❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
А името веднага ли трябва да се каже? С мъжа ми се чудим между 2-3 и се шегуваме, че ще стане като с кучето - гушках го, гледах го 1-2 часа и накрая името си дойде само (и дори е човешко, а не кучешко име 😅). Та се чудех не може ли и с бебето така, да си го усетя.
Снощи питах майка ми, тя каза че като ме е родила е казала име чак на 5-тия ден, защото не е била сигурна.

# 406
Мен и двата пъти ме питаха като родих, но реално никой не им е записвал никъде имената в болницата. Чак преди да ни изпишат таткото отиде да ги записва и той е казал там имената за актовете за раждане, в болницата не помня дали са били по име, вечно си бяха “бебе номер…”

# 407
А името веднага ли трябва да се каже? С мъжа ми се чудим между 2-3 и се шегуваме, че ще стане като с кучето - гушках го, гледах го 1-2 часа и накрая името си дойде само (и дори е човешко, а не кучешко име 😅). Та се чудех не може ли и с бебето така, да си го усетя.
Дааа, и аз на това се надявам. И ние сме се спрели уж на 3-4 имена и се надявам, че като я видя ще ми прилича на едно от всичките 🤣

# 408
  • 🌊
А някой има ли опит с признаването при положение, че не сме женени, даже се водим на различни адреси в различни градове Grin
Това намерих от моята болница, но се чудя колко е актуално

# 409
Аз също ще съм благодарна за такава информация. Ние също не сме женени и се водим в различни градове.
Трябва ли да носи такава декларация? Аз ще раждам в Токуда

# 410
  • София
За Токуда ще трябва само да дойде на място бащата с лична карта и да се подпише. Нищо повече, те правят всичко останало.
Аз също ще съм благодарна за такава информация. Ние също не сме женени и се водим в различни градове.
Трябва ли да носи такава декларация? Аз ще раждам в Токуда

# 411
Добре, благодаря.
Сега четох в темата на Токуда, че раждането май е двойна цена от 01.01 и направо се ошашках, писах с молба да качат текущата цена за секцио, понеже аз по този ценоразпис (107 страници) не мога да се ориентирам…

# 412
В Токуда таткото може да припознае бебето само срещу подпис, но струва около 80лева.
Аз лично препоръчвам да свалите готова декларация от интернет, да я попълните и да я заверите при Нотариус (заверка на подпис - около 7-10лв) и да я занесете в болницата.

Аз също ще раждам в Токуда и ще се радвам ако някой знае колко струва раждането там след като вече сме в еврозоната.
Прикачвам най-актуалните цени, които имам - от 1ви август 2025г. Тогава казаха, че покачване на цените от 01.01.2026г НЯМА да има, но да видим ....

# 413
  • София
И аз писах в темата за Токуда. Новият ценоразпис, който е качен на сайта е абсурден: 2600 евро раждане, 1330 евро пакет грижа за бебето и по 115 евро/ден двойна стая...По 2 е на цените от началото на август. Надявам се да е грешка, понеделник сутринта ще съм там за махане на песар и тонове и ще питам на регистратурата и ще пиша веднага тук.

# 414
Ще сваля декларацията, благодаря.

Сега пишат, че раждането само е 2600 евро с нови цени 01.01, до колкото разбрах без останалите пакети (нощувките и неонатология) и направо се ошашках…

# 415
Малко със закъснение. На 29.12.2025 г в 20:46 ч. се роди Изабелла. Наложи се спешно секцио, заради лоши тонове, а и беше се обърнала напречно буквално в същия ден.
Вчера ни изписаха и вече се гушкаме в къщи.

# 416
Честита да е Изабелла! Нека има много щастлив живот 🥰

Аз сега съм на вълна погача и се чудя дали да не я отложа за Март, защото с този грипен сезон много ме е страх. Вие мислите ли да правите?

# 417
Може ли линк към тази тема за Токуда, не я намирам 🥹

Ако тези цени са истина ще пусна сигнал до КЗП и НАП. Това е недопустимо!

Също може ли и линк към цените в сайта на Токуда, и тях не мога да намеря...

# 418
  • Бургас
Честита да е Изабелла! Нека има много щастлив живот 🥰

Аз сега съм на вълна погача и се чудя дали да не я отложа за Март, защото с този грипен сезон много ме е страх. Вие мислите ли да правите?

40 дена на Кирил се падат на 16.01 (роден на 08.12) и няма сила на света, която да ме накара да правя погача в този грипен сезон. Още повече и след осемте дена кувьоз, не бих рискувала.

Ще ида до църквата за молитва само.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 18:52 от Simpliicity_

# 419
Наскоро в Токуда, човекът който отговаря за фондовете, който е в стая на партерния етаж  (понеже му зададох въпрос свързан с фонда от работата ми) ми каза, че ще има голямо увеличение на цените и няма да са тези за това да не си правя сметка (каквато пред него си направих) 😂 и накрая и аз се отказах от Токуда точно защото не знаех какво да очаквам като цени и не мисля да се напрягам чак толкова за тях, но и защото не видяха проблема с плацентата (добре че се следя на 2 места) 😤

Общи условия

Активация на акаунт