и яде от сутрин до вечер, не по-малко от преди 20 години когато аз живеех там и нямах интернет.

По соц медиите се опитват да брейнуошват за епидемията, но според мен те говорят за Америка и тукашните темерути, които от край време са си изолирани и се гордеят с това.

Аз откакто имам интернет, социалния ми живот потръгна прекрасно.

- преди беше сложно да общуваш с хора от различни кръгове, или с роднини които са далеч, а от както има интернет - пишеш един текст и готово.

- сега нямам мъж, но пък имам приятелки и деца….това за мен е обратното на самота. Във връзката си с мъжа ми бях напълно самотна, по-зле от затвор. И много жени са така, но не искат да го признаят.

-Аз съм израстнала през 90те, нямаше клубове по интереси, или кой знае какви занимания, не сме имали училищен вестник, радио - нищо нямаше…   тук там някоя треньорка ще те покани да играеш волейбол но това е, пари нямахме, не ме пускаха по купони, не ме пускаха на екскурзии освен веднъж годишно ми тъпяла съм сама с месеци!!! Имаш няколко приятели и приятелки , но като нищо не се прави, няма какво да им разкажеш за себе си.

Моите деца нямат двор и съседи както аз съм имала и както сме си играли като малки в София, без да се притесняваме от крадци и убийци, но пък ги държим в след училищната занималня и те там се социализират.

Преди сме говорили по телефона с часове, сега те си играят по роблокса едни с други с часове.

# 289
  • Обран бостан ;)
Има такава епидемия и тя е особено силна в развитите страни. В Япония около 25–30% от мъжете между 30 и 34 г. и 20–25% от жените в същата възрастова група никога не са имали сексуален контакт. В САЩ, според проучване на „Морган Стенли“, към 2030 г. се очаква 45% от жените на възраст 25–44 г. да са сами. Аз смятам, че развитието на AI ще даде допълнителен тласък в тази посока.

Гледал съм клипове от УСА, където 100 килограмова самотна майка, татуирана като рецидивист, с пиърсинг на цялото тяло, търси заможен, мускулест, 30-35 годишен мъж. Ако 45% са така - нищо чудно да се случи.

# 290
Бънди, не е само в САЩ.
Ела в Германия да ги видиш на какво приличат - млади жени, обезобразени от татуировки и пиърсинги също и с наднормено тегло, наполовина бръснати глави - приличащи на мъже. Голяма красота. После източноевропейките им крадяли мъжете. Да... точно така.

# 291
Истината е, че в развития свят мъжете са много по-засегнати от невъзможността да влязат във връзка. Давала съм линкове към проучвания за диспропорцията по пол между търсещите връзка, имаше мъжки истерии как можело така, да не се повтарям.
Жена, която търси партньор за връзка, има избор, мъж, който търси - в пъти по-малък. Чисто статистически.

# 292
  • София
Истината е, че в развития свят мъжете са много по-засегнати от невъзможността да влязат във връзка. Давала съм линкове към проучвания за диспропорцията по пол между търсещите връзка, имаше мъжки истерии как можело така, да не се повтарям.
Жена, която търси партньор за връзка, има избор, мъж, който търси - в пъти по-малък. Чисто статистически.
На запад, особено в Щатите, и още им е сравнително ново, че жените учат и работят, и често имат по-добра кариера, освен, че раждат и гледат деца в свободното си време, а мъжът какво умее освен да се прибира и да чете вестник (вече, да цъка в нета). Мъжът е бил провайдър, сега е излишен донякъде. Затова е така.
Иначе и по принцип жените по-лесно и по-рано завързват връзки при желание.

# 293
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
На запад, особено в Щатите, и още им е сравнително ново, че жените учат и работят, и често имат по-добра кариера, освен, че раждат и гледат деца в свободното си време, а мъжът какво умее освен да се прибира и да чете вестник (вече, да цъка в нета). Мъжът е бил провайдър, сега е излишен донякъде. Затова е така.

Сериозно ? Joy

# 294
  • София
Скрит текст:

Сериозно ? Joy
Опростявам за целите на форума, но можеш да прочетеш Филип Зомбардо по темата. Един от най-изявените социални психолози на нашето време. Наскоро почина, не са му неактуални тезите, нито без основание. Това за Щатите. У нас мъжът не е бил провайдър и жените учат наравно от зората на образованието у нас. Тук си имаме други проблеми.

# 295
Да, мъже, които вкъщи са като домакинска вещ - а се оказва, че броят им никак не е малък, - са аут от пазара на връзките. Като гледам и тук вече става така.

# 296
  • София
Тук полека-лека се разчупва стереотипа, че жената без мъжки придатък е непълноценна и позор за рода си. Има още време да минава, но постепенно на жената, която на връщане от работа мъкне торбите, за да започне да готви, взе да и писва.

# 297
  • Обран бостан ;)
Опростявам за целите на форума, но можеш да прочетеш Филип Зомбардо по темата. Един от най-изявените социални психолози на нашето време. Наскоро почина, не са му неактуални тезите, нито без основание. Това за Щатите. У нас мъжът не е бил провайдър и жените учат наравно от зората на образованието у нас. Тук си имаме други проблеми.

Какво да му чета на психолога ?

Нали ги гледам американките как реват из нета, че мъжете ги подминават.

Ако не им трябват - защо реват ?

Или ей така, за драмата. Joy

# 298
  • SF
Не мисля, че има епидемия на самотата особено в БГ. Това което видях там бяха прегърнати влюбени, хванати под ръка приятелки, групи и групи приятели из моловете. Къде точно виждате самота в БГ? Народа е по кафенетата и пие и яде от сутрин до вечер, не по-малко от преди 20 години когато аз живеех там и нямах интернет.

Това са тези, които можеш да видиш.
А колко хора не си успяла да видиш вчера??
Щом не ги виждаме, значи ги няма.

# 299
А жените които приличат на мъже (и се държат като такива) и тях никой не ги ще дали са супер щастливи?
Не го вярвам защото голяма част от тях никакъв мъж не могат да хванат и все азиатки, рускини и българки са им виновни, че им отмъквали мъжете под носа.
И тук говоря за Германия.
Ако обаче ги питаш защо не си хванат всеки нормален мъж се отговаря, че се търси най-доброто от най-доброто - докато тя не прилича на човек.
Ама да... украинките и другите жени от Източна Европа са виновни.

Общи условия

Активация на акаунт