Има ли "епидемия на самотата"?

• 16 377
  • 503
  •   1
Отговори
# 315
Около мен е пълно с разни публични домове и подобни и мъжете си ги посещават доста, че развод ще им излезе солено, и така си карат. Сега това дали е самота, не е ли, не знам, хаха.

Този коментар е напълно не на място.  Малко положението е. Гладна кокошка просо сънува. Авторът мисли само за онова, което му липсва.

# 316
  • София
Никъде не съм казала това. Но предоставянето на екрани от малка възраст определено не помага, особено когато все повече деца имат когнитивни, поведенчески и неврологични проблеми. И блеенето в екран е особено противопоказно за деца с такива проблеми.
От написаното друго се разбира. А ако и покажеш и статия за неврологични проблеми и т.н., която потвърждава думите ти ще имаш тежест.
Цитат
И относно метъла и рока - няма много общо, да.
Метъла и рока е музика, а музиката е изкуство.
Аз съм преживяла едни от най-хубавите си години , когато ходех по концерти и служах и гледах на живо любимите си банди. Ами няма такава емоция и такова изживяване!
Аз поне имам спомени - бяха велики времена. И тези спомени не са от скролване на екранче и правене на клипчета или щракане на снимки.
То защото анимацията не е изкуство. А на концерти е супер вредно за слуха. Далеч по вредно от час-два пред телефона.

Цитат
Изобщо не четете какво пиша. Никаква връзка няма между консерватизма и пуританството на минали поколения с реалните щети от излагането на екрани от бебешка възраст. Те ще станат свестни хора, но неврологично увредени. Както проблемът няма да е в хеви метъла, ако си надъниш слушалките докрай за дълго време и ти се увреди слуха.
Ето, че от нещо при вас концентрацията и четенето с разбиране са нарушени и аз пиша едно, вие си коментирате все едно над коментара ви не стои цитат.
Благодаря за думите(консерватизъм и пуританство). Бъркате неглежирането на децата с екранното време. Екраните не са виновни за неглежираните деца. И по този въпрос действате консервативно и пуританско. Забранявате екраните вместо да обърнете внимание на родителите, че не обръщат внимание на децата. Точно както навремето са обвинявали музиката или игрите. Ако не виждате връзката... пак повтарям. Не говори добре за вас, особено за социолог. Едно дете може да е неглежирано и без екрани. Прочетете пак статията, която дадох, че явно при вас четенето с разбиране са нарушени.

# 317
  • Somewhere far away
Статии има достатъчно в нета. Намери си ги. Не съм длъжна да подкрепям тезата си със статии, защото това е нещо което всеки знае - това че на теб ти е неприятно и не желаеш да го приемеш не го прави неистина.

# 318
Истината е, че в развития свят мъжете са много по-засегнати от невъзможността да влязат във връзка. Давала съм линкове към проучвания за диспропорцията по пол между търсещите връзка, имаше мъжки истерии как можело така, да не се повтарям.
Жена, която търси партньор за връзка, има избор, мъж, който търси - в пъти по-малък. Чисто статистически.
Да, обаче това твърдение изисква важно уточнение. В съвременните общества, особено сред по-младите възрастови групи, по-високият брой „възможности“, с които разполагат жените, се отнася преди всичко до достъпа до внимание и краткосрочни, често неексклузивни взаимодействия, а не до достъп до стабилни партньорства. При положение че мъжете и жените в дадена популация са приблизително равен брой, е статистически невъзможно значително по-голям дял от жените да участват в партньорски отношения в сравнение с мъжете, освен ако тези отношения не включват споделяне на сравнително малък брой мъже между повече жени. Следователно наблюдаваното „изобилие“ следва да се интерпретира като концентрация на внимание и краткосрочен достъп до ограничен кръг мъже, а не като равномерно разпределение на дългосрочни, ексклузивни партньорства.

# 319
Не си разбрал. Броят на жените на пазара за търсене на дълготрайни връзки е меко казано значително по-малък от броя на мъжете, търсещи същото. По много причини, надълго обсъждани в други теми.

# 320
За коя възрастова група говориш?

# 321
Не говоря за възрастова група.

# 322
Значи не е вярно това казваш.

# 323
Напротив. И не го казвам само аз, има достатъчен брой проучвания за тази тенденция. Всяка година се правят и публикуват.
Но както казах, този въпрос винаги предизвиква истерия у мъжете в подфорум СО, някак не успяват да приемат за реално, че в развития свят голям брой жени могат да съществуват без да търсят връзка и без да бъдат в такава. А и както се разбра - в тик ток казвали обратното, следователно всичко друго е лъжа Simple Smile

# 324
Ти смесваш способността да оцелеят със желанието да са сами. Ако говорим за просто съществуване самостоятелно, за мъжете това е значително по-лесно.

# 325
Точно обратното - ти единствен говориш за желанието (предполагам на жените) да бъдат сами, това са твои думи, не мои. Не се опитвай да ми приписваш твоите твърдения.

А и очевидно жените без връзка не са сами - те имат социален кръг, който според социолозите е значително по-широк от този на мъжете.

# 326
  • София
Никой не иска да бъде сам, но вече и никой не е длъжен да е в двойка по принуда, както е било преди. Отделно и хората създават семейства много по-късно.

# 327
Точно обратното - ти единствен говориш за желанието (предполагам на жените) да бъдат сами, това са твои думи, не мои. Не се опитвай да ми приписваш твоите твърдения.

А и очевидно жените без връзка не са сами - те имат социален кръг, който според социолозите е значително по-широк от този на мъжете.

Социалният кръг на жените е по-голям от мъжкия не защото мъжете не са способни да имат голям, а защото нямат същата нужда като жените и това е еволюционно обосновано. И точно по същата причина за мъжете е по-лесно да са сами.

# 328
  • Somewhere far away
Стига с тези еволюции.
Всеки си е различен, това е до характер, а не до еволюция. такива слагания под общ знаменател не разбрахте ли че са тотално грешни и безмислени.

# 329
Хващам се за последното мнение.
Какви са тези категоризации?
За мъжете е по-лесно да са сами?
Няма общо мъже-жени. Има тип личности и характери, среда, нужди.

Общи условия

Активация на акаунт