❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 695
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
При нас е интересното, че малчо, който нямаше 2200 като ни изписаха, засуква стабилно и няма проблеми, даже някой път не го дохранвам. Каката обаче има драма с кърменето, рядко успява, за нея се точа. Общо взето опитвам се поне да редувам, защото нямам и за двете на едно ядене, а само за едно. Надявам се като попорастнат да имам повече и те са позаякнат. Но няма да се побърквам този път, както беше с баткото.

# 331
Колко много бебчета са се появили! Да са здрави и бързо да се прибират вкъщи!
Ние тези дни най-накрая подготвихме основните неща, прах, стерилизирах, колкото повече наближава, толкова повече ме е страх, и от операцията, и за после...
По празниците приятелки се надпреварваха да разказват кое колко е гадно, направо да ти се отще. Но все ще трябва да мине. Моля се само да влезем в работните дни на следващата година и вече ще ми е по-спокойно. Иначе след 20ти ще съм в Надежда, ако има някой може да се засечем Simple Smile

# 332
Момичета, преди малко ми направиха "гадния" вагинален преглед. Еми не е толкова гадно, не знам защо раждалите жени така ни плашат. Такъв преглед са ви правили многократно, когато сте били просто на преглед при гинеколог. Не се притеснявайте и не го мислете!

# 333
Ако имате предвид прегледа за разкритие, на мен ми го правиха преди 2 дни за пръв път и беше доста болезнено. Със сигурност при гинеколог не са ми правили такъв преглед досега.

# 334
И на мен не са ми правили такъв преглед при гинеколог и си беше доста болезнен 😅 Доста си е гадно, но пък може би е и индивидуално, до търпимост.

# 335
Съжалявям за лошият ви опит Simple Smile Явно моето АГ е доста по внимателен. Цялото чудо е за 10 секунди и не мога да кажа, че боли..

# 336
На мен също са ми правили преглед за разкритие ,когато бях с контракции преди да родя и усещането е много гадно ,доста дълго време ме държеше после .Не знам на вас дали са ви правили с пръсти преглед за разкритие или просто с ехограф е огледал .Но раждалите майки не плашиме ,а казваме какво ни е било 😄

# 337
На мен лично ми го правиха с пръсти, а не с ехограф и беше много неприятно. Бях чела няколко дни преди това, назад в темата и няколко мами бяха писали, та уж бях подготвена, обаче пак не бях подготвена какво ме чака.
Както и да е, както казват че майка не се става лесно, така че…

# 338
На мен също са ми правили преглед за разкритие ,когато бях с контракции преди да родя и усещането е много гадно ,доста дълго време ме държеше после .Не знам на вас дали са ви правили с пръсти преглед за разкритие или просто с ехограф е огледал .Но раждалите майки не плашиме ,а казваме какво ни е било 😄

С пръсти, разбира се

# 339
здравейте, някой знае ли как по тоновете се разпознава дали има контракции - коя графика се гледа. Днес докато ги мереха мисля, че имах една болезнена контракция и на едната графика действително има един скок. Първата графика е със скала 30-210 и предполагам, че му показва пулсапонеже обикновено стойностите са 120-160, но долната графика нямам идея какво показва....

# 340
Долната графика показва движенията на бебето и контракциите .При моя доктор има един бутон ,който трябва да натискам ,когато бебето мърда ,за да знаят ,че не е контракция .А моето бебе точно тогава не спира да рита ,миналата седмица такива тонове мериха ,че само се губеше и намираше 😂😂.Аз ходя на  тонове още от 24,г.с.,а сега вече всяка седмица .Днес имам преглед и се надявам да ми е последния и да изберем дата за секциото .Още се надявам да е на 06.01 ама каквото каже доктора това ще е. По всичко изглежда ,че ще е 2026 набор 🎀🎉

# 341
При мен поне са три графики.
FHR, AFM, TOCO- пулс, активни движения и контракции. Трябва да са ти надписани в началото на всяка графика коя за какво е.
Скрит текст:

Мен вече втори път ме връщат да повтарям тонове, като легна там и се почват едни енергични разтягания- я кълбо напред, я назад. 😆

# 342
Аз не знам коя графа се гледа, когато отида при лекарката със записът - тя ми казва дали е имало контракции или не

# 343
Аз след първите тонове и факта, че никой нищо не ми обясни, тръгнах да ровя, за да разбера какво се очаква, че да е всичко наред. Беше ми супер полезна една статия на английски, която намерих, и общо взето след като схванах идеята не съм се задълбочавала повече. Та ако ще четете, го правете с уговорката, че това не е нещо, в което ние трябва да се вживяваме, затова са там лекарите, да го разчитат те. Аз просто не мога да търпя да ми правят нещо и да не знам каква точно е целта на занятието. Grinning

# 344
  • Русе
Здравейте! Моето януарско чудо реши да поеме нещата в свои ръце и докато чакаме да определим дата за секциото, вчера ме приеха за задържане с изтичащи води. След една много болезнена нощ днес в 9:11ч се роди малката госпожица в 36 г.с+3 дни с идеалните 49 см и 3070 гр.

Общи условия

Активация на акаунт