Има ли "епидемия на самотата"?

• 16 386
  • 503
  •   1
Отговори
# 300
Ал Бънди, явно ни излизат различни неща. На мен ми излизат trad wives, слаби, руси, с по 6 деца, издържани от мъжа си и ходещи на пилатес.

# 301
  • София
Опростявам за целите на форума, но можеш да прочетеш Филип Зомбардо по темата. Един от най-изявените социални психолози на нашето време. Наскоро почина, не са му неактуални тезите, нито без основание. Това за Щатите. У нас мъжът не е бил провайдър и жените учат наравно от зората на образованието у нас. Тук си имаме други проблеми.

Какво да му чета на психолога ?

Нали ги гледам американките как реват из нета, че мъжете ги подминават.

Ако не им трябват - защо реват ?

Или ей така, за драмата. Joy

Да, наистина. Забравих, че ти и още неколцина мъже тук пребивавате в някаква паралелна чалга вселена, в която не се чете, а Тик-ток обяснява всичко.

# 302
  • Обран бостан ;)
Ама разбира се, че е паралелна.

Паралелна е на тази, в която жените нямат нужда от мъже. Joy

Боянааааааааа, Бояна и твоята не е лесна.

# 303
Бояна аз тия жени ежедневно ги срещам в реала.
Ама подминавай постовете, които не ти подкрепят тезата.
Много ти се иска жените да нямат нужда от мъже.

# 304
  • София
Ама разбира се, че е паралелна.

Паралелна е на тази, в която жените нямат нужда от мъже. Joy

Боянааааааааа, Бояна и твоята не е лесна.
Не разбираш прочетеното явно, но нищо. В чалга вселената, от която идват постовете ти обикновено, жените са вманиачени във външния си вид златотърсачки, които след 25 не стават за нищо. И има и такъв сегмент от обществото, но има и друго.
Ако можеше да четеш Зомбардо, а и мен, че и аз съм писала книги, времето е трудно за мъжете, защото поколения наред са били привилегировани по полов признак, логично за времена на война и тежък физически труд, а сега са по-трудно адаптивни и много трудно могат да се чувстват герои за някоя жена. Мъжът има нужда да е герой и жената има нужда от мъж герой, ако е за въпрос.
И любовта си е любов, но вече никой не е зависим, за да продължава отношения с десетилетия и да търпи неща, които не са за търпене. Отделно, свикналият да превъзхожда мъж вече превъзхожда доста по-трудно. В Щатите виж в Тик-ток от коя година жените имат право да работят, откога учат в университети и правят кариера по-масово.

# 305
Какви и кои жени имат нужда от описаните от Бояна мъже? Статистиката казва, че стават все по-малко, та ергените да не се мотаят в СО, а да излизат в реала, докато още има. Конкуренцията за малкото останали такива жени е голяма, но с гледане на клипчета жена не се намира.

# 306
  • Обран бостан ;)
Аааа, не, не, не. Мерси.

Оставям жените като вас на героите. Joy

# 307
Така де, съсредоточи се върху твоя сегмент - "жени с ниски критерии за мъж", - не губи време, че и за тях има голямо търсене.

# 308
  • София
Аааа, не, не, не. Мерси.

Оставям жените като вас на героите. Joy
Да не те каня на танц? Опитвам да ти обясня какво пиша.
Ето, ти си герой в интернет. Други са в някоя електронна игра или приложение. Трудно да си равностоен партньор, когато не си възпитан да си такъв.
А мен не ме мисли, аз проблеми в тоя бранш нямам, нито съм тук да си споделям.

# 309
Около мен е пълно с разни публични домове и подобни и мъжете си ги посещават доста, че развод ще им излезе солено, и така си карат. Сега това дали е самота, не е ли, не знам, хаха.

# 310
  • SF
Мнението ти е изключително нерелевантно и даже може да се разгледа като реклама на особен вид дейност, която в България не е законна.

# 311
По повод спора мъже/жени и самотата. То и при мен е нелегално, но последните години се увеличи. Спират ме по улиците да ме питат къде е еди кое си място. Не съм фен, просто има такава тенденция, която е обвързана с други тенденции в обществото. Т.е има явно някакъв проблем.

# 312
  • Обран бостан ;)
Така де, съсредоточи се върху твоя сегмент - "жени с ниски критерии за мъж", - не губи време, че и за тях има голямо търсене.

Уредил съм се - спи спокойно. Wink

# 313

Уредил съм се - спи спокойно. Wink

Дертове нямам за нито един от ергените в СО - дали ще си намерят жена, дали ще карат както в годините назад, все тая - не само за мен, ами и за човечеството. Да си уплътняват там времето с пускането на теми с хейт по 4 милиарда жени по света и клипчета в тик ток Smile

# 314
Вчера имах доста интересен разговор, които донякъде обхваща и темата. Моя позната, която е с 15 години по-голяма от мен сподели, че хората са станали по-затворени, по-трудно приемали новите хора в обкръжението си. И аз се питам на какво ли се дължи така. И се сещам за прост пример от активните години на баба и дядо, всички съседи си помагаха, ако имаш нужда от каквато и да е услуга - викаш някой от съседите, та по тоя начин щеш не щеш трябва да поддържаш някакви що годе нормални отношения. Сега се предлагат всякакви услуги, даже не ти е нужен съсед, които да ти препоръча бай Иван, отваряш чичо Гугъл и там откриваш каквото търсиш. Та, в този ред на мисли, определено технологиите ни направиха доста по-изолирани откъм общуването фейс ту фейс.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 14:47 от S^nny

Общи условия

Активация на акаунт